AHCI Driver Yardım

disadvantageous
10-09-2008, 11:51   |  #1  
OP Üye
Teşekkür Sayısı: 0
63 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Haz 2008

Arkadaşlar elimde Gigabyte GA-MA78GM-S2H anakart ve seagate 250gb sata2 7200rpm ncq hdd var.Şuan kullandığım hdd maxtor 40gb.Az önce seagate e windowsxp kurmaya çalışırken Hdd bulunamadı diyor.Nedeni ise yeni hdd de anakart ın sürücüsünün yüklü olmaması.40 gb lık hdd ye anakartın sürücüsünü yüklediğimde seagateyi bilgisayarımdan sabit disklerde görüyor.Ancak yeniden başlattıgımda sadece maxtor görüyor.Driver yüklenmediğinde sorun oluyor dwdrw yide görmesi bayaga ugrastırdı.Büyük ihtimalle AHCI yi winxp kurarken açılışta kurarsam düzelecek.Ancak bunun için floopy gerekliymiş.Sorun AHCI kurulu olmadıgındamı lütfen yardım.

yelkowan
10-09-2008, 14:54   |  #2  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 0
602 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Kas 2004

Eğer anakartın bios ayarlarından AHCI seçili ise sorun sürücüyü yüklememenden kaynaklanıyodur; fakat yazdıklarından anladığım kadaryıla biostan IDE mod aktif tersi olsa diğer HDD'nide görmezdi.
Sorun başka bir şey de olabilir.
Ayrıca anakartının yonga seti hakkında detaylı bilgim yok yonga ahcıyı desteklemeyebilir AMDnin sitesinden gerekli sürücüyü indirip kurulum sırasında f6ya basarak sürücüyü disket yardımıyla yükleyebilirsin.

disadvantageous
10-09-2008, 18:22   |  #3  
OP Üye
Teşekkür Sayısı: 0
63 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Haz 2008

Bİos tan İDE mod aktif bıraktım.Segate ede xp yi kurdum başka bi yerden edidiğim bilgilerle yinede saol.Ancak bişi sorucam.Maxtor ve seagate baglıyken birbirinin yerel disk leri görüyor bunu engellemenin kablo cekmekten baska yolu varmı?