AĞ BAĞLANTISI

HPQ-User
24-06-2008, 15:29   |  #1  
OP CHIP Online
Teşekkür Sayısı: 29
30,996 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Mar 2007

LAYNAHH sormuş:
OFİSİMDE 3 ADET BİLGİSAYAR VAR VE 1 ADETDE HP 5610 YAZICI VAR. AĞ BAĞLANTISI SAYESİNDE BÜTÜN BİLGİSAYARLARIMDAN ÇIKTILARIMI BU YAZICIDAN ALMAKTAYDIM. ŞİMDİ ANA BİLGİSAYAR HARİCİ DİĞER 2 BİLGİSAYARIMLA YAZICIDAN ÇIKTI ALAMIYORUM. AĞ BAĞLANTISIYLA DİĞER İŞLEMLERİMİ GERÇEKLEŞTİREBİLİYORUM AMA YALNIZCA YAZICIYI KULLANAMIYORUM. YARDIMCI OLURSANIZ SEVİNİRİM. ŞİMDİDEN TEŞEKKÜRLER...

Soru Türü: Donanım
İşletim Sistemi: Windows XP
Sistem Özellikleri:
YAZICI HP 5610 ALL-İN-ONE
2 ADET HP LAPTOP
1 ADET AİDATA PC (ANA PC)

İnternet Tarayıcı: Mozilla/4.0 (compatible; MSIE 7.0; Windows NT 5.1; .NET CLR 1.1.4322)

neverofnever
24-06-2008, 15:43   |  #2  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 0
507 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Nis 2008

Yazıcıyı diğer ağda bulunan bilgisayarlara açmamışsınız yada kapamışsınız diye düşünüyorum ;

Yazıcınızı paylaştırmak için ;

Yazıcılar ve Fakslar’ı açın.
Paylaştırmak istediğiniz yazıcıyı sağ tıklatın ve Paylaşım’ı seçin.
Paylaşım sekmesinde gördüğünüz seçenekler, bilgisayarınızda paylaşımın etkin olup olmamasına bağlı olarak değişir. Daha sonra ne yapılacağına ilişkin yönergeler için, Paylaşım sekmesinde gördüklerinizi açıklayan seçeneği tıklatın

+Yazıcı paylaşımının açılması gerektiğini belirten metni görüyorum

Ağ Kurulum Sihirbazı’nı çalıştırarak yazıcı paylaşımını etkinleştirmeniz gerekir. Paylaşım sekmesindeki bağlantıyı tıklatarak sihirbazı başlatın ve ardından yönergeleri izleyin. Paylaşım etkinleştirildikten sonra, bu yordamı yeniden başlatın.

+Yazıcıyı paylaştırma veya paylaştırmama seçenekleri görüyorum

Paylaşım sekmesinde Bu yazıcıyı paylaştır'ı tıklatıp, sonra Paylaşım adı kutusuna paylaşılan yazıcının adını yazın.
Yazıcıyı farklı donanım veya farklı işletim sistemi olan kullanıcılarla paylaşıyorsanız, Ek Sürücüler’i tıklatın. Ek sürücüleri yüklemek için, diğer bilgisayarlarla ilgili ortam ve işletim sistemini tıklattıktan sonra Tamam‘ı tıklatın.
Windows’un (Windows 95, Windows 98 veya Windows NT 4.0) diğer sürümlerini çalıştıran kullanıcılar için sürücüler Destek CD’sinde bulunur. Windows NT 3.1 ve Windows NT 3.5 için yazıcı sürücüleri eklenmemiştir.

Tamam’ı tıklatın veya ek sürücüler yüklediyseniz Kapat’ı tıklatın.
Yukarıda sıralanan adımları uyguladıysanız ve hala bu yazıcıyı paylaştıramıyorsanız, Windows Güvenlik Duvarı'nı açın. (Windows Güvenlik Duvarı'nı açmak için Başlat’ı, Denetim Masası’nı, Ağ ve Internet Bağlantıları’nı tıklatın, ardından Windows Güvenlik Duvarı’nı tıklatın.) Ardından, Özel Durumlar sekmesinde Dosya ve Yazıcı Paylaşımı onay kutusunu seçin.

Notlar

Yazıcılar ve Fakslar'ı açmak için Başlat'ı, Denetim Masası'nı, Yazıcılar ve Diğer Donanım'ı ve Yazıcılar ve Fakslar'ı tıklatın.
Yazıcılar ve Fakslar'da, paylaştırmak istediğiniz yazıcıyı tıklatıp, ardından sol bölmede Görevler altında Bu yazıcıyı paylaştır'ı tıklatarak da bir yazıcıyı paylaştırabilirsiniz. Bu seçenek, ancak klasörler Web sayfası gibi görünecek şekilde ayarlanırsa ve bir yazıcı seçili ise kullanılabilir. Daha fazla bilgi için İlgili Konular'ı tıklatın.
Yazıcıları Windows XP Professional üzerine yüklediğinizde varsayılan olarak paylaşılmazlar, ancak bilgisayarınıza yüklediğiniz herhangi bir yazıcıyı paylaşmak için seçebilirsiniz.
Active Directory’de bir yazıcıyı yayımladığınızda, Windows etki alanında oturum açan diğer kullanıcılar, yazıcının konumuna ve dakikada yazdırdığı sayfa sayısı veya renkli baskı desteği gibi özelliklerine dayalı yazıcı araması yapabilirler.

Son Düzenleme: neverofnever ~ 24 Haziran 2008 15:48