Allahın adını verdim yardm edn (bluescreen sorunu)

sirkan1991
06-03-2012, 03:08   |  #1  
OP Taze Üye
Teşekkür Sayısı: 0
10 mesaj

AMD Phenom II X4 965 Black Edition AM3 3.4GHz 8MB Cache 45nm İşlemci
ASUS M4A88TD-V EVO/USB3 AMD 880G/SB850 AM3 DDR3 1333MHZ SATA 3.0 VGA ANAKART
THERMALTAKE VL86021W2E V3 600W MidT ATX SİYAH KASA 
GSTON 4GB DDR3 1333MHz CL9 Dual KIT (KVR1333D3N9K2/4G) RAM
SEAGATE 3.5" 1.5TB Sata 2.0 32MB Cache 7200Rpm NCQ Harddisk 
SAMSUNG 21,5" LCD,1920x1080 DVI,2ms,Geniş,Parlak Siyah Monitor (P2270HD)
SAPPHIRE
HD6850 GDDR5 1GB 256BIT AMD RADEON DX11 EKRAN KARTI

bilgisayara özelliklerim bu arkadaşlar ekran kartımı yeni aldım.bilgisayarımda daha önceden  windows 7 home premium vardı ve oyunlarda sürekli bluescreen hatası almaktaydım.oyunun yarısında mavi ekran geliyor ve kapanıyordu.format attım windows 7 ultimate 64 bit yükledim fakat sorun değişmedi sürekli aynı hatadan kapanıyor lütfen yardım edin 

xExCaLiBuRx
06-03-2012, 03:27   |  #2  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 1
595 mesaj

İşlemciyle Hiç Oynadınmı Yanı Hız Aşırtma Fılan

Son Düzenleme: xExCaLiBuRx ~ 06 Mart 2012 03:28
sirkan1991
06-03-2012, 05:22   |  #3  
OP Taze Üye
10 mesaj

hız aşırtma var ama hiç kullanmadım gereksinimde yok zaten bilgisayar gayet hızlı tek sorun oyun oynayamıyorum

guneyozcan
06-03-2012, 09:47   |  #4  
guneyozcan avatarı
Yıllanmış Üye
281 mesaj

akla ilk olarak ekran kartı sıkıntısı getiriyor...
önce bir yazılımla gpu stres testi yapmalısın... furmark gibi... bir kaç saat ekran kartı yük altında çalışsın... bakalım mavi ekran verip kapanıyor mu...
problem yoksa aynı uygulamayı işlemci için de yapın...
orthos gibi bir yazılımla işlemciyi tam yük altında çalıştırarak bir sıkıntı yaratıp yartatmadığını kontrol edin...tabii bu işilemleri yaparken gpuz cpuz gibi programlarla ısıları da kontrol edin...
diğer seçenek ise güç kaynağı ve ramlar... güç kaynağı arızalı olabilir veya yetersiz olabilir... ekran kartı ve işlemcide bir sıkıntı yoksa bunları kontrol edin..

KaRa_PreNs
06-03-2012, 12:21   |  #5  
KaRa_PreNs avatarı
Yıllanmış Üye
431 mesaj

bence 600 watt lık bir psu yeterde artar bile bende saphire hd 6870 kullanıyorum ve psu akasa 550 watt ama yinede dediğiniz doğru olabilir psu da teknik bi arızada olabilir sirkan 1991 en iyisi arkadaşım al pc kasasını en yakın bi bilgisayarcıya götür yoksa dahada kötü olabilir

Kapalı Hesap (153334)
06-03-2012, 12:38   |  #6  
Kapalı Hesap
Teşekkür Sayısı: 186
6,419 mesaj

windows 7 yerine, komple format atip xp kurmayi denedinmi.

altta yazdiklarimi yapmadan once komple format at once xp kur xpdede aynisini yaparsa dedigimi yap.dedigimi yaptin duzelmedi ise vistayi kur sonkez dene ondada ayni sorun varsa garantiye ver.

