Altyazılı VCD hazırlamak mümkün müdür?

Ahmet Ertuğrul
17-09-2009, 13:17   |  #1  
Ahmet Ertuğrul avatarı
OP Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 0
3,651 mesaj

Mümkünse nasıl? Altyazı dosyasını VCD'nin görüntüsüne entegre etmenin bir yolu var mı? Böyle bir seçenek sunan program var mıdır?

ufuk_35
17-09-2009, 13:44   |  #2  
Yıllanmış Üye
800 mesaj

Altyazı gömen video çeviriciler mevcut. http://www.xilisoft.com/video-converter.html
Dat dosyasını altyazı gömerek avi haline getirin ayarları yüksekte olsun, nero gibi vcd hazırlayan programınızla tekrar yazın cd ye. Birazcık kalite kaybı kaçınılmaz.

Ahmet Ertuğrul
17-09-2009, 14:05   |  #3  
Ahmet Ertuğrul avatarı
OP Yıllanmış Üye
3,651 mesaj
Alıntı: Ufuk_35  
Altyazı gömen video çeviriciler mevcut. http://www.xilisoft.com/video-converter.html
Dat dosyasını altyazı gömerek avi haline getirin ayarları yüksekte olsun, nero gibi vcd hazırlayan programınızla tekrar yazın cd ye. Birazcık kalite kaybı kaçınılmaz.
Teşekkürler. Şu an Ashampoo Burning Studio 6 Free kullanıyorum ve sadece mpeg türü dosyalardan VCD oluşturabiliyor(çünkü kendi içinde dosya türünü değiştiremiyor). Bağlantısını verdiğiniz programla altyazı gömerek mpeg türüne çevrim yapabilir miyim? Yoksa altyazıyı gömerken sadece avi formatı  mı mümkün oluyor?

Banned
17-09-2009, 16:47   |  #4  
Banlandı
Teşekkür Sayısı: 2
5,024 mesaj

Neden VCD oluşturmak istiyorsun ki?
Altyazıyı gömdükten sonra veri diski olarak yazdırabilirsin zaten AVI formatını desteklemeyen hiç bir oynatıcı yok.

Mpeg formatına altyazı eklenebiliyor mu fazla bilmiyorum çünkü genelde XVID ya da AVI formatına ekledim sen olmazsa bu programı bir dene eğer Mpeg formatını kabul etmezse direk Total Video Converter yardımıyla AVI yapar öyle eklersin bende geçenlerde kurdum denedim daha önce bu linktte ki program sayesinde yapıyordum ama hem yazma süresi uzun oluyordu hemde görüntü kaybı yaşanıyordu nedense bu AVIAddXSub bana daha kolay geldi.

Yalnız bu programla filmlerine altyazı eklediğin zaman sadece DVD Playerda çıkıyor diğer önerdiğim programla altyazıyı eklersen onunla PC'de de izleme şansın var.
http://rapidshare.com/files/281308475/AVIAddXSub.zip.html
https://www.chip.com.tr/forum/alt ... 593_wp1.html#666169

Son Düzenleme: Kylie ~ 17 Eylül 2009 16:52
Ahmet Ertuğrul
17-09-2009, 17:53   |  #5  
Ahmet Ertuğrul avatarı
OP Yıllanmış Üye
3,651 mesaj

Benim için zaten önemli olan DVD player yalnız olmazsa altyazı gömdüğüm AVI'yi sonra MPEG'e de çevirebilirim sanırım. Bu arada madem dosya türleriyle ilgili de demeyimin var; elimdeki dosyanın türü AVI ama isminin sonunda şöyle yazıyor: ".HDTV.XviD.3-D-LOL". Bu arada bunu bu haliyle veri diski yaptım, DVD playerım okumadı. O yüzden VCD yapmak istiyorum. 

Bu durumda son olarak 1. altyazı gömme ve 2. dosya türü çevirme için hangi programları kullanabileceğimi söyler misin? Kusura bakma uğraştırdım seni. Yukarda biraz karışık anlatmışsın.

Banned
17-09-2009, 18:17   |  #6  
Banlandı
5,024 mesaj

Dosya uzantısı AVI diyorsan okuması lazımdı onun ya uzantısı gerçekten AVI değil ya da CD'e " .HDTV.XviD.3-D-LOL" gibi bir isimle yazığın için DVD Playerin görmemiştir o zaman altyazı eklemeden önce yapman gereken filmin üstüne tıklayıp uzantısını değiştirmek çünkü okumaması için hiç bir neden yok.

