VALLA
BENDE KKİ SORUN: MODEM ŞİFREMİ YAN KOMŞUMUZ BULMUŞ ONLAR GİRİYOR BEN DEĞİŞTİRMEK İSTİYORUM AMA O SİZİNDEDİĞİNİZ 192 168 2 1 BUNU YAZIYOM TARAYICIYA
ÇIKAN SAYFADA
HEM ŞİFRE HEMDE KULLANICI ADI İSTİYO GİRİYORUM YANLIŞ DİO KULLANICI ADIMI VE ŞİFREYİ GİRİYOM AÇILMIYO YARDIM EDERSENİZ ÇOK SEVİNİRİM
MODEM AİRTİES RT-
bende tr-210 kullanıyorum.. benimde başıma böyle bir olay geldi. komşum hem modemimi kullandı hemde pc me virüs doldurdu. ama artık eskisi gibi değilim. şimdi modeme yanaşamıyor bile :D
öncelikle modeme reset atın(arkasında ufak bir düğme. kürdan vs. ile basın). modeminiz fabrika ayalarına dönecek. konulan tim şifreler kalkacaktır.
şimdi belirteceğim aşamaları modemin net kablosunu çıkartarak yapabilirsiniz...
modeme reset attıktan sonra yeniden çalıştırın ve internet tarayıcınıza(ie,firefox vb.) adres çubuğu kısmına 192.168.2.1 yazın. şifre bölümünü boş bırakıp tamam deyin(bazı modemler 1234 yada 123456 şeklinde olabilir).
şimdi öncelikle şu ayarı yapın: lan sekmesine tılayın. burada başlangıç ip adresi:192.168.2.2 ve son ip adresi:192.168.254 olarak yazmaktadır. buradaki .254 yazan kısmı .2 olarak değiştirirseniz modeme sadece 1 pc bağlanabilir.
modemin arayüzüne şifre koyarsanız yaptığınız ayarlar değiştirilemez. bunun için sistem sekmesinden şifre ayarlarına tılayarak modem arayüzüne şifre koyabilirsiniz.
daha sonra wireless şifresi koyun(tercihen wpa. tabi pc modem alıcınız destekliyorsa). bunuda kablosuz sekmesinden güvenlik kısmına tıklayarak yapabilirsiniz.
sonrada yine kablosuz sekmesinden erişim kontrolü sekmesine tıklayın. en altta "bağlı bulunan pc kullanıcılşarının mac adreslerini ekle" ye basın . daha sonra üst kısımda "mac adres etkinleştir" evet i seçin. ve "erişim kuralı" olarak izin ver i seçin.(not: ayarlarınızı kaydetmeyi unutmayın. bunu her aşamada yapmanız iyi olur. modem bazı ayarları kaydederken bağlantıyı koparabilir).
işte bu kadar. şimdi modeminize bağlanıp net inizi kullansınlarda görelim..(tabi kullanmadığınız zamanlarda modemi kapatmanız iyi olur. ayrıca arada bir ayarları kullanmanızda yarar var.)
bir sorunyada anlamadığınız bir yer olursa lütfen bildirin..