Son Düzenleme: Kapalı Hesap (204081) ~ 06 Mart 2012 12:54
Kapalı Hesap (153334)
06-03-2012, 12:40   |  #7  
Kapalı Hesap
6,419 mesaj

klavye fare markalarini yazarmisin.ram leri o.c ile 1600mhz cek 1600 deyse herseyi eski ayarina dondur.1600mhz cekersen sorun artarsa rami garantiye ver.
dedigim gibi yap birde elini duvara vur (statik elkt.) ekrankartini yerinden cikart. biosa defult yaptir onbord varsa.kapat pili cikart. ram, hdd, kablolarini cikart yeniden duzgun tak.ekran karti slotuna ufle (tukurmeden) sonra hepsini duzgunce yerine oturtur bilmiyorsan internetten 30 tane video izle fisini cek cikart.
ekran kartinin en altindaki mandala ram mandallarina dikkat et hafif cek gelmiyorsa bir yer tutuyordur arastir.mesala monitor kablosu gibi.

Son Düzenleme: Kapalı Hesap (204081) ~ 06 Mart 2012 12:50
Dikkat Virüs
06-03-2012, 13:29   |  #8  
Taze Üye
4 mesaj

Lütfen yardım edin bilgisayarlardan pek anlamam ama kısaca sorunumu bildiriyim bende ati ekran kartı var ama bilgisayar açıldında hata veriyor ve üzerinde çalıştığınız bilgiler kaybolmuş olabilir diyor yani kısacası ekran kartında sorun var bi türlü çözemedim ati yi silip nvidia ekran kartı indirdim ama onuda kuramıyorum belki düzelir diye en az 5 kere sistem geri yükledim ama nafile lütfen allah aşkına yardım

sirkan1991
06-03-2012, 14:16   |  #9  
OP Taze Üye
10 mesaj
Alıntı: DETROID_35  
windows 7 yerine, komple format atip xp kurmayi denedinmi.

altta yazdiklarimi yapmadan once komple format at once xp kur xpdede aynisini yaparsa dedigimi yap.dedigimi yaptin duzelmedi ise vistayi kur sonkez dene ondada ayni sorun varsa garantiye ver.

evet xp yide denedim fakat değişen birşey olmadı anakartın bileşenlerini görüntülediğimde asusun kendi programında vga kartı gorunmuyor.bir arkadaşım ekran kartının vga olmadığını söyledi acaba bundan mı?

sirkan1991
06-03-2012, 14:20   |  #10  
OP Taze Üye
10 mesaj
klavye fare markalarini yazarmisin.ram leri o.c ile 1600mhz cek 1600 deyse herseyi eski ayarina dondur.1600mhz cekersen sorun artarsa rami garantiye ver.
dedigim gibi yap birde elini duvara vur (statik elkt.) ekrankartini yerinden cikart. biosa defult yaptir onbord varsa.kapat pili cikart. ram, hdd, kablolarini cikart yeniden duzgun tak.ekran karti slotuna ufle (tukurmeden) sonra hepsini duzgunce yerine oturtur bilmiyorsan internetten 30 tane video izle fisini cek cikart.
ekran kartinin en altindaki mandala ram mandallarina dikkat et hafif cek gelmiyorsa bir yer tutuyordur arastir.mesala monitor kablosu gibi.
daha önce ekran kartım yoktu anakartın onboardından kullanıyordum ve bir sorun yoktu gayte rahat oyun oynayabiliyordum.aldığım ekran kartı sorunlu olabilirmi halen garantisi devam ediyor götürmeden halletmek istiyorum . birde ilk kez ekran kartı bağladım güç kablolarını yalnış bağlama olasılığım varmı güç yetersiz gelince yine çalışırmı ?

