slmlar bir 2 bilgisayar arasında basit bir ağ kurdum iki bilgisayar arasında dosya alıp gönderebiliyorum ancak ağda bulunsn diğer bilgisayarın ekranına bakarak sanki diğer bilgisayarda oturum açmış gibi nasıl yönetebilirim teşekkürler...
ağ problemi
Bu is icin Remote Desktop kullana bilirsin.
Remote Desktop Kullanımı
İlerleyen günlerde işimize yarayabileceğini düşündüğüm bir Microsoft aracını tanıtmak istiyorum sizlere Uzak Masaüstü Bağlantısı (Remote Desktop Connection). Nedir bunu incelemekte biraz fayda var. Uzak masaüstü bağlantısı yetkiniz dahilin de internet bağlantısı olması koşuluyla herhangi bir sunucuyu veya başka bir istemciyi uzaktan yönetme ve yönlendirmek için kullanılan iletişim ara yüzüdür.Başlat #61664; Tüm Programlar #61664; Donatılar #61664; İletişim #61664; Uzak Masaüstü Bağlantısı (şekil-1)Yolunu izleyerek bu araca ulaşılabilir. (Şekil-2)Karşınıza ilk olarak gelecek olan kutucuk budur. Ara yüz bilgisayar adı, IP numarası, yada bir domain ismini yazarak karşı taraftaki bilgisayara ulaşmanızı sağlar. Ancak yetki dahilinde olduğu için sadece bilgisayar adı veya IP yazmanız sizi sonuca götürmeyecektir. (Şekil-3) Burada Options butonuna basarak özelliklere ulaşmanız gerekmektedir. Alttaki kutucuklara yetkiniz dahilinde Administrator ya da yetkili kullanıcı adını ve parolasını yazarak giriş yapabilirsiniz. Eğer bağlanmak istediğiniz bilgisayar bir domain name server altında çalışıyorsa (örn: Kızılay) Domain kısmına Atıyorum bunu KN2005 yazarak girebilirsiniz. (Şekil-4)Karşı tarafa bağlanacağınız ekran çözünürlüğünü buradan ayarlayabilirsiniz. Sonuç itibariyle başka bir bilgisayara bağlanacağınız için bağlantı hızınız ne kadar güçlü olursa olsun fark edilir oranda bir yavaşlama söz konusu olacaktır bunu minimuma indirmek için ekran çözünürlüğünü düşük bir şekilde ayarlamak işlemlerinizi yaparken performansınızı biraz daha artıracaktır. (Şekil-5)Ve son olarak Deneyim sekmesinden bağlantı hızınızı seçerek bağlantı hızınızı daha iyi optimize edebilirsiniz. Resimde gördüğünüz hız seçeneği Dial-Up bağlantıda kullanılan bağlantı hızını temsil etmektedir. Bizim kullanacağımız hız ise genellikle Broadband (128Kpbs-1.5 Mpbs) olmalıdır. Her şey hazır gözüküyorsa ve tüm konfigürasyonun doğruluğundan eminsek artık Bağlan butonuna basıp. Bağlantımızı gerçekleştirebiliriz. (şekil-6) Ve artık bağlanmak istediğimiz bilgisayar emrimizde tabi yetkimiz dahilinde Ben Administrator yetkisindeyim ayrı mesele : )) (Şekil-7) Evet yapabileceklerimize gelince kendi bilgisayarımızda yapabildiğimiz her şeyi Program ekle/kaldır işleminden Windows güncellemesi yapmaya SQL Server kurup kaldırmaktan Bloodbank uygulamasını yükleme hata gidermeye kadar her türlü işlemi bu şekilde hiç yerinizden kalkmadan gerçekleştirebilirsiniz.
Kim oldugunu hatilamiyorum yazi vardi.