elimizdeki bi tane bilgisayar var lan da ki bilgisayarları görüyor ama internet bağlantısı yok yane hiç bir siteye giriş yapamıyoruz bunun sebebi ne olabilir??
ağda internet sorunu
Bu başlık kilitlidir. Yeni mesajlar gönderilemez veya mevcut mesajlar düzenlenemez.Bunun sebebi şu olabilir: Ağınızı düzgün yapılandıramamış olmanız. Eğer XP kullanıyorsanız, lütfen ağ kurulum sihirbazını kullanın. Bu sorunu hemen çözer. Bu ağ, yöneticisini tanıdığınız bir ağ mı? Bir üniversite ağı mı yoksa? Kontrolünüz dışında ve özelliklerini bilmediğiniz bir ağ ise eğer ve siz de dizüstünüzü alıp, benim okulda yaptığım gibi, internet bağlantısını kullanmak istiyorsanız, bu mümkün olabilir de, olmayabilir de.
Dediğim gibi, eğer XP kullanıyorsanız ağ kurulum sihirbazını kullanın. Ağınızla ilgili seçeneğin hangisi olduğu konusunda da dikkatli olarak sihirbazı tamamlarsanız, hiçbir sorun yaşamadan maillerinizi okuyabilir, online radyoları dinleyebilirsiniz...
1)kullandığımız ağ kaldığımız yurt ağı
2)malesef windows 98 kullanıyoruz
yurdun bilgi işlemine gidildiğinde ip servislerinin otomatik ayarlanması seçeneğinin aktif hale getirilmesi istenilmiş zaten onu yapmıştık. kullanılan bilgisayar da desktop bu arada
Yaşasın komşular..!
Hemen elimize bir disket alıp yan odalara uğrayalım. XP kullanan ve "pimpirikli" olmayan, bıdı bıdı etmeyecek bir arkadaştan ricada bulunalım. Ağ Bağlantılarını açıp, Ağ kurulum Sihirbazını açalım. Gerekli şekilde ağımızı kurduktan sonra, sihirbazın son hamlede sorduğu, ağ kurulum disketi oluşturma olayını gerçekleştirelim. Disketimiz de artık bir sihirbaz ve XP'den aldığımız bu sihirli şeyi, ilkel 98'imizde de kullanabiliriz...
Eğer XP kullanan yeterince soğukkanlı birini bulamazsanız, o zaman 98'le bağlanmayı başarmış bir başka arkadaşın ayarlarından kopya çekmeyi deneyin.
pimpirikli olmayıp soğukkanlı komuşu derken galiba benden bahsettin çünkü arkadaşım için sormuştum dediğini deniyeceğim saol
internet bağlantı sihirbazını çalıştır, (98 donatılarda, ya da explorer araçlar internet seçenekleri altında bağlantılar tabında kur yazan yere tıklayınca çıkar), lan bağlantımı kendim ayarlıycam, lan üzerinden bağlanıyorum de, proxyi otomatik bul de mail hesabı istersen kur sonu tıkla internete bağlanırsın..