Arkadaşlar benim bu marka modemim var modemin arayüzünde gelen download hızı 1050 olarak gözüküyor bilgisayardan hız testi yaptırdığımda ise doenload hızım 0.300 mbps yi geçemiyor ve sanırım kablosuzunda bir düşüşlük var modemin odamla modemin arasında çok büyük bir uzaklık yok öyle duvar falanda yok birde anti virüsümün güvenlik duvarı bölümünde
böyle birşey var diğer bilgisayarımda bundan böyle bir 10 tane daha var saniyede bir olmuş bilgisi olan yardım ederse sevinirim modemi fabrika ayarlarına döndürsem sorun çözülürmü?
Aırtıes rt 205 modem sorunu
hız probleminizin ttnet çalışmalarından olduğunu kesinlikle söyleyebilirim.
Orada ki tarife hızıdır.Anlık hızı belirtmez.
Özgür abi'nin yerine ben söylüyorum muhtemelen aynısını diyecektir :)
Komşunuz ile size gelen internetin pop noktaları farklıdır muhtemelen. Aynı sorun Özgür abi'de de (mcafee23) var.
Pop = Santral.
Evet bende de böyle bir sorun vardı 10 gündür.
Santral numarasını öğrenip arayarak çözdüm işi.Bağlantı portumu değiştirdiler.
Bu gibi manyaklıklar oluyor ttnet'te üst komşum krizden etkilenmedi.Ben süründüm 10 gündür.
Ancak senin modemde 1050 görünüyorsa 1mbit'e üyesin demektir.
Arkadaşın da dediğin gibi 1 mbit üyesi ise 1,5 mbps'ye çıkması imkansız.
TTNet arada bir 8 Mbps alanlara 1 Mbps hız veriyor. Aynısı arkadaşıma oldu modem panelinde hız seninki gibiydi TTNet ara dedim arattırdım...
Telefonda 10 dk. kadar konuştukdan sonra modem'i gece boyunca kapatmamasını sorunu halledeceklerini söyledi nitekim öyle oldu 1 saat sonra telefon çaldı ve sorunun çözüldüğü belirtildi. Skype'de konuşurken internet düşüyor ve 2 dk. sonra geri gelen arkadaş 900 KB / Sn. ile dosya indiriyor. :)
Oturduğunuz bölge desteklemiyordur diyecektir, aldırma.
Bende aradım tteri dönülecek dediler hiçbir geri dönüş olmadıneti modemi kapatmamamı söylediler kapatmadım geri dönülecek dediler hiçbir geri dönüş olmadı ama şu anda hız testi yaptırdım ne gariptirki 0,782 mbps oldu şu anda hızım:D
normalmi sizce şu anda?
Sen ve yan komşun ikinizde 8 mbit tarşfesindeyseniz.İkinizinde sonuçları normal değil o zaman.Sorun hep ttnet kaynaklı.
Mutlaka ısrarcı olun hallediyorlar.Birde hız testi sonucunu bildirmeyin.Hız testi sayfası zor açılıyor ve hız testi başlat dememe rağmen hız testi başlamıyor deyin.Böyle söyleyince direk santrale yönlendiriyor.Aksi takdirde virüs dns abuk subuk bir sürü iş yaptırır size
Müşteri temsilcisinden santralinizi ve tel.numarasını öğrenin direk orası ile görüşün 24 saat bir teknik eleman bulunduruyorlar.Ama gece 12'den sonra telefonlara cevap verilmiyor.
Ayrıca 0,768 hız ile hala 1 mbps seviyesinde bağlanıyorsun
Normal değil
Mesaj yazıyorum mesaj gitti görünüyor yine gitmemiş.
Bende mcafee gibi ısrarcı olmanı söyleyecektim :)
komşumu bilemiyorum ama benim tarifem 8 mbps değil netlimitsiz paketi 8 mbps ye kadar yazıyor broşüründe yani anladığım kadarıyla 8 mbpsye kadar ne olursa ama ttneti aradığımda 0,300 ortalamanın altında demişlerdi şu anda 0,768 çıkıyor
Tamam 8 mbit'e kadar tarifesindesin ama 0,300 tarife dışı bir hız
8 Mbps. demek 8192 Kbps demek. Şuandaki hızın 768 Kbps. yani 0.7 Mbps.
Hatta şöyle anlatıyorum ; 1 MB / Sn. hızında dosya indireceğine 100 KB /Sn. hızla indiriyorsun.
Sen anla işte :)
Yav anladık 8 Mbps.'ye kadar paketinde olduğunu. Biz de o paketteyiz merak etme.
8 Mbps.'ye kadar olması bişey ifade etmiyor. 0.7 Mbps. hız gelmesi imkansız. (Adil kullanım kotasını aşmadıkça) 1 Mbps.+ gelir mutlaka.
Ayrıca modem panelinde sana sağlanan hız miktarıda 1 Mbps. paketteki hız.
Benim modem panelindeki hız bilgisi :
modem exper ewm-01'mi Atilla
Herkese de bu dandik modemi veriyorlar.
Kablosuz mesafesi kapalı alanda 15 mt ben ap ile beraber kullanıyorum
Yok ECM-01 Kablolu olanı.
Yapacak bişey yok verdiler kullanıyoruz. Ekstra masraf yapmadım.
Airties ve Pikatel veriyorlar sanırım başvurduğum yerde Exper Kablolu ve Airties Kablosuz modem vardı bende kablolu aldım Exper'e talim ediyoruz :)
Laptop'a terfi edince Airties, Zyxel, Linksys'den birini alıcam.