Alienware Dizüstü

mete_22
20-05-2010, 23:03   |  #1  
OP Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 0
377 mesaj

Arkadaşlar ben bir masaüstü toplayacaktım ancak taşınabilir almam gerekti o sebepten dolayı ondan vazgeçtim ve güzel bir dizüstü almaya karar verdim... Aldığım dizüstüyle oyunları üst seviyede rahat pynamak istiyorum ayrıca ısınma sorunu olmasını da istemiyorum... Bu yüzden alienware almaya karar verdim ve bunu Amerika dan getirtmeyi düşünüyorum .. m17x modelini düşünüyorum onun yaklaşın 4.000 $ a çıkan bir modeli var özellikleri şöyle :

Ekran kartı : Mobile 5870 x2 Crossfire
Ekran : 17" 1920x1080 LED
HDD : 1 TB ( 2x500 GB) RAID 0
İşlemci : Mobile Core i7 920XM
BD-R : Blu-ray okuyucu DVD yazıcı
Ram : 6 GB 1333 Mhz

Şimdi Birkaç soru sormak istiyorum :

1- Isınma sorunu olur mu ?
2- Dizüstünde RAID olması sıkıntı yaratır mı yoksa sorun olmaz mı ?
3- Mobile 5870 in Crossfire performansı nasıl ?
4- İşlemci bu olmasa i7 820QM olursa oyunda performans kaybı olur mu ?
5- Bu fiyata Türkiyeden aynı özellikte veya daha iyi özellikte dizüstü alınabilir mi ?

Ahmet_79
21-05-2010, 00:12   |  #2  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 2
11,538 mesaj

1- böyle üst seviye bir cihazda ısınma normal bir şekilde olur ancak AlienWare gibi kalteli bir markada bu sorun düzeyine varacak halde olmaz o kesin
2- Raıd sıkıntı yapmaz aksine performansı ciddi şekilde arttırır, hatta ssd bile tercih edilebilir tabi onlarında fiyatı malum
3-mobility hd5870x2 ile bütün güncel oyunları full detayda oynarsınız, eğer amaç oyun değilse o zaman Quadro serisi bir ekran kartı seçilebilir ki monsterin böyle modelleri var
4- işlemci 820QM de olabilir herhangi bir sorun teşkil etmez zira işlemci Turbo Boost ile 2.8 ghz çıkıyor hemde HT destekli (4 çekirdekli 8 izlekli)
5- ülkemizde buna benzer monsterin cihazlarına bakabilirsiniz üstelik içinde isteiğiniz değişikliğide yapıyorlar
mesela istediğiniz ram ekran kartı yada işlemciyi seçebiliyorsunuz yani cihazı tamamen sizin isteiğinize göre konfigüre ediyorlar
http://www.monsternotebook.com.tr/monster-notebook.html

http://www.monsternotebook.com.tr/customize/customize.aspx?id=259235&secenek=&secenek2=&adet=1〈=tr-TR

http://www.monsternotebook.com.tr/customize/customize.aspx?id=256500&secenek=&secenek2=&adet=1〈=tr-TR

Burda bir kaç modeli var, yanlız önerim netten  değilde İstanbul kadıköyde mağazaları var oraya gidip yüz yüze görüşüp istediğiniz cihazı görerek ve tam anlamıyla istediğinize göre parçalarını seçerek almanız olur

mete_22
21-05-2010, 11:03   |  #3  
OP Yıllanmış Üye
377 mesaj

Saol Ahmet abi cevabın için... RAID yapınca sıkıntı olmaması çok iyi oldu zaten performans artışı olduğunu biliyordum ama dizüstünde sıkıntı olabilir diye düşünmüştüm sıkıntı yoksa çok iyi....

