ağına bağlandığım kişiyi bulma

maxmen
01-08-2010, 16:23   |  #1  
OP Yeni Üye
Teşekkür Sayısı: 0
31 mesaj

merhabalar.çevremde kablosuz internetine şifre koymamış birisi var.ağına rahatlıkla giriliyor.Muhtemelende karşı binada oturuyor ama tam emin değilim.bu kişiyi bulup uyarmak istiyorum fakat fazla hukukum olmadığından gidip soruşturamıyorum.Bulabilmenin teknik olarak bir yolu yordamı varmıdır acaba.yardım ederseniz sevinirim.

infoman
01-08-2010, 23:54   |  #2  
infoman avatarı
Yıllanmış Üye
2,884 mesaj

Kendin şifre koy:) Ben çok yapıyorum bunu:) Bazen bakıyorum ayar yapmışlar @ işareti koymamışlar veya ttnet.com yazmışlar:) düzeltiyorum:)

maxmen
07-08-2010, 02:46   |  #3  
OP Yeni Üye
31 mesaj

amacım uyarmaktı sadece.millet sömürüyo böylelerini ondan somuştum.ama en güzel yöntem dediğin gibi modem ayarlarını bozup bi şekilde uyanmasını sağlamak olucak heralde

Tuğsan
07-08-2010, 06:59   |  #4  
Tuğsan avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 1
879 mesaj

Modem ayarlarini boz, internete giremesin, musteri hizmetlerini arayip dakikalarca hatta beklesin, oldu olmadi derken zaman ve para kaybetsin (bu islerden anlayan biri olsaydi simdiye kadar sifrelerdi) , o sirada onemli bir isi varsa o yarim kalsin.. Bu mu senin iyilik anlayisin. Nasil bir zihniyettir bu ?

maxmen
07-08-2010, 16:27   |  #5  
OP Yeni Üye
31 mesaj
Alıntı: Tuğsan  
Modem ayarlarini boz, internete giremesin, musteri hizmetlerini arayip dakikalarca hatta beklesin, oldu olmadi derken zaman ve para kaybetsin (bu islerden anlayan biri olsaydi simdiye kadar sifrelerdi) , o sirada onemli bir isi varsa o yarim kalsin.. Bu mu senin iyilik anlayisin. Nasil bir zihniyettir bu ?
böyle demişsin ama aklına gelen başka bir yol varsa söyle onu yapıyım.bende istemem tabiki insanlara vakit kaybı yaratmayı ama karşılığında adam bişeylerin farkına varıcaksa ki bence bu önemli bişey bırakta kaybetsin birazcık vaktini.

Tuğsan
08-08-2010, 15:26   |  #6  
Tuğsan avatarı
Yıllanmış Üye
879 mesaj
Alıntı: AdRaMiTi  
Bizim milletimizin canını yakmadan yoğurdu üfleyerek yemiyor ne yazıkki.

Birde şöyle düşün ( düşünceli kardeşimiz )  ya adamın neti sınırlısa sömrenlerde sürekli download yapıyorsa ?    O faturayı bir kere öder ama sonuc olarak akıllanma ve modemi şifreleme olasılığı yüksek.
Ama şifrelemezse her ay o telefon faturasından kat,kat daha fazlasını ödüyecek  =)
Hangimizin bakış açısı daha mantık lı ?

Acil işi varsa net aradıktan sonra her şekilde bulur internet cafe,komşu, açık wireless yayını yapan yerler vs...

Oncelikle ben senin kardesin filan degilim. Uslubuna dikkat et. Fatura odemede bir sinir var. Kullandigi tarifenin  sinirsizdan fazla para odeyemez. Bir kere basina gelse , zaten bir yerde bir yanlis oldugunu  anlar ve cozume kendi bildigi yoldan gider.

Keza insanlara cok yardim etmek istiyorsan git biryerlere bagis yap, sagda solda milletin kablosuz baglantisini bozmakla kimseye yardim etmessin. 