KaRa_PreNs
06-03-2012, 14:23   |  #11  
KaRa_PreNs avatarı
Yıllanmış Üye
431 mesaj
Alıntı: Dikkat Virüs  
Lütfen yardım edin bilgisayarlardan pek anlamam ama kısaca sorunumu bildiriyim bende ati ekran kartı var ama bilgisayar açıldında hata veriyor ve üzerinde çalıştığınız bilgiler kaybolmuş olabilir diyor yani kısacası ekran kartında sorun var bi türlü çözemedim ati yi silip nvidia ekran kartı indirdim ama onuda kuramıyorum belki düzelir diye en az 5 kere sistem geri yükledim ama nafile lütfen allah aşkına yardı
bilgisayarına format at format attıktan sonra ekran kartın driver ını ndir kur sorun ortadan kalkacaktır sistem geri yüklemeyle olmaz o iş

KaRa_PreNs
06-03-2012, 14:28   |  #12  
KaRa_PreNs avatarı
Yıllanmış Üye
431 mesaj
Alıntı: sirkan1991  
daha önce ekran kartım yoktu anakartın onboardından kullanıyordum ve bir sorun yoktu gayte rahat oyun oynayabiliyordum.aldığım ekran kartı sorunlu olabilirmi halen garantisi devam ediyor götürmeden halletmek istiyorum . birde ilk kez ekran kartı bağladım güç kablolarını yalnış bağlama olasılığım varmı güç yetersiz gelince yine çalışırmı ?
ekran kartının güç girişini yanlış yada tam yapmassan kırmızı ekran sorunu yaşarsın yazılımda  açılmaz dediğim gibi arkadaşım sen en iyisi bilgisayarın kasasını al git bilgisayarcıya belki ekran kartında bi sorun vardır dahada üstelersen donanımda bazı sorunlar çıkabilir

İtacHi_
06-03-2012, 17:24   |  #13  
İtacHi_ avatarı
Yıllanmış Üye
1,894 mesaj

Detroit fizikte yeni bir çığır açtın dostum.Elindeki statik elektriğin akması için metal bir yüzeye elini değdirmen gerekir.Betona vurursan ellerideki statik elektrik yine ellerinde kalır.Bu statik elektrik konusunada CHIP'in bir sayısında değinilmişti ve araştırmalarında statik elektrik yüzünden donanım kaybeden kişiye rastlanmadığı gibi bir sonuç ortaya çıkmış.Ama yinede tedbiri elden bırakmayın derim.

Senin sorununa dönücek olursak.
1-Anakartı monte ederken bütün vidaları taktın mı ?
2-Başka bir ekran kartıyla deneme yaptın mı ?
3-Stress programlarıyla hem CPU yu hemde GPU yu test ettin mi ?
4-Sıcaklıklar normal düzeyde mi ?
5-Ekran kartı driverini yüklerken öncekini kaldırarak mı yüklüyorsun yoksa ekran kartı yüklüyken mi başka bir versiyonu mu yüklemeye çalışıyorsun ? (bendede aynı şekilde bir sorun vardı ben önceki driveri kaldırmadan yüklüyordum ve başıma senin müzdarip olduğun sorun geliyordu)

Yeni sistemlerde böyle sıkıntılar çıkabilir.Sonuçta bu ürünler testlerden geçiyor ancak yinede elinize kusurlu ürün düşebilir.Yedek ekran kartı vs. parçalarla kendi imkanlarınız dahilinde hangi parçanın sorun çıkardığını tespit etmeye çalışın.Tespit ettiğiniz durumda çok vakit geçirmeden garantiye yollayın.Eğer sistemi vatan computer'dan topladıysanız kasanızla beraber gidin derdinizi anlatın.Vatan Computer çalışanları müşteriye karşı duyarlı bir şekilde yaklaşırlar bunuda bir vesileyle not edeyim :)

Son Düzenleme: İtacHi_ ~ 06 Mart 2012 17:27
Kapalı Hesap (153334)
06-03-2012, 17:46   |  #14  
Kapalı Hesap
6,419 mesaj
Alıntı: İtacHi_  
Detroit fizikte yeni bir çığır açtın dostum.Elindeki statik elektriğin akması için metal bir yüzeye elini değdirmen gerekir.Betona vurursan ellerideki statik elektrik yine ellerinde kalır.Bu statik elektrik konusunada CHIP'in bir sayısında değinilmişti ve araştırmalarında statik elektrik yüzünden donanım kaybeden kişiye rastlanmadığı gibi bir sonuç ortaya çıkmış.Ama yinede tedbiri elden bırakmayın derim.