Yinede şunu söyleyeyim sana bence bir yerde bir yanlış var çünkü uzantısı ne olursa olsun film eğer senin DVD Playerinin tanıdığı bir formatsa okur.

Filme altyazı gömmek için AVIAddXSub programını kullan sana üste Rapid'den link verdim ona tıkla indir,dosyayı Rapide ben yükledim temiz yani altyazı gömme işini nasıl yapacağını burada iyi anlatmışlar.

Daha sonrada filmi dediğim gibi veri diski olarak yaz ya da gene üstede belirttiğim gibi Total Video Converter yardımıyla Önce Mpege çevirip daha sonra VCD oluştur.

Ahmet Ertuğrul
17-09-2009, 19:18   |  #7  
Ahmet Ertuğrul avatarı
OP Yıllanmış Üye
3,651 mesaj

Tamam. Sağol. Dosyanın ismini değiştirip daha düzgün bir şey yaptım. Uzantısını "bilinen uzantıları göster"i kaldırıp kontrol ettim, AVI'ymiş.

AVIAddXSub programını ve elimde "prism" diye kurulum istemeyen ufak boyutlu bir video dönüştürücüsü var(Kamil Yeşil forumda paylaşmıştı yanlış hatırlamıyorsam). Önce onunla deneyeceğim, olmazsa Total Video Converter'a döneceğim. Bir de bende RAD Tools ve FileFormatConverter diye iki program daha var, ikisini de hiç denememiştim onlara da bakabilirim. Tekrar teşekkürler.

Bu prism linki: http://www.mediafire.com/file/yzymmkzmnnk/prism.rar
Bu da konusu bakmak istersen: https://www.chip.com.tr/forum/Pri ... rtable_t100707.html

Bu arada DVD'min kutusuna baktım, 2005 yılında üretilmiş. Üzerinde CD, DVD, CD-RW, JPEG yazıyor. Sanırım AVI formatını desteklemiyor. Bu arada prism programıyla mpeg türüne dönüştürmüştüm daha önce, o zaman altyazı aklımda yoktu ama sessiz dönüştürmüş nedense. Yani denersen programı mutlaka yazdırmadan önce aç bir bak sesi çıkıyor mu diye.

Son Düzenleme: Ahmet Ertuğrul ~ 17 Eylül 2009 19:22
Banned
17-09-2009, 19:24   |  #8  
Banlandı
5,024 mesaj

Dosyanın uzantısını değiştikten sonra sen ilk başta yeniden yazılabilir bir DVD'e filmin altyazsını dediğim programla göm ve veri diski olarak yazdır eğer okumada bir sorun çıkmazsa hiç Convert etmekle uğraşma direk öyle yazdırırsın çünkü tüm bu tekrar Convert ve yazma işlemleri uzadıkça görüntü kaybı yaşarsın.

DVD'nin kutusu değilde kullanma klavuzuna bir bak sen desteklediği formatları asıl orada yazar ya da Google marka ve modelini yazıp oradan kontrol et.

Son Düzenleme: Kylie ~ 17 Eylül 2009 19:28
Ahmet Ertuğrul
18-09-2009, 13:57   |  #9  
Ahmet Ertuğrul avatarı
OP Yıllanmış Üye
3,651 mesaj
Alıntı: Kylie  
Dosyanın uzantısını değiştikten sonra sen ilk başta yeniden yazılabilir bir DVD'e filmin altyazsını dediğim programla göm ve veri diski olarak yazdır eğer okumada bir sorun çıkmazsa hiç Convert etmekle uğraşma direk öyle yazdırırsın çünkü tüm bu tekrar Convert ve yazma işlemleri uzadıkça görüntü kaybı yaşarsın.

DVD'nin kutusu değilde kullanma klavuzuna bir bak sen desteklediği formatları asıl orada yazar ya da Google marka ve modelini yazıp oradan kontrol et.

Sen hiç VCD'ye altyazı ekledin mi? Sanırım VCD'lerde olmuyor altyazı neyse, olmadı yani ama Total Video Converter çok kullanışlıymış. Kendi yazıcısı bile var. Altyazısız yazdım, zaten 3 boyutlu izlemek içindi.

