airties rt 211 dns ayarlarını değiştirmek?

bartbartez
10-07-2009, 10:31   |  #1  
OP Taze Üye
Teşekkür Sayısı: 0
2 mesaj

laptoptan dns ayarlarını değiştirerek youtube girebildiğim halde başka yasaklı sitelere girişe izin vermiyor. sanırım bilgisayarda değiştiği halde modemden değişmesine modem izin vermiyor. bu bir çelişki değilmi. diğer taraftan airties modemlerin telekom tarafından yasaklanan sitelere girişi engellemek için dns ayarlarının modeme gömülü olduğunu duydum. ben ise aynı youtube girebildiğim gibi tüm yasaklı sitelere girmek istiyorum. opendns ayarları ile dediğim gibi sadece youtube açabildim diğer siteler içinse modemin ayarlarından engelleme olduğunu düşünüyorum. ne yapabilirim.
ayrıca iki farklı bilgisayarda dnsleri deniyorum .. biri masaüstü pc ve farklı bir modem(dost gvc), işletim sistemi xp. dns ayarları ile bundan tüm yasaklı sitelere giriş yapabiliyorum. diğeri laptop, modem airties rt211 ve işletim sistemi vista home pre. bunda da dns ayarlarını yaptım ancak sadece dediğim gibi youtube açabildim. diğer yasaklı siteler mavi ekranlı uyarı ile engelleniyor, giremiyorum.. yani sorun vista ile olamayacağından aklıma airtieslerin telekom destekli olduğu ve bunun bir şekilde engellendiği sonucu geldi. ne derece mantıklı bilemiyorum.. bir de dns ayarlarını bilgisayarda değiştirdiğim halde modem arayüzünden "Başlat > Çalıştır, cmd, enter ve Dos penceresine ipconfig yazıp enterladığımda" dns ayarlarının bilgisayarda ilk haliyle saklı olduğunu da gördüm. bunun bir anlamı olmalı, en azından modem açısından.. (vista home pre.-airties rt 211)

doodLex
10-07-2009, 11:21   |  #2  
doodLex avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 1
343 mesaj

Arkadaşım Modem ve Benzeri işlerle uraşmana gerek yok. Youtube Jacker 3 programını indirirsen sorunun hallolur.