Ağda ip dağıtan cihazı (ADSL vb.) bulma

sena2006
27-02-2012, 13:24   |  #1  
OP Taze Üye
Teşekkür Sayısı: 0
9 mesaj

Ağımızda bazı makinalar ip grubumuz dışındaki bloktan ip alıyor. Windows server 2003 kullanıyoruz. Farklı gruptan ip alan bu makinalar DHCP den alamadıkları için internete ve ağa giremiyor. Ağda ip dağıtan bir cihaz (portları açık ADSL gibi) olmasından kuşkuluyum fakat bulamadım. Firewall var ve ip dağıtan cihazı ararken devre dışı bırakmak istemiyorum. İp dağıtan ağdaki cihaz nasıl bulunur?

sena2006
27-02-2012, 17:00   |  #2  
OP Taze Üye
9 mesaj

Sorumu tekrardan şu şekilde sormak istiyorum: Ağımızda 150 civarında makina var. 3-4 günde bir yarısı başka bir ip grubundan ip alır duruma düşüyor. (PCler Otomatik ip de ayarlı) . Sunucuyu yeniden başlatıp switchlerin enerjilerini kesip sıfırladığımızda düzeliyor. Fakat bu durum 3 haftadır devam ediyor. Sistemde ip leri bozan her ne ise bulamadım. Bulmanın bir yolu var mı? Cevaplayacaklara şimdiden teşekkürler..

metinkhrmn
03-03-2012, 13:37   |  #3  
Yeni Üye
27 mesaj

Tüm sistemde DHCP (Otomatik Ip) yerine elle ip atarsanız hiç bir sıkıntı yaşamazsınız.DHCP görevini üstlenen cihazın DHCP özelliğinide devre dışı bırakınız.(Otomatik İp atama sırasında başka bir ip ile çakışmamasını için.)

sena2006
09-03-2012, 22:43   |  #4  
OP Taze Üye
9 mesaj

Ağdaki makinalar otomatik ip almak durumunda. Makina sayımız az değil. Daha önce ağda bir ADSL yakalamıştık. Çıkışları kapatılmadığı için sunucu gibi çalışıp ip dağıtıyor ve bazı cihazların ip lerinin değişmesine sebep oluyordu. ADSL çıkışlarını kapatınca sorun çözülmüştü. Şimdi de zaman zaman sisteme takılan bu türden bir cihaz olmasından kuşkulandım fakat ne olduğunu bulamadım halen...sorun devam ediyor, bazan çok sayıda cihaz farklı ip alıyor.