Banned
18-09-2009, 14:10   |  #10  
Banlandı
5,024 mesaj

Sana önerdiğim altyazı ekleme programını dün ben bizzat denedim ve AVI uzantılı bir filme altyazıyı gömüp veri diski olarak DVD'e yazdırdım PC'de altyazsı çıkmıyor zaten ama DVD Playerde altyazılı olarak izledim üstelik bu işlemi çok kısa bir sürede hiç sorunsuz yaptı.

Ahmet Ertuğrul
18-09-2009, 14:18   |  #11  
Ahmet Ertuğrul avatarı
OP Yıllanmış Üye
3,651 mesaj
Alıntı: Kylie  
Sana önerdiğim altyazı ekleme programını dün ben bizzat denedim ve AVI uzantılı bir filme altyazıyı gömüp veri diski olarak DVD'e yazdırdım PC'de altyazsı çıkmıyor zaten ama DVD Playerde altyazılı olarak izledim üstelik bu işlemi çok kısa bir sürede hiç sorunsuz yaptı.
Bende de bilgisayarda görünmedi. Yazdırdım, VCD tabi ki. DVD playerda görünmedi. DVD'de görünmedi derken bunu kastetmiştim. Yani DVD'ye yazmadım.

Banned
18-09-2009, 14:24   |  #12  
Banlandı
5,024 mesaj

Elimde olsa gelip o filme inadına altyazıyı gömecem inan  Ağzı kulaklarına varıyoruzaktayım ne yazık ki.
Neden olmadı acaba bende tam anlamadım çünkü benim uyguladığım yolları yazdım sanada bunun dışında bir şey yok ki neyse özeline bir bak.

Son Düzenleme: Kylie ~ 18 Eylül 2009 14:26
Qromodynmc
18-09-2009, 14:33   |  #13  
Qromodynmc avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 126
4,184 mesaj

arkadaşım virtual dub diye bi program var onunla yaparsın şöyle sıraliyim yapacaklarını;
1.virtual dub ve sub to ssa programını bul ve indir,
2.sonra sub to ssa ile altyazını ssa formatına çevir
3.virtual dub ile  videonu aç,üstte video var ona tıkla filter çıkacak ona tıkla,gelen pencerede  add yazısına tıkla, bi şeyler çıkacak orda subtitleri seçecen,
4.onu seçince 3 nokta şeklinde gözat butonu çıkacak onunla çevirdiğin ssa uzantılı altyazıyı seç,
5.bunları yapınca yine video/compression çıkacak ordan ffdshow seç,
6. kaydet videoyu..
böyle video bitti ama uzantısı avi olur,onu nerodan vcd formatında yazdırırsan nero encode yaparak vcdye çevirir.. kolay gelsin

Banned
18-09-2009, 14:38   |  #14  
Banlandı
5,024 mesaj

Virtualdub'u biliyorum ben onunlada bir iki filme altyazı gömdüm ama hem filmin görüntüsünü bozuyor hemde yazma işlemi çok uzun sürüyor diğer önerdiğim programıda arkadaş iyi dedi diye bir deneyeyim dedim ve gerçekten kısa sürede filmi bozmadan altyazıyı gömdğünü gördüm yani eğer AVIAddXSub'la altyazıyı bu filme gömemiyorsa Virtualdub'la da gömemez gibime geliyor yinede Ahmetin kendi bilir tabi bir şey diyemem.

Qromodynmc
18-09-2009, 14:46   |  #15  
Qromodynmc avatarı
Yıllanmış Üye
4,184 mesaj

virtual dubu kullanıyorum,videonun sıkıştırmasını ayarlarsanız bozulma olmaz,benim bildiğim bir tek bu var altyazı gömmek için,diğer programları bende çok aradım,gerçekten videonun içine gömmüyorlar,videonun yanına ekliyorlar,dvd playerlerde altyazı dosyası okuma desteği olduğu için gömmese bile okuyor altyazıyı,virtual dub ile gerçek gömme işlemi yapılıyor ama bence vcdnin ömrü doldu çok düşük çözünürlük destekliyo,telde bile daha kaliteli izliyoz artık videoyu..

Banned
18-09-2009, 14:49   |  #16  
Banlandı
5,024 mesaj

Dediğin ayarların hepsini yaptım zamanında yinede bozulma oldu ayrıca AVIAddXSub altyazıyı filme bizzat gömüyor ama sadece DVD Playerde izleyebiliyorsun yani PC'de göstermiyor bir tek.

Qromodynmc
18-09-2009, 14:55   |  #17  
Qromodynmc avatarı
Yıllanmış Üye
4,184 mesaj

neyse arkadaş denesin memnun olursa kullansın, bide neden sizde pcde göstermiyor anlamadım,nero show time veya başka bi pro media oynatıcıda denedinizmi?