Senin sorununa dönücek olursak.
1-Anakartı monte ederken bütün vidaları taktın mı ?
2-Başka bir ekran kartıyla deneme yaptın mı ?
3-Stress programlarıyla hem CPU yu hemde GPU yu test ettin mi ?
4-Sıcaklıklar normal düzeyde mi ?
5-Ekran kartı driverini yüklerken öncekini kaldırarak mı yüklüyorsun yoksa ekran kartı yüklüyken mi başka bir versiyonu mu yüklemeye çalışıyorsun ? (bendede aynı şekilde bir sorun vardı ben önceki driveri kaldırmadan yüklüyordum ve başıma senin müzdarip olduğun sorun geliyordu)

Yeni sistemlerde böyle sıkıntılar çıkabilir.Sonuçta bu ürünler testlerden geçiyor ancak yinede elinize kusurlu ürün düşebilir.Yedek ekran kartı vs. parçalarla kendi imkanlarınız dahilinde hangi parçanın sorun çıkardığını tespit etmeye çalışın.Tespit ettiğiniz durumda çok vakit geçirmeden garantiye yollayın.Eğer sistemi vatan computer'dan topladıysanız kasanızla beraber gidin derdinizi anlatın.Vatan Computer çalışanları müşteriye karşı duyarlı bir şekilde yaklaşırlar bunuda bir vesileyle not edeyim :)

itachi adim detroid - detroit degil.
ayrica beton topraktir yani + yukunu topraga iletir elektirik direkleri betondur ama elektigi betondan seramik ayirir.Beton iletken degilse neden seramik kullansinlarki.
Fuze sistemlerinde fuzelere dokunmadan once elimizi duvara vururduk bunu butun dunya yapiyor.
Sonucta beton da topraga iletir iletmese elektirik carpmazdi.

farzedelim beton elekrigi iletmiyor.Git evdeki elkt. pirizini soqk sonra + ucunu elinl deydir ikisini birden tutma olursun.Ayaginda plastik terlik varsa gidiklar yoksa betonsa tutarsa oldurur.

Son Düzenleme: Kapalı Hesap (204081) ~ 06 Mart 2012 17:58
İtacHi_
06-03-2012, 18:07   |  #15  
İtacHi_ avatarı
Yıllanmış Üye
1,894 mesaj

Vicudumuzda toplanan o statik elektriğin miktarı zaten oldukça az.Bu yüzden statik elektriği vicudumuzdan atmak istiyorsak ellerimizi çevremizdeki en iyi iletkene sürmemiz gerekiyor.Statik elektriğin miktarı az ama cihazlar için sürekli tehlike olduğu söylenir.

En kolay yoluda ellerini yıkamak.Ama belirttiğim gibi en iyi iletkenle bu işi hallederseniz daha iyi olur (topraklı)

Son Düzenleme: İtacHi_ ~ 06 Mart 2012 18:13
Kapalı Hesap (153334)
06-03-2012, 18:52   |  #16  
Kapalı Hesap
6,419 mesaj
Alıntı: İtacHi_  
Vicudumuzda toplanan o statik elektriğin miktarı zaten oldukça az.Bu yüzden statik elektriği vicudumuzdan atmak istiyorsak ellerimizi çevremizdeki en iyi iletkene sürmemiz gerekiyor.Statik elektriğin miktarı az ama cihazlar için sürekli tehlike olduğu söylenir.

En kolay yoluda ellerini yıkamak.Ama belirttiğim gibi en iyi iletkenle bu işi hallederseniz daha iyi olur (topraklı)

ayagini betona topraga basmanla (ciplak ayakta olur) elini demire surmen ayni sey.
toprakda ciplak ayakla yuru bak nekadar rahatlatiyor.
toprak elektirigi hemen almaz ama demir hemen alir buda vucuda zarar verir.beyne ve kalbe, cunku vucutta elektirikle calisiyor beyin ve kalp kaslari ozellikle.normalde elini demire vur bisey olmaz ama elektirik yuku ile vurdugunda vucundaki tum elektirik demire dogru hareket eder buda bizim elimizin acimasina sebeb olur.Toprakta yuruyen birinimi elektirik(statik) carpar yoksa elini demire (iletgene) vuran birini mi.
toprak herzaman noturdur(-)
elinde elekrik demir teli oldugu farzet  sadece +(gerci tum elekrik telleri + dir) telden tutunarak karsidan karsiya gec elektirik carpmaz.Ama ayagin yere deydigi an tuz olursun.Elektirik tellerindeki martilar...
Biz topraktan geldik topraga basmak zorundayiz yoksa oluruz.

