Ağda dosya kopyalama sorunu

mulugol
15-01-2010, 16:00   |  #1  
OP Yeni Üye
Teşekkür Sayısı: 0
45 mesaj

Merhabalar.

Evde bir masaüstü, bir de laptopum var. Inca markalı 8 portlu bir switch ile hem ağ kurdum, hem de Internet bağlantısını paylaşıyorum. (Wireless modemim yok, ama konu bu değil).

Masaüstünde XP SP3 kurulu. Laptopta ise Windows 7 var. Ağdan dosya kopyalayabilmek için gerekli paylaşımları vs. yaptım. Masaüstünden laptopun paylaşımdaki harddiskini görüyorum ancak "erişim engellendi" hatası alıyorum. Hadi bu işletim sistemi farkından diyelim. Laptoptan masastüne erişiyorum, ancak dosya kopyalamak istediğimde kopyalama işlemi bir türlü başlamıyor.

Dosya boyutu: Hesaplanıyor...
Kalan süre: Hesaplanıyor...

şeklinde bir kopyalama penceresi geliyor, ancak öylece kalıyor. Birkaç defa tesadüfen dosya kopyalayabildim, ama genel denemelerin %90'ı başarısız. Dosya kopyalamak için laptoptaki dosyayı ağdan da görülebilen "Users" klasörüne atıyorum ve masaüstünden kopyalama işlemini yapıyorum.

Sonuçta dosya kopyalanabildiğine göre ve her 2 bilgisayardan da internete girebildiğime göre kablolarda veya switch'te bir problem olduğunu sanmıyorum. Yardımlarınızı bekliyorum. Saygılar...

G00GLE
15-01-2010, 16:18   |  #2  
G00GLE avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 1
747 mesaj

windows 7 tarafında ağ ve paylaşım merkezinden gelişmiş paylaşım ayarlarına girin. orada ağ bulmayı açın ve şifreli paylaşımı kapatın.

mulugol
15-01-2010, 16:24   |  #3  
OP Yeni Üye
45 mesaj

Teşekkür ederim. Ancak dediğiniz ayarlar zaten o şekilde. Ancak siz yazınca aklıma geldi. Acaba sizin dediğiniz ayarların bulunduğu ekranda "parola korumalı paylaşım" seçeneklerinin üstünde yer alan "128 bit şifreleme" veya "40 veya 56 bit şifreleme" seçeneklerinin bu olayla bir ilgisi var mıdır?

Süleyman.
15-01-2010, 20:16   |  #4  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 3
16,587 mesaj

Güvenlik yazılımınızın güvenlik duvarı dosya paylaşımını engelliyor olabilir, kontrol edin.

gokhan38
15-01-2010, 21:45   |  #5  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 4
1,097 mesaj
Alıntı: g00gle  
windows 7 tarafında ağ ve paylaşım merkezinden gelişmiş paylaşım ayarlarına girin. orada ağ bulmayı açın ve şifreli paylaşımı kapatın.
arkadaşın dedıgı ayarlar sayfasında ortak ag var yanındaki ok a tıkla onun ayarlarını da aynı şekılde ac yoksa  görmüyor aynı sorun bende de vardı oyle halletim

clickonline
16-01-2010, 00:00   |  #6  
clickonline avatarı
Yıllanmış Üye
459 mesaj

http://translate.google.com/tran ... 29.aspx&sl=en&tl=tr