Yıllardır msn kullanıyorum bundan birkaç gün önce mailime her zamanki kullandığım şifre ile girmeyi denediğimde yanlış şifre yada kullanıcı adı uyarısı verdi.ben ne oldu bu maile diye düşünürken baktım olacağı yok ikinci bir mail aldım.Tam msnde konuşurken birde baktımki eski kullanıcı adımla oturum açıldı ve konuştuğum kişilere msjlar yazılmaya başladı sözde kendine hacker diyen o kendini bilmez tarafından.Yok ben mxpay in hackeriyim onun yeni mailinide hackledim(yeni aldığım mail gerçekten hacklendi)yinede hacklemeye devam edeceğim tarzı şeyler. Msn ve dolayısıyla hotmail kullanmıyorum artık.Bu şahıs nasıl oluyorda yeni aldığım mailleri hackleyebiliyor. Bir çözüm yolu bilen varsa acilen yardım etsin lütfen
aldığım mailler hackleniyor
Bu başlık kilitlidir. Yeni mesajlar gönderilemez veya mevcut mesajlar düzenlenemez.Yapacak hiç bir şey yok.sana tavsiyem her maili açma.....
Konu baslıgı olarak aklıma gelmedi ama burada bir link verilmisti zamanında hacklenmis (daha dogrusu sifresi calınmıs ) hotmail hesabını yeniden kendi üstünüze almak icin bir form doldurup yolluyordun.Baya bi arkadas katılmıstı bu konu baslıgına o yuzden hatırlayan cıkar sanırım.Arkadaslar bi zahmet konu baslıgını hatırlayan yazsın buraya.
alternatif mail yazdıysan bir şansın var. yazmadıysan microsofta mail atıyorsun. ama hacklendiği için geri alabileceğini sanmıyorum microsoftla. alternatif maille almak için forumda arama yap onunla ilgili konu var.
Mail şifreniz çalındığı zaman yapmanız gereken ilk şey gizli sorunuza bakmak sorunuz değiştirildi ise size yapmak gereken çok az şey kalıyor bunlardan biriside alternetif email ile şifrenizi tekrar almak bir diğer yol ise microsoft durumunuzu bildiren içerisinde email de belirttiğiniz kişi bilgilerinin olduğu bir mail atmak...
Bunları yaptıktan sonrada emaili nizi tekrar alamamış iseniz eski email inizi yeni aldığınız email adresine eklememek olacaktır... şifrenizi çalan kişi tekrar yeni aldığınız maili de çalabilir...
Yeni e-mailinizi aldıktan sonra yapmanız gereken en önemli şeylerden birisi gizli sorunuzun cevabını sizden başka birinin bilemeyeceği bir şekilde oluşturulması ve kayıt olurken verdiğiniz kişisel bilgilerin bir kenarda not edilerek tutulmasıdır... Bunların yanında kesinlikle başka bir alternatif e-mail de belirtmeyi unutmayın...
İyi çalışmalar...
benim aklıma ilk gelen soru şu oldu. kullandıgınız bilgisayar ne kadar güvenli? en son hangi bilgisayardan girdiniz? eger ikinci mail adresinizi de aynı şifre veya aynı gizli soru/cevap ile aldıysanız çalınması kolay. yok değilse ve tamamen değişik bir gizli soru cevap ve şifre kombinasyonuyla aldıysanız, ve yine de çalındıysa, kullandıgınız bilgisayarda keylogger olabilir. ve bu şahıs da tanıdıgınız biri olabilir.
lütfen biraz dikkat. kullandıgınız bilgisayar kendi bilgisayarınızsa muhakkak bir tarama yapın. ondan sonra hesap acın.
DAİMA SEVGİYLE KALIN.
Evet benım hack konusunda bilgim var...Sorunuzu Tam olarak anlayamadım ama Ya kullandığınız bilgisayarda TROJAn ( truva atı ) denen bir virüs ya keyloger yada durmadan birisi size fake yediriyor...Bunlardan korunmak için ne yapmak lazım die soracaksın şimdi...Fake hotmail sayfasıdır ama başka linkler altında yer alır...Zaten sayfanın kaynağında kime gideceğini yazar onun için başka link altındaki hiç bir yere mail şifrelerini yazma...Trojana gelince istersen goback istersen deepfreeze kullan yada sen anti virüs yazılımlarına güveniyorsan yakalar...Keylogger sorununa gelecek olursak o spy yazaılım sadece senın makınana oturan kişi kurar makınana ve istediği bilgiyi makınandan alır...Trojan ile aynı mantıkla çalışır ama trojan daha fazla özellikli olduğundan genellikle tercih edilir...
Dipnot: Msn , yahoo ,vs...Dosya aktarımı yapan yerlerden *.exe veya *.scr dosyalarını kesinlikle almayın...Yoksa trojana kendi ellerinizle kapıyı açarsınız...
HACK KONUSUNDA HERHANGİ BİLMEDİĞİNİZ BİR YER YADA GÜVENLİĞİ HAKKINDA BİR SORUNUZ OLURSA YAZARSINIZ PLS...
benden bu kadar yoruldum artık:)
Büyük ihtimalle pcnize trojan yemişsiniz ve yeni alacağınız msn şifrelerini karşıdaki kişi görebilir.Pcnize format atarak trojanı temizliyebilirsiniz.
Benim de mailim hacklenmişti. O olaydan ders alarak şifremi ve gizli sorumu bulunma ihtimali çok zor olacak şekilde değiştirdim. Sonradan bir kaç hack tehdidi almama rağmen mailim halen daha sağlam. Keylogger denilen şeyden nasıl korunacağımı ise açıkçası bilmiyorum. Sadece tanımadağım kişileri msn ye eklemiyorum ya da tanıdığım dahi olsa onay almadan dosya kabul etmiyorum.