AĞ KÖPRÜSÜ KURMAK (yardım lütfen)

Bu başlık kilitlidir. Yeni mesajlar gönderilemez veya mevcut mesajlar düzenlenemez.
akem
01-12-2005, 23:50   |  #1  
OP Taze Üye
Teşekkür Sayısı: 0
2 mesaj

Selam Benim Sorunum Şu; Özel bir şirkette Çlışıyorum ve ADSL ve 2 ayrı LAN hattı var. Ben Bunlardan en az ikisin 2 ethernet kartı bağlayarak aynı anda kullanmak istiyorum. Şirket Hattını Bazı kısıtlamaları var. ADSL ile'de şirket hattı üzerinde yaptığım işlemleri yapamıyorum. Aynı anda iki hattı kullanmam için ne gibi ayarlar yapmam yada ne gibi donanım gerekli. Ağ köpüsü ile oluyormu bilmiyorum, denedim ama beceremedim yada olmuyor bu kanuda bir açıklama getirebilimisiniz. şimdiden çok teşekkür ederim.

Ali Kemal

darkstar
02-12-2005, 02:08   |  #2  
Yıllanmış Üye
1,029 mesaj

dostum ne demek istedigini tam olarak acik yazmamissin yada ben anlayamamisim ama galiba 2 ayri etherneti tek bi hattan internete cikarmak istiyorsun....

bunun icin adsl hattinin takili oldugu ethernetin agbaglanti kismina sag tiklayip ozellikleri acip burdanda gelismise gelip diger ag kullanicilari bu bilgisayarin kullandigi internet baglantisi yoluyla baglansina tiklicaksin sonra bu menudeki ayarlari acip kullanmak istedigin servisleri acmak zorundasin yoksa paylastirsan bilde izin verdigin servis olmadigi icin baglanti ise yaramaz eger 2den fazla ethernet yada wireless bluetooth falan varsa bunlardan hangisini internete cikacaginida belirmen gerekiyor bunlari yaparsan olur. ama diger bilgisayarlardada yapman gereken bi ayar var... bunun icin  yine agbaglantisinin ozelliklerini aciyorsun tcp/ip iletisim kurallari diyosun assagidaki ip ayarlarini kullan diyorsun sonra adsle hattinin takili oldugu degilde diger ag kartinin takili oldugu ag baglantisinin ipsiyle ayni yapip sonunu bir bir arttirabilirsin

orn: ana makinadaki 192.168.0.1 se bu bişlgisayardakini 192.168.0.2 yapip ag altmaskelerini 255.255.255.0 yaptiktan sonra ag gecidi kimina ana maninanin adsl hattindaki deilde bu diger agdaki ip adresini yaziyorsun yani 192.168.0.1 i dns kullaniyosa bunuda belirmen gerekiyor.. daha sonra pcleri yeniden baslatirsan daha iyi olur..

akem
03-12-2005, 18:12   |  #3  
OP Taze Üye
2 mesaj

darkstar teşekkür ederim. Evet Galiba Ben Tam Anlatamadım..Şöyle Anlatayım
1 Adet ADSL Hattı, 1 Adet LAN
-Lan Hattı benim müdahale edemicem bir hat internet çıkışım var fakat bazı programlara kısıtlı.. BitLord, Edonkey,  vs gibi
-ADSL istediğim gibi açık..
ADSL ve LAN ikisini ayrı ayrı bağlantı yaptığımda kullanabiliyorum..Ama Önce Hangisi aktifse ondan giriyor.. Yani LAN üzerinde yaptığım işlemleri ADSL ile yapamadığım için ADSL yi devre dışı bırakıp LAN hattını devreye sokuyorum.. Tabiki LAN üzerinde BitLord gibi programları çalıştırmadığım için Bu sefer ADSL yi aktif edip LAN ı kapatıyorum. İki ethernet kartıyla iki hatta bilgisayarıma bağlı
Benim İstediğim Şu.. LAN veya ADSL'yi aynı anda kapatıp açmadan kullanabilmek..Ama Naslı
İp ayarlarını veya körüleme işlemlerini yaptım.. Olmadı  
Şimdiden teşekkürler

darkstar
04-12-2005, 18:19   |  #4  
Yıllanmış Üye
1,029 mesaj

kardes ozelden msj atmistin bende oraya cvp attim ses cikmadigina gore hallettin galiba.... umarim hallolmustur...

yigithan
15-12-2005, 16:04   |  #5  
Taze Üye
1 mesaj

Buna benzer bir sorun da ben yaşıyorum. Mevcut bir frame relay hattımız var bu hat doğrudan Gebzeye bağlanıyor ve sadece şirket intraneti kullanılabiliyor. Bu bağlantıda bir adet Cisco Router ve bir adet de World DSL marka modem kullanıyoruz. IP havuzu 10.3.204.xxx şeklinde ve 212.175.212.2 şeklinde bir DNS mevcut, internette de işimiz olduğundan bir ADSL hat aldık bu hat içinde THOMSON SPEEDTOUCH 585 modem satın aldık. Thomson modemin IP havuzu 192.168.1.xxx modemin kendi ip si 192.168.1.254 şeklinde. Internete girmek için pc lerin ip yapılandırmasını ya otomatiğe almamız gerekiyor ya da el ile 192.168.1.xxx havuzundan bir ip atamamiz ama bu durumda da Gebze ile olan bağlantımızı kullanamıyoruz bu bağlantıyı kullanabilmek için de tekrar yerel ağ ayarlarından ip leri 10.3.204.xxx havuzuna çekmnemiz gerekiyor. Sorunum şu sürekli yerel ağ dan ip ayarı yapmadan nasıl her iki bağlantıyı da kullanabilirim. PC lerde tek ethernet var, deneme maksatlı ikinci bir ethernet takıp köprüleme denedim ama olmadı. Şimdiden çok teşekkürler.

darkstar
15-12-2005, 17:35   |  #6  
Yıllanmış Üye
1,029 mesaj

kopruleme yapmak yerine internet icin dsl hattinin modeminin ipsini ag gecidine(dsl'e giden ethernetin ag gecidine)  yazarsaniz o zaman istediginizin olmasi gerekiyor.