selamlar, hoperloru alalı yaklasık 2 yıl oluyo ve sorunsuz calısıyordu ta ki pc nın yerını degıstırene kadar dogal olarak tum kabloları takıp cıkardım duzenı kurdum hoperloru acdıgımda
ise garip bi ses cıkıyo sonuna kadar acdıgımda ıcerde durulamıcak kadar guclu bi ses cıkarıyo sebebi ne olabılır yardımcı olursanız sevinirim. (sadece pc nın yerini degıstırdım baska degısıklık yok)
altec lansing ATP3 ses sorunu
*bağlantılarda bir yanlışlık olabilir
*soketler yerine tam oturmamış olabilir.
*bağlantı kablosu hasar görmüş kısa devre alıyor olabilir
*hoparloru başka bir prizde ve başka bir kaynaktan başka ses kablosu ile çalıştır (ör:vcd player veya receiver) eğer yine gürültü çıkarsa hoparlor bozulmuş olabilir. (aynı şekilde kulaklık yada başka hoparlor varsa pc ye bağla ses kartını da deneyebilirsin)
*eğer gürültü sabit değilse mesela fareyi ekranda gezdirirken artıyorsa yada hdd meşgulken artıyorsa ses kartı bozulmuş olabilir, sistem bileşenlerinin dip gürültülerini veriyordur
*eğer gürültü sabitse öncelikle windowsda ses ayarı denetimindeki kullanmadığın deviceleri sessize al (mikrofon, giriş, cd çalar, tv kartı çıkışı vs vs)
*eğer gürültü hoparlor üzerinde volume ile oynadıkça değişiyorsa tuşun altındaki potans oksitlenmiş veya aşınmış olabilir. temizleme spreyi ile temizleyeceksin olmadı değiştireceksin. tabi lehim işinden anlıyorsan değişeceksin. birde dikkat et potans eskisiyle aynı değerlerde olmalı yoksa aşırı ısınır ve bozulur hemen
*odada yakınlarda duran mesela ups gibi yüksek frekanslı cihazlarda bu soruna yol açar böyle durumlarda ups i kolon ve kasa yakınına koyma
*yada elektrik tesisatından oluyor olabilir yer değişimi esnasında topraklama ile ilgili bir sorun oluşmuş olabilir veya notr zayıf geliyor olabilir, çıplak ayakla betona bas ve kontrol kalemiyle bilgisayarın ve hoparlorun boyasız kısmına veya vidasına falan dokun kaçak varmı kontrol et