Atasozlerinden cok anliyorsan sunuda dusun Ayi yavrusunu severken oldurmus.

Tuğsan
08-08-2010, 15:33   |  #7  
Tuğsan avatarı
Yıllanmış Üye
879 mesaj
Alıntı: maxmen  
böyle demişsin ama aklına gelen başka bir yol varsa söyle onu yapıyım.bende istemem tabiki insanlara vakit kaybı yaratmayı ama karşılığında adam bişeylerin farkına varıcaksa ki bence bu önemli bişey bırakta kaybetsin birazcık vaktini.
Birak insanlar kendi hatalarindan ders alsin. Illakide ben yardim edecem diyorsan, aldigin ic ip bloguna ping cek. Cevap gelen ip nin ( kullanicimi yoksa senin gibi baglanan baska biri mi oldugunu anlaman zor ) ama c$ paylasimina gir . girebildigin her acik paylasima notepad dosyasi ile not yaz.

Ama bunu yaptigin kisi sana tesekkur de edebilir , kufur de edebilir. Gerisi sana kalmis.

Tuğsan
08-08-2010, 19:53   |  #8  
Tuğsan avatarı
Yıllanmış Üye
879 mesaj

Benim yasim 30 , ve dedigim gibi birsey yazacaksan uslubuna dikkat edeceksin.. Senin saygi cerceven beni baglamaz. Ben senin kardesin filan degilim, algida sorunlarin yoksa bu yeterli olacaktir sana.
C herzaman gizli bir paylasimdir ,sen kapatmadigin surece o paylasimdadir.. Wireless modeme sifre koymayan birinin onunda kapat olasiligi yoktur.

hapse girmeye merakli biriysen onu zaten baskasinin agina girmeden de yapabilirsin. Keza baskanisin agi uzerinden ona baglanmada herhangi bir hukuki yaptirim yoktur. Ama internetini kullanarak birseyler yapmaya calisirsan ozaman da internetini kullandigin kisi ile beraber basina dert alirsin.. Benim yazdigimi anladiysan zaten internet uzerinden degil local ag uzerinden yapilabilecek birsey yazdim.. Iki kavram birbirinden farkli tabi bu iki seyin farkini kavraman lazim oncelikle..

Baska kisisel olarak demek istedigin birsey varsa pm kullan.

mcafee23 ayrılmıştır
08-08-2010, 20:32   |  #9  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 7
3,717 mesaj

Modem arayüzünden SSID adını "sifre_koymayı_unutmussun" yap o gerisini halleder.

Tuğsan
09-08-2010, 10:44   |  #10  
Tuğsan avatarı
Yıllanmış Üye
879 mesaj
Alıntı: AdRaMiTi  

Sana burada videolu olarak başına dert almadan nasıl yapılacağını görsel olarak bir bir anlatırdım ama konu amacından çok saptı ondan son kez yazıyorum ve bu konuya bi daha bakmamak üzere çıkıyorum.
Senden birsey talep etmedim , sana birsey sormadim.  Neden kendi kendine gelin guvey oluyorsun ki ? Mesajlari bastan sona bir daha oku , kimin ne yardimina ihtiyaci var onu idrak et once sonra cevap yaz.

maxmen
09-08-2010, 17:23   |  #11  
OP Yeni Üye
31 mesaj

Tuğsan:

"Birak insanlar kendi hatalarindan ders alsin. Illakide ben yardim edecem diyorsan, aldigin ic ip bloguna ping cek. Cevap gelen ip nin ( kullanicimi yoksa senin gibi baglanan baska biri mi oldugunu anlaman zor ) ama c$ paylasimina gir . girebildigin her acik paylasima notepad dosyasi ile not yaz.

Ama bunu yaptigin kisi sana tesekkur de edebilir , kufur de edebilir. Gerisi sana kalmis."

