ağ yolu bulunamadı

mhmmt
14-03-2011, 12:04   |  #1  
OP Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 0
180 mesaj

merhabalar,

bilgisayarım da şöyle bir problem var. ağımdaki bilgisayarları pingleyebiliyorum ancak onlara run dan ulaşmaya çalışınca ağ yolu bulunamadı diye bir hata ile karşılaşıyorum. bu neden olabilir? önceden ulaşabiliyordum ancak bir kaç gündür ulaşamıyorum.

yardımlarınız için teşekkürler.

OnlyMann
14-03-2011, 12:14   |  #2  
OnlyMann avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 5
2,779 mesaj

windows güncellemeleri veya güvenlik yazılımı ile güvenlik duvarı devreye girmiş olabilir. ayrıca paylaşımları tekrar kontrol etmelisiniz. eğer paylaşımlar kapatılmışsa da ulaşamazsınız.

mhmmt
14-03-2011, 12:25   |  #3  
OP Yıllanmış Üye
180 mesaj

sadece bir bilgisayara değil hiç bir bilgisayara ve servera ulaşamıyorum. ağ bağlantımı onar dediğimde netbt temizleniyor ancak windows bu onarımı tamamlayamadı diye bir hata veriyor. bundan kaynaklanıyor olabilir mi?

OnlyMann
14-03-2011, 12:28   |  #4  
OnlyMann avatarı
Yıllanmış Üye
2,779 mesaj

paylaşımdaki kullanıcı izinlerini kontrol ediniz. pingliyorsanız bilgisayarın veya sizin bilgisayarınızın güvenlik ayarlarını kontrol etmelisiniz.

inNteAcoME
14-03-2011, 14:56   |  #5  
Yıllanmış Üye
677 mesaj

dosya sistemleri aynı mı.
aynı ağ damısınız.
[url=file://\\bilgisayaradi]\\bilgisayaradi[/url] şeklinde mi bağlanıyorsunuz
bilgisayar adı yerine ip adresi yazınız
güvenlik duvarı ve izinleri kontrol ediniz.

mhmmt
14-03-2011, 15:07   |  #6  
OP Yıllanmış Üye
180 mesaj

bu sorun daha bugün oldu. daha önceden bağlanabiliyordum. her türlü bağlanmayı denedim. isim , ip güvenlik duvarım update lerim kapalı. bir den olan birşey. formatta çözmüyor bunu daha önceden bu sorun başka bir bilgisayar da vardır. şimdi o düzeldi nasıl olduysa aynı problem bende başladı. anlam veremiyorum bir türlü.

acil yardımlarınızı bekliyorum

OnlyMann
14-03-2011, 15:32   |  #7  
OnlyMann avatarı
Yıllanmış Üye
2,779 mesaj

öncelikle;
1-bağlanmaya çalıştığınız bilgisayarın çalışma grubuna
2-paylaştırılan klasörün izinine, aynı anda bağlanma sayısına
3-paylaşımda verilen kullanıcının olup olmadığına
4-kullanıdğınız ve bağlanmaya çalıştığınız işletim sistemleri nelerdir? xp, vista veya w7 bunlarda paylaşımlar ve izinleri farklılık gösterebilir.
bunları  kontrol etmelisiniz. 

kaldı ki formatlamadan sonra bile bağlanamadığınıza göre sorun sizde değil bağlanmaya çalışıtığınız makinalarda olabilir. bağlanan bir makina ile yukarıdakileri kendi makinanızda karşılaştırınız.