Son Düzenleme: Kapalı Hesap (204081) ~ 06 Mart 2012 19:10
guneyozcan
06-03-2012, 20:27   |  #17  
guneyozcan avatarı
Yıllanmış Üye
281 mesaj

arkadaş 1 tane mantıklı yorum yok konuda... sürekli yanlış yönlendiriyorsunuz... biri format at diyor biri sistem geri yükle diyor, biri klavye fare markasını soruyor...
adam oyun oynarken bir süre sonra mavi ekran aldığını söylüyor..
problem gayet açık... pc yük altına girince parçalardan birisi pes ediyor... konuya yazdığım ilk mesajdakileri uygula lütfen...

Son Düzenleme: guneyozcan ~ 06 Mart 2012 20:29
Kapalı Hesap (200174)
06-03-2012, 20:43   |  #18  
Kapalı Hesap
Teşekkür Sayısı: 9
3,759 mesaj

Arkadaşım mavi ekrana düştüğü vakit o ekranı telefon ile çekip ekle bakalım konuya mavi ekran sorunları genelde yazılımla alakalı oluyor (genelde)
Hata kodunu yazarsan neyle karşı karşıyasın görmüş oluruz...Ona göre önerilerde bulunuruz.
Bluescreen,windows'un sistem dosyaları kararsız kalınca ortaya çıkan bir hatadır..
Diğer önerilerde bulunan arkadaşlarada bi sorum olacak
Ya Hata kodu'nu görmeden nasıl biliyorsunuz hatanın neden kaynaklandğını?
Belkide yazılımsal bir sorun tetikliyor hatayı olamazmı ?
Konu takipimdedir resim ekle konuya rica...

Son Düzenleme: Kapalı Hesap (204081) ~ 06 Mart 2012 20:47
Anroozha
06-03-2012, 23:03   |  #19  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 10
203 mesaj

Arakdaşım hiç foto çekmekle uğraşma,bilgisayarıma sağ tıkla,özellikler de,sonra gelişmiş ayarları seç,en allta başlangıç kurtama falan yazar ayarlar de.
Resimde işaretli olan ilk yerdeki tiki kaldır,
Sonra 2.yerde çekirdek hafızasını seç.Tamam de çık.
Bir daha mavi ekran verdimi rest atmicak,o sırada kodları not al burada paylaş,öm de atabilirsin elimden geldiğince yardımcı olmaya çalışıcam.
-Bana kalsa büyük ihtimal donanım ama kodları görmeden birşey demek pek mantıklı değil.

Kapalı Hesap (153334)
07-03-2012, 01:19   |  #20  
Kapalı Hesap
6,419 mesaj
Alıntı: guneyozcan  
arkadaş 1 tane mantıklı yorum yok konuda... sürekli yanlış yönlendiriyorsunuz... biri format at diyor biri sistem geri yükle diyor, biri klavye fare markasını soruyor...
adam oyun oynarken bir süre sonra mavi ekran aldığını söylüyor..
problem gayet açık... pc yük altına girince parçalardan birisi pes ediyor... konuya yazdığım ilk mesajdakileri uygula lütfen...
karnın agrıyor doktora gidiyorsun elinle göstermeden önce doktor sana 10 tane soru soruyor.Peki doktor soru sormadan uzaktan nasıl bilicek müneccimmiyiz.

