Ağ bağlantısı

HPQ-User
21-04-2008, 20:23   |  #1  
OP CHIP Online
Teşekkür Sayısı: 29
30,996 mesaj

Malik sormuş:
Ağ kablosuna notbooku  bağladığım zaman internete direk bağlanıyor, ama  aynı  kabloyu pc bağladığım zaman ağı görmüyor. Ofiste hub var haba 2 pc  bağlı, birisi çalışmıyor, ama  aynı uçta notbokk bağlandığı zaman internet çalışıyor.Ağı dosyaları görmek için kullanmıyorum sadece internet amaçlı kullanıyorum.

Soru Türü: Yazılım
İşletim Sistemi: Windows XP
Sistem Özellikleri:
xp pro kurulu 2gb ram 512 mb crosfire ekran kartı

İnternet Tarayıcı: Mozilla/4.0 (compatible; MSIE 6.0; Windows NT 5.1; SV1; .NET CLR 1.1.4322; .NET CLR 2.0.50727; .NET CLR 3.0.04506.30)

uGuR.uK
21-04-2008, 21:41   |  #2  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 1
8,316 mesaj

pc bağlanmıyor derken, hicmi girmiyor yoksa otomatik görmeyip sen elle tanıtınca baglanıyormu? eger hic görmüyorsa anakartın chipset sürücülerini bi güncellemeyi deneyebilrsin, yada her ihtimale karşı windows hizmetlerinden "ağ bağlantıları"nın calışıp calışmadıgına bi bak, kapalıysa ac.

marmara
22-04-2008, 10:28   |  #3  
Üye
Teşekkür Sayısı: 0
79 mesaj

öncelikle ethernet kartın onboard mı? yoksa PCI mı ? bunu da belirtmende fayda var onboard ise bios dan disable edilmiş olabilir. masa üstünde bilgisayarıma sağ tıkla. yönet ten aygıt yöneticisine gel orada ağ bağdaştırıcıları var ona bak, ethernetin kartın yüklümü? yüklü ise; masa üstünde ağ bağlantılarım var ona sağ tıkla özelliklerine gir, orada yerel ağ bağlantım var devredışı bırakılmış olabilir. eğer etkin durumda ise; yerel ağ bağlantının özelliklerinden internet iletişim kuralları (TCP/UP)çift tıkla otomatik olarak bir ip al var onu işaretle tamam a tıklayıp bir IP numarasini almasini bekle. tekrar internete bağlanmayı dene. eğer çözüm bulmazsa bize bildir.