öncelikle şunu söyliyim, insanlar hatalarında ders almalı buna katılıyorum ama kendisine zarar gelmeden alırsa bu dersi daha iyi olmaz mı?şöyle bir örnek veriyim:yolda gidiyorsunuz bir araba gördünüz ama kapıları kilitlenmemiş ve açık bu durumda ne yaparsınız?O kişiyi bulma imkanınız varsa bulup uyarırmısınız , yoksa aman boşver arabası çalınsın bu olaydan ders alsın yeni bir tane daha alır onu kitlemeyi unutmaz deyip işi oluruna mı bırakırsınız?Bunu bir düşünün derim?
Birde bu olay karşısında karşı taraftan bir teşekkür beklentim falan yok.O yüzden teşekkür yada küfür etmesi tamamen onun kişiliğiyle doğru orantılıdır.

Son Düzenleme: maxmen ~ 09 Ağustos 2010 17:39
maxmen
09-08-2010, 17:41   |  #12  
OP Yeni Üye
31 mesaj
Alıntı: mcafee23  
Modem arayüzünden SSID adını "sifre_koymayı_unutmussun" yap o gerisini halleder.

en basit ve işe yarar çözüm bu görünüyo.bunu uygulayıp noktayı koyacağım.sağol

Tuğsan
09-08-2010, 21:25   |  #13  
Tuğsan avatarı
Yıllanmış Üye
879 mesaj
Alıntı: maxmen  
öncelikle şunu söyliyim, insanlar hatalarında ders almalı buna katılıyorum ama kendisine zarar gelmeden alırsa bu dersi daha iyi olmaz mı?şöyle bir örnek veriyim:yolda gidiyorsunuz bir araba gördünüz ama kapıları kilitlenmemiş ve açık bu durumda ne yaparsınız?O kişiyi bulma imkanınız varsa bulup uyarırmısınız , yoksa aman boşver arabası çalınsın bu olaydan ders alsın yeni bir tane daha alır onu kitlemeyi unutmaz deyip işi oluruna mı bırakırsınız?Bunu bir düşünün derim?
Birde bu olay karşısında karşı taraftan bir teşekkür beklentim falan yok.O yüzden teşekkür yada küfür etmesi tamamen onun kişiliğiyle doğru orantılıdır.
Senin iyi niyetle olaya yaklastigini farkindayim, ama farkli dusundugumuz konu sudur, hatta senin ornegin uzerinden konusalim, yoldaki kapilari acik arabanin sahibini bulma imkanin yok ,arabanin uzerine not birakmak farkli  arabanin icinde girip arabayi kitlemeye calismak farkli . Sana ait olmayan birseye mudahale ediyorsun. Tamam niyet iyi ama senin sorumlulugun degil. Insanlarin olaylara tepkisi farkli farkli olabilir. Dedigim gibi kufur de edebilir , tesekkur edebilir.

Kablosuz kullaniyorsa SSID adini degistir , sonra bilgisayarini kapatip actigi zaman , kendi modemini goremesin, baglanti kuramasin , yine bir suru is, bu sefer musteri hizmetlerini arayacak, sansliysa ilgilenen biri cikacak adim adim izah edecek ,sansi yoksa birini bulup bu islemleri yaptiracak. 

Bunu disinda belki bahsettigin insan sinirsiz internet kullaniyor ve umrunda degil , internetini paylasmak istiyor. Yada belki adam evinde degil ama evine remote connection yapiyor? Neden senin sucun olmayan bir konuda usteliyorsun ki? Baglantisi sinirsiz degilse en fazla bir ay fazla fatura oder ki ( kullandigi hiz tarifesinin sinirsiz ucretinden fazla degildir o ) ondan sonra  zaten anlar birseyler yanlis ve cozume kendisi gider.

Olayi biraz farkli acilardan dusunmeye calis. Benim tavrim bu olurdu. Ne yapacagin ise sana kalmis.