herkese selam
iki bilgisayar arasında ağ kurmak istiyorum(ikisindede internete girme,multiplayer oyun oynama,dosya paylaşımı vb.için int.cafelerdeki gibi) nasıl oabilir? elimdekiler:
1.vista pc
2.xp pc
3.air ties rt-104 modem
4.switch
yardımlarınızı bekliyorum.şimdiden teşekkürler.bu arada konuyu doğru yerdemi açtım bilmiyorum yanlışsa özür dilerim.
ağ nasıl kurabilirim?
OP Yeni Üye
Teşekkür Sayısı: 0
45 mesaj
Son Düzenleme: hakgol ~ 04 Haziran 2009 15:07
modem ve pclerden switche kablolar çekmeniz gerekir. Modem ile switch arasındaki kablo sorun yaratırsa belki! çapraz kablo çekmeniz gerekebilir. Eğer modeminizde yeteri kadar rj45 portu varsa direkt modeme de çekebilirsiniz bu durumda switch devre dışı kalacaktır.
Makinaların modemden ip alması (vermiyorsa elle verilmesi)gerekir. modem ve makinaların aynı ip blogunda olmaları lazım. eğer modem dağıtıyorsa zaten makinalar otomatik olarak alacaktır.
Makinalarda paylaşım isterseniz gruplarının aynı olması gerekir.
OP Yeni Üye
Teşekkür Sayısı: 0
45 mesaj
bilgisayarların biri vista biri xp olması sorun çıkarmaz değilmi?
hakgolbilgisayarların biri vista biri xp olması sorun çıkarmaz değilmi?Hayır çıkartmaz. Başlangıçta güvenlik duvarı ile ilgili sorunlar yaşarsınız gerekli ayarlarını da yaptıktan sonra rahatlıkla kullanabilirsiniz. Düşünün binlerce bilgisayar var ve internete (ağa) bağlanabiliyor. Ayrım yapmaksızın. Sizin ki de basit bir ağ.