Merhaba arkadaşlar;
Geçenlere monitörümde bir arıza oluştu.Tamir edemedim ve yeni bir 19 inç lcd ile değiştirdim.Sonra bir elektrikçe getirip ölçtürdüm ki evin elektrik voltajı 200 çıktı.bana regülatör tavsiye etti.ben gittim görüştüm elektrikçilerle ama onlar da ups al voltaj düzenleyen ups ler var hem voltaj düzenler hemde elektrik kesintilerinde işe yarar dediler.bunun üzerine bilgisayarcıdan aldığım ürünün voltaj da düzenlediğini öğrendim ve satın aldım.bağladım kullanıyorum.ürün masterguard markasının guardline 600 modeli.Ama hala korkuyorum lcd me bişi olur mu diye.bu ups voltaj düzenleyenlerden mi yoksa değil mi?Ayrıca aküsünün ömrü bitince yedeğini nereden bulup takabilrim?iyi akşamlar.
Aldığım UPS voltajı düzenler mi?
Karakteristik 600VA MASTERGUARD GUARDLINE SERİSİ
VA Değeri (Volt Amper) 600
Akü Süresi (Dakika) 9-20 (Yaklaşık)
Ebatları , Ağırlık 330x100x140mm , 6kg
Ek Özellikler 2 yıl arıza anında değiştirme garantisi
Voltaj Aralığı(VAC):170-274
Tam giriş çikış elektrik koruması:Akü deşarjı ve aşırı şarjı;Çıkış aşırı yük ve kısa devre koruması
Güç bağlantıları:1xIEC320-C14(giriş);3xIEC320-C13(çıkış)(600VA)
Bağlantı
Smart RS-232 :Win 95/98/NT/200/XP, NOVELL VE Linux'u destekler
İnternet bağlantısı modem için hat koruması:2XRJ-11(giriş-çıkış)
-Ürünler arızalandığı zaman yenisi ile birebir değiştirilir.
-Üzerinde Orijinal Türkçe Yazılım ( Sistem Kapatma, Ağ Kapatma , Uzaktan Mesajlaşma ve yönetim )+ CD+ Kablosu mevcuttur.
-Türkçe Kullanım Kılavuzu
-Giriş ve Çıkış Kabloları
-CE Belgeli
-RJ11-RJ45 Çıkışı Modem Koruması
-Gerçek Çıkış gücü verebilen Masterguard Markalı ürünlerdir
Masterguard UPS size sadece iş sürekliliğini sağlamaz; aynı zamanda:
-Yükünüze güvenilirlik sağlar,
-Güç koruma donanımınızın ömrünü uzatır,
-Demirbaş harcamalarınızı optimize eder,
-Sabit maliyetle risk yönetimi sağlar,
-İş ortamınızı kontrol altında tutmanızı sağlar,
-Felaket hallerinin onarılması için etkileşimli bir yaklaşım sağlar.
UPS nin en genel özelliği,elektrik dalgalanmalarını takılan cihaza hissettirmemesidir,artık korkun olmasın.
Arkadaşım çok saolasın.yazın ilaç gibi geldi valla..UPS nin en genel özelliği,elektrik dalgalanmalarını takılan cihaza hissettirmemesidir,artık korkun olmasın.
senin ki yine iyi kardeşim bizim eski evin voltajı 339 mu ne çıktı allahtan sadece ses sitemi ve monitör yandı ii oldu aslında 19" lcd aldım. :D:D bence her eve ups lazım.
aslında pc formu oldugu için ilk pc yi düşünmemiz dogal ancak düşük akım gelen ev lerde şiddetle regülatör kullanılmasını tavsiye ederim çünkü bu yükselticilr gece boyunca dagınık şekildegelen akımları düzene sokarak stanby durumunda bırakılan cihazlarında(ses sistemleri,lcd tv müzik setleri tv ler dvd anfiler vb) güvenligini saglamış oluruz