Akıllı ceplerin son marifeti!

CHIP Online
02-04-2013, 21:00   |  #1  
CHIP Online avatarı
OP www.chip.com.tr
Teşekkür Sayısı: 26
36,771 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Oca 2004

Böyle giderse akıllı telefonların yapamadığı bir şey kalmayacak! İşte son marifetleri...

Okumak için: https://www.chip.com.tr/haber/aki ... marifeti_39526.html

Resimlerle: Akıllı telefon yolunda kilometre taşları

Fujitsu'nun geliştirdiği akıllı telefon kamera teknolojisi ile artık nabzınızı ölçebilirsiniz. Medikal teknoloji, genellikle kullanım için özel eğitim gerektirmesi sebebiyle diğer tüketici elektroniği araçlarından ayrı tutulur. Ama şimdi, yüzünüzün videosundan nabzınızı ölçecek bir kamera teknolojisi akıllı telefonlara geliyor.


Akıllı telefonlar şimdilerde kişisel fayda sağlama konusunda gelişim gösteriyor. Akıllı telefonunuz sizin yemek günlüğünüz, egzersiz monitörünüz ve hatta özel egzersiz danışmanınız olmuş durumda. Aynı zamanda telefonunuzu sadece bir kulaklık ilavesiyle büyük bir film veya sonsuz bir müzik kütüphanesine dönüştürebilir ve bunu yanınızda istediğiniz yere taşıyabilirsiniz. Buna bir de nabzınızı ölçebildiğini ekleyin...


Fujitsu birkaç saniyede ön kamera sayesinde nabız ölçen bir teknolojiyi resmi olarak tanıttı. Şirket, beş saniye içinde, bu teknoloji sayesinde nabzınızın ölçülebileceğini iddia ediyor. Kanıt olarak sunum, Logitech C920 1080p web kamerası ile iyi aydınlatılmış bir ortamda yapıldı ve gayet de başarılı oldu. Program kan akışı sebebiyle yüzünüzde oluşan ten rengi değişimini ölçerek işlev görüyor. Bir yıl içinde Fujitsu, bu teknolojiyi çeşitli kameralar, akıllı telefonlar ve medikal ekipmanlarda kullanılabilmesini planlamış durumda.


Akıllı telefonlar için bu teknoloji büyük bir potansiyel. Koşu bandında ya da bisiklette egzersiz yaparken nabzınızı kolaylıkla ölçebileceksiniz. Program, acil ve yaralı olan durumlarda da aynı kolaylığı sağlıyor. Bu teknoloji çocuklar ve yaşlılar için de sabit bir monitör sistemi olarak tanımlanıyor. Ayrıca havaalanlarında da hastalık ve şüpheli durum tespiti için çok pratik olarak kullanılabilecek.


Bu ilginç teknolojiyi Fujitsu'nun nasıl geliştirdiği meçhul olsa da, çok ilgi çekeceği aşikar. Nabız ölçme çoğu kişinin ilgi alanına girdiği için özellikle akıllı telefonlarda bunu sağlamak büyük bir yenilik olacak.

Tüm Konu: Akıllı ceplerin son marifeti!

Resimlerle: Akıllı telefon yolunda kilometre taşları

Kaynak: www.chip.com.tr