mrb arkadaslar age of empıres a yenı baslayan bırı olarak sızden taktikler ögrenmek istiyorum ..eger aranızda oyunu bılen varsa yardım edebılır mı?amacım püf noktaları kapmak :):) herkese teşekkürler
age of empıres 3
oncelikle nikin cok güzel :D sonra püf noktalarına gelince etkili bir taktik bulmann en sağlam taktiktir. yani kendi cabaların profesyonel olmana yetecektir
AOE 3 tediğerlerinden farklı olarak ağır barutlu silahlar (ki ben bunlarahantal uzakvuruş birlikleri diyorum) çok büyük önem taşıyor.Düşmanüzerine bir harekatta bulunurken (bu menyan savaşa gibi olup düşmanbyapu ünitelerinin uzağında olsada) mutlaka yanınızda topgötürmelisiniz.Özellikle türklerde Abus Gun hafif topçular obu işi çokiyi görsede yapı yıkımnda pek etkilideğiller. AOE serisinin hepsindegeçerli olan kural burada da geçerli. "Yıldırım Orduları savaşı.Süreklitaaruz halinde bulunma."Özellikle ilk saldıran taraf olmayabakın.düşman üretim ünilerine zarar verdiğiniz taktide düşmana orduyapımında bi hayli zaman kaybettirmiş olacaksınız.
Devetler:
Arkadaşlar üzülere belirmeliyimki Oyunda Türkler Şirin yeniçerileriile özel gemileri ile görkemli gibi görünen ama içi boş çıkandevletlerden ileriye gitmiyorlar.Aynı AOE 2 de olduğu gibi üniteleriçok pahalı bir orduyu kaybettinizmi 2. sini ypamak için çok güçlüekonomi gerekiyor.özellikle üretimlerinin altına dayanması sizi elaltın odun üçlüsüne mecbur kılıyor.sürekli beleş işçi vermesinide biryerde bu bağımlılık bastırıyor.
Ayrıca üniteleri pahalı olduğu gibi ünite sayılarıda az.Meselabarakstan sadece (hem mızraklı hem tüfekli asker özelliğinde olan )yeniçeri çıkıyor.Bu şirin yeniçeriler 2 özelliği birden üstenmişoldukalarından ne isaya ne musaya yar oluyorlar.İkisinide görevimihakkıyla yapamadıklarını düşünüyorum.Neredeyse rusların türfekliaskerleri yeniçerilerle benzerlik arz ediyor.
Bence oyunda en etkili devlet (hiç sevmememe rağmen)İngilizler.ucuz üniteleri ile Rush yapımına en müait devlet.Üniteçeşitliğili ve gemileirindeki + özelliği ile de gözde devletlerden.
alıntıdır
ilk önce oyunu kolay seviyede açıp işçileri yerleştirip kısa sürede çok para kazanmayı öğren daha sonra askerlere yönel oyunda level atladıkça yeni şeyler açılacak onlar sayesinde oyun sırasında bayrağa tıklayıp ek özellikler, askerler ve ekstra binalar alabilirsin.
Yeniçerilerle bir ordu kurduktan sonra bunları ağır toplarla destekleyebilirsin adını şimdi hatırlamıyorum ama oldukça iri bir top bunu bayrağa tıklayarak aldığın factory (heralde öyleydi) adlı binadan üretebiliceksin bu toplar hem askerlere hemde binalara karşı oldukça etkilidir.
Yeniçerilerin ek özellikleri bayraktan aldığın zaman fiyatları ucuzlayacak ve asker üretim binalarını yapabilicekler bu sayede düşmana saldırı yaparken hemen o bölgeye binayı yaptırıp birliğinden ölen askerler yerine yenisini çıkarabilirsin aralıksız saldırılar sonucunda düşman zaten yok olacaktır..
Ayrıca birde oyunda üretemediğin sadece bayrağa tılayıp alabileceğin sipahiler var oldukça güçlü ve dayanıklı askerlerdir 3-4 tanesi ile toplarına gelecek saldırıları engelleyebilirsin çünkü topların yanında asker bırakmamak büyük bi hata olur
ben 100 level i geçtikten sonra bayağı bi süre oynamadım isimleri falan unutmuşum kusura bakma
ne işe yarıyor ki hiç denemedim bi deneyim