ağda bilgisayara bağlanma

asik_sahi
26-06-2008, 12:21   |  #1  
OP Yeni Üye
Teşekkür Sayısı: 0
22 mesaj

Ağ üzerinden bir başka kişi ortak klasör dışında benim bilgisayarımdan bilgi paylaşımı yapabilirmi?

Sistemtry da bir mesaj penceresi açıldı. mesaja tıkladım ve ekrana ağ bağantısına benzer bir ekran geldi. fabrikada bulanan bilgisayardan ikisinin ismi yazıyordu birde hp diye bağlanı vardı. yanlarında ünlem işareti vardı. ben devre dışı bırakınca tekrar bir mesaj geldi. bu iki kullanıcın artık bilgisayarıdan veri alışverişi yapamıyacağını yazdı. bu kişiler öncesinde benim bilgisayarıma girmeye çalışmışlarmı yoksa girmişlermi bir anlam veremedim. Biraz karışık yazdım ama yardımcı olan olursa sevinirim.

İnci Çiçeği
26-06-2008, 12:39   |  #2  
Taze Üye
Teşekkür Sayısı: 0
3 mesaj

Arkadaşım, diyelim ki network kurdun ve 5 bilgisayar bu ağı kullanıyor o zaman paylaşıma açık olan dosyalar, ağa bağlı olan diğer bilgisayarlar tarafından da görülür ve kullanılır..
Senin paylaştırmadığın dosyaları da görebilir ne yazık ki, artık bazı yazılımlar buna imkan sağlıyor. senin bilgisayarındaki diğer dosyaları da görebiliyor veya senin misal c sürücünün içine başka bir dosya yollayabiliyor. Günümüz kırma yazılımları buna imkan sağlıyor..