Centrino dizüstüm için aldığım Airties RT-210 kablosuz modemin şifrelemesini gerek WPA gerekse WPA-PSK sistemiyle yaptığımda.,bağlantı sürekli olarak kopuyor yada sınırlı bağlantıya düşüyor. Airties ın 7/24 destek hattını (212) 212 82 20 aradığımda karşıma çıkanların söylediği "efendim centrinolar WPA ile sorun çıkarıyor; WEP i deneyin;biz WEP öneriyoruz"cümlesini Bu modeme Yılın Ürünü! ödülünü veren Chip dergisine ithaf ediyorum.sözlerimden şüphesi olan arkadaşlar lütfen yukarıda verdiğim numarayı arasın ve WPA hakkında aldıkları yanıtları bu başlık altına yazsınlar.
Saygılar
Airties RT-210 WPA-PSK desteklemiyor!
Bu başlık kilitlidir. Yeni mesajlar gönderilemez veya mevcut mesajlar düzenlenemez.Bende de aynı problem var ve sebebini sayende öğrendim teşekkür ederim. Airies ı aradığımda sanırım bilgisi yetersiz bir arkadaşla konuşmuş olacağım ki bana kanal frekansını değiştirmemi ve başka başka frekansları denememi söylemişti.Zira yandaki binadaki bir telsiz telefonun bile kopmalara sebep olabileceğinden bahsetmişti. Tabi ben kanal frekansını değiştirmekle sorunumu çözememiştim. Arkadaşım peki wep şifrelemesi yaptığında sorunun çözüldümü.Eğer çözebildiysen ben de wep şifrelemesi yapayım bari. Gerçi daha önce becerememiştim. Ne şifre girdiysem sürekli "girdiğiniz şifre hexaminic sistemde değildir" diye bir uyarı aldım..Herşeyi doğru yapmama rağmen...
Arkadaşlar sorun sadece Intel Centrino platformunda kullanılan Intel Pro wireless 2200 gb /2915 abg kartının Airties RT-210 da WPA-PSK ile uyumsuzluğundan kaynaklanmaktadır.Burada önerim sizlere mevcut notebooklarınızda chipset , wireless kartınızın sürücüsünü tazelemeniz. Yaptığım testlerde sadece 26 Ekim 2005 tarihli sürücüyü mevcut bilgisayarınıza eski sürücüyü kaldırdıktan sonra kurarsanız kopma problemi olmadığını gördüm. Test yaptığım notebooklar Acer Aspire 1640 ve Datron'dur. Airties adsl modeminde WPA-PSK 86400 değeri var.Bu değer saniye sonra şifre değiştir anlamına geliyor.Diğer üretici firmalarda bu değer 0(sıfır) yada 3600 sn olarak görülmektedir. Eğer WPA-PSK halen kopma yaşarsanız .WEP 128 bitlik şifrelemesi +MAC filitrelemesi yeterlidir. Wireless güvenlik için şifrelemyi çok abartmayın.Bazı yerlerde sadece MAC filitrelemesi kullanılıyor.Wireless şifreleme olduğunda unutmayınız ki göndermiş olduğunuz paketler şifreli olarak gideceğinden yavaşlık olacaktır. Eğer elinizde pcmcia wireless kart varsa WPA-PSK şifrelemeyi deneyiniz. Şunu unutmayalım ki bende airties modem kullandım ama sizin gibi WPA-PSK desteklemiyor demiyorum. Sonuçta mutlaka sorununuz için çözüm yolu bulunacaktır.