Merhaba,
PC' im P3-550. Anakart MSI 6178E.
Bu hafta Kadıköy'deki Orijinal Bilgisayar'dan (başka yerde bulamadığım için) 40GB Maxtor HDD aldım. Eve getirdiğimde
1. fdisk' lemek istediğimde bölümledikten sonra kapatıp açtığımda tanımladığım bölümleri görmüyordu.
2. Sonraki denemelerimde 40GB HDD'i slave iken 6GB, master iken 47 GB olarak gördü.
3. Bir denememde de format bitmek üzere iken "BOOT kaydı yapılamıyor. Bozuk Bölüm Tablosu.Format sonlandırıldı" hatası verdi.
4. Kendileri tek bir bilgisayarda fdiskleyip(sanırım Power Quest kullandılar) format attılar; fakat format çok yavaş gerçekleşti.
5. Kendi PC'imde Boot'ta abuk sabuk bir HDD ismiyle görüyordu.
6. Bu HDD'i başka PC'lerde de denedim; onlarda da boot'da dahi görmüyordu.
Tüm bunlara rağmen HDD'imi değiştirmiyorlar. Üstelik Hem kendi PC'im hem de denediğim diğer PC'ler, 40GB 7200RPM HDD'i destekliyor.
3 yıl 40GB 7200RPM kullandım. O hasar gördüğü için şu anda kullandığım 30GB 7200 RPM HDD' e secondary bir HDD alayım dedim.
Kasamı alıp gelmemi istiyorlar. Kaç bilgisayarda denedim çalışmadı. Kasamı götürdüğümde doğal olarak çalışmayacak ve "Senin PC'in bozuk" diyecekler. Madem benim PC'im bozuk denediğim diğer PC'ler de mi bozuk...
Teknik servisteki ve diğer elemanlar, kendi PC'leri haricindeki başka teknik servisteki PC'lerde yapılan denemeleri kabul etmiyorlar; ve "HDD elektronik bir aygıt olmadığı!!! için fabrika hatası olamayacağını" ve %100 HDD'lerde sorun olamayacağını iddia ediyorlar. Alındığı gün çalışmayan donanım ürünü çalışmıyorsa bunun fabrika hatasından kaynaklanabileceğini kabul etmiyorlar.
Ayrıca kullandığım işletim sistemini (XP kullanıp kullanmadığımı) soruyorlar. İşletim sistemiyle HDD arasında ne gibi bir bağlantı olabilir. Söylediklerine aklım mantığım yetmiyor. Sanki fdisk veya format işletim sistemi kurmadan önce yapılan bir işlem değilmiş gibi.... Ben 3-4 yıldır Win98 (SE) başlangıç disketiyle C:\ sürücümü formatlayıp ardından Win2000 disketleriyle Win2000 kurmaya geçiyorum. Win98 disketiyle yapılan fdisk ve formatlamaya güvenmediklerini kendilerinin CD ile geçekleştirdiği işlemin güvenilir olduğunu söylüyorlar. Madem güvenilir başka PC'lerde neden çalışmıyor?
Bu durumda bana ne yapmamı önerirsiniz?
Saygılarımla,
Dursaliye YILDIZ