Sen aynen bize bunu dedin "doktor"
"Arkadaşım senin karbratör su kaynatıyor tamam novalgin" "ama doktor karnım ağrıyor" "sen misin doktor benmi karışma işime sus"

Son Düzenleme: Kapalı Hesap (204081) ~ 07 Mart 2012 01:21
guneyozcan
07-03-2012, 11:28   |  #21  
guneyozcan avatarı
Yıllanmış Üye
281 mesaj
karnın agrıyor doktora gidiyorsun elinle göstermeden önce doktor sana 10 tane soru soruyor.Peki doktor soru sormadan uzaktan nasıl bilicek müneccimmiyiz.

Sen aynen bize bunu dedin "doktor"
"Arkadaşım senin karbratör su kaynatıyor tamam novalgin" "ama doktor karnım ağrıyor" "sen misin doktor benmi karışma işime sus"

ama olayı yanlış anlattın şimdi...
adam doktora gidiyor ... "asitli bir şey içince midem ağrıyor" diyor...
eliyle göstermesine gerek yok doktor ülserden şüpheleniyor ve hemen testlere başlıyor...

burada ki durum da böyle... oyun oynarken mavi ekran alıyor... 
Oyun oynamak nedir ?
sistemi  zorlamaktır... demek ki sistem zorlanınca sıkıntı yaratan bir durum var... ki yüksek olasılıkla donanımsal bir arıza... biz de hemen teste gönderdik hastayı...
parçaları tek tek zorla bakalım hangi parçada hata verecek bir görelim dedik... 
çok basit bir yöntem...

Son Düzenleme: guneyozcan ~ 07 Mart 2012 11:32
Kapalı Hesap (200174)
07-03-2012, 15:01   |  #22  
Kapalı Hesap
Teşekkür Sayısı: 9
3,759 mesaj
Alıntı: guneyozcan  
ama olayı yanlış anlattın şimdi...
adam doktora gidiyor ... "asitli bir şey içince midem ağrıyor" diyor...
eliyle göstermesine gerek yok doktor ülserden şüpheleniyor ve hemen testlere başlıyor...

burada ki durum da böyle... oyun oynarken mavi ekran alıyor... 
Oyun oynamak nedir ?
sistemi  zorlamaktır... demek ki sistem zorlanınca sıkıntı yaratan bir durum var... ki yüksek olasılıkla donanımsal bir arıza... biz de hemen teste gönderdik hastayı...
parçaları tek tek zorla bakalım hangi parçada hata verecek bir görelim dedik... 
çok basit bir yöntem...

Mide gaz toplayıncada ağrı oluşuyor bu demek değilki sadece ülserden mide ağırır
Oyun bilgisayarı zorlar doğru ama birde
Yazılımsal çakışma olabilir sistemde yada oyun dosyalarının biri bozulmuş olabilir buda mavi ekrana sebebtir sorunu sadece sistemde aramak akıllıca değil..

Son Düzenleme: Kapalı Hesap (204081) ~ 07 Mart 2012 15:07
guneyozcan
07-03-2012, 16:10   |  #23  
guneyozcan avatarı
Yıllanmış Üye
281 mesaj
Alıntı: kesko  
Mide gaz toplayıncada ağrı oluşuyor bu demek değilki sadece ülserden mide ağırır
Oyun bilgisayarı zorlar doğru ama birde
Yazılımsal çakışma olabilir sistemde yada oyun dosyalarının biri bozulmuş olabilir buda mavi ekrana sebebtir sorunu sadece sistemde aramak akıllıca değil..
ama bak asitli şeyler yiyip içince ağrıyor mide... görünüşe göre bu durum ülser ama biz garantiye almak için teste gönderiyoruz işte hastayı..

3 kere format atılıp farklı sürücüyle denenmiş bilgisayarda yazılımsal sorunu ilk sıraya koymak da akıllıca değil...  
söylediğim testleri toplasan 3-4  saat sürmez... eğer stres testleri sonucunda parça sıkıntısı yoksa o zaman ararsın yazılımsal sıkıntıyı... burada arızanın %90 donanımsal olduğu zaten ortada...

Son Düzenleme: guneyozcan ~ 07 Mart 2012 16:14
canglsn35
29-10-2012, 17:24   |  #24  
Taze Üye
8 mesaj

Ekran kartı driverinden kaynaklanıyordur bu sorun bendede vardı.