O zaman işlemci 820QM olsun çünkü 920XM bayağı bir pahalı.. Eğer oyunlarda performans farkı çok az olacaksa öyle olsun.. SSD düşünmüyorum onlar da aşırı pahalı bence...

noleafclover
21-05-2010, 11:18   |  #4  
Yıllanmış Üye
311 mesaj

Arkadaşım bir dizüstüne bu para verilmez verilsede uyun oynama amaçlı verilmez bunlar narin cihazlar garantisi bittiğinde arıza yapma ihtimali 1/3 o makine de daha da fazla çünkü boşta 60 derecenin altına düşmeyecektir buda kullanım ömrünü kısaltır vs. vs.
Sana tavsiyem buna 6-7 milyar vereceğine üst seviye bir masaüstü topla oyun için
laptop olarak ta dell1645,asus n61ja veya samsung r580 al beğenmedin asus g51j al
hem mobil kalırsın hem istediğin oyunu oynarasın hemde 2-3 milyar cebinde kalır

mete_22
21-05-2010, 15:09   |  #5  
OP Yıllanmış Üye
377 mesaj

Ben de biliyorum çok ısınacağını ve masaüstüne göre daha az performanslı olduğunu ayrıca yükseltme yapma imkanının da kısıtlı olduğunu ama yapacak birşey masaüstü alırsam en fazla ayda 1 kere oynayabilirim yani onun için de masaüstü almak saçma olacak ...

Yalnız bu öyle hemen bozulur gibime gelmiyor Eğer diğer arkadaşlar da dayanamaz falan derlerse almam zaten hemen bozulacak şeyi almak saçma olur...

noleafclover
21-05-2010, 16:05   |  #6  
Yıllanmış Üye
311 mesaj
Alıntı: mete_22  
Ben de biliyorum çok ısınacağını ve masaüstüne göre daha az performanslı olduğunu ayrıca yükseltme yapma imkanının da kısıtlı olduğunu ama yapacak birşey masaüstü alırsam en fazla ayda 1 kere oynayabilirim yani onun için de masaüstü almak saçma olacak ...

Yalnız bu öyle hemen bozulur gibime gelmiyor Eğer diğer arkadaşlar da dayanamaz falan derlerse almam zaten hemen bozulacak şeyi almak saçma olur...

ben hemen bozulur demedim
ama herhangi bir notebook un ilk 3 yılda arıza yapma oranı %33
ve eğer bu garanti bitiminden sonra olursa ve ağır bir arıza ise tamiratı yeni makina paralarına ulaşıyor.
ayrıca dell in worldwide garanti verip vermediğini araştırın hiç garantisiz bir makinanız olmasın
klavye değişiminin kaça malolacağını da araştırın çünkü amerikadan alınan makinede türkçe klavye olmayacaktır.
ama daha önceki mesajımda belirttiğim makinelerde de gayet rahat oyun oynanabiliyor
özellikle g51j
sonuçta bende de gt240m gibi orta seviye bir kart var ve herşeyi oynuyorum
Ama tekrar ediyorum iş için olan makinalar hariç hiçbir notebook a bu para verilmez yazık

şafak89
22-05-2010, 02:44   |  #7  
şafak89 avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 7
2,521 mesaj

hocam o marka dünyanın en ii oyun pc markasıdır ve çok sağlamdır ;)

mete_22
22-05-2010, 09:51   |  #8  
OP Yıllanmış Üye
377 mesaj

İngilizce klavye olması sorun değil sadece Türkçe karakterler yok ş,ö,ç falan çok da önemli değil ama oldu da ihtiyacım oldu yazı yazmak için 10 liraya usb klavyeler var alırım onlardan bi tane yazı yazacakken onu kullanırım sorun kalmaz :D

Bir de Dell e baktım uluslararası garanti için ekstra para istiyor yazıyo her yerde ama ben dell in sitesinde öyle bir şey bulamadım bulabilirseniz link atarsanız sevinirim...

noleafclover
23-05-2010, 01:02   |  #9  
Yıllanmış Üye
311 mesaj
Alıntı: mete_22  
İngilizce klavye olması sorun değil sadece Türkçe karakterler yok ş,ö,ç falan çok da önemli değil ama oldu da ihtiyacım oldu yazı yazmak için 10 liraya usb klavyeler var alırım onlardan bi tane yazı yazacakken onu kullanırım sorun kalmaz :D

Bir de Dell e baktım uluslararası garanti için ekstra para istiyor yazıyo her yerde ama ben dell in sitesinde öyle bir şey bulamadım bulabilirseniz link atarsanız sevinirim...

bunu sitesinden falan araştırmayacaksın arkadaşım sitelerdeki bilgiler güncel olmayabiliyor hatta hiç olmuyor.Çoğu laptop üreticisinin sitesinde satılan modeller bile olmuyor çoğu zaman ŞaşkınYa yetkili servisine açıp telefonu soracaksın yada ithalatçısına