Banned
18-09-2009, 19:18   |  #18  
Banlandı
5,024 mesaj

Nero show time ve diğer bazı işime yaramayan özellikleri kurulumda kaldırıyorum ben PC'de çok fazla yer kaplamasın diye  o yüzden denemedim ama AVIAddXSub'la altyazı gömülen filmler sadece DVD Playerda altyazılı olarak izlenebiliyormuş programın ayarları böyle anlayacağın.

Qromodynmc
18-09-2009, 19:20   |  #19  
Qromodynmc avatarı
Yıllanmış Üye
4,184 mesaj

sadece dvd paleyde izlenmesinin sebebi videoya gerçekten gömülmemesi olduğunu düşünüyorum..

Ahmet Ertuğrul
18-09-2009, 19:20   |  #20  
Ahmet Ertuğrul avatarı
OP Yıllanmış Üye
3,651 mesaj

VCD'de ısrar edişimin sebebi DVD yazıcımın olmaması. Bu arada iki üç günden beri aynı videoyla uğraştığım için çok canım sıkılmıştı ve sonunda Total Video Converter'la videoyu mpg formatına çevirip yaktım altyazısız olarak ve öyle izledim, zaten dil açısından çok problem olmadı. Sanırım üç tane cd yaptım. Birinde prismle dönüştürmüştüm, bakmadan yazdırdım cd'ye. Sonra bir baktım salak program sessiz çevirmiş. Sonra başka bir tane altyazıyla uğraşırken yaktım falan filan. Bu arada da bir sürü program denedim. Yükledim olmadı programı sildim. İlk problemim Nero'mun enterprise sürümü olması nedeniyle videoyu VCD için dekode edememesiyle başalmıştı zaten. Onu da kaldırıp Ashampoo 6 yükledim. Dediğim gibi günlerdir uğraştığım için çok sıkıldım. Sanırım uzunca bir süre altyazı eklemeye çalışmayacağım. Zaten buna altyazı eklemeye çalışmamın sebebi dvd playerla televizyonda izlemek istememdi. Video üç boyutlu olduğu için büyük ekranda izlemek istemiştim. Böyle bir şey de çok nadir olacağına göre ve ben filmleri izleyip sildiğime, genelde yazdırmadığıma göre bana bir daha böyle bir şeyin lazım olması çok düşük bir ihtimal. Kullandığım medya oynatıcıların da hepsi ücretsiz. Eklenip eklenmediğini kendisi denemek isteyen olursa altyazı ve videonun bağlantısını özelden verebilirim.

Banned
18-09-2009, 19:26   |  #21  
Banlandı
5,024 mesaj
Alıntı: punisher123  
sadece dvd paleyde izlenmesinin sebebi videoya gerçekten gömülmemesi olduğunu düşünüyorum..
Ben programı ilk denememde altyazı gömdüğüm filmi DVD'e yazdırıp DVD Playerda izledim ve CD'de sadece film dosyası vardı .srt dosyası yoktu şimdi sen ben filme altyazıyı gömdüğünü düşünmüyorum diyorsun ama filmi altyazılı izledim ve yazarkende sadece filmi yazdırdım madem bu program filme altyazıyı gömmüyor sence nasıl oldu bu olay?

Qromodynmc
18-09-2009, 19:27   |  #22  
Qromodynmc avatarı
Yıllanmış Üye
4,184 mesaj

keşke kotalı olmmasaydım,senin için yapardım ama...

Ahmet Ertuğrul
18-09-2009, 19:29   |  #23  
Ahmet Ertuğrul avatarı
OP Yıllanmış Üye
3,651 mesaj
Hayır. Orda diyor ki altayazıyı kumandanızdan açmayı unutmayın. O yüzden sadece DVD'lere özel bir şey olduğunu düşünmüştüm. Çünkü VCD'de altyazı tuşuna basarsanız ekranda geçersiz tuş yazıyor. Gerçi DVD playerlar arasında da farklılık gösterebilir belki bazı DVD playerlar kumandadan açmadan gösterebiliyorken bazıları göstemiyordur.

Son Düzenleme: Ahmet Ertuğrul ~ 18 Eylül 2009 19:29
Ahmet Ertuğrul
18-09-2009, 19:31   |  #24  
Ahmet Ertuğrul avatarı
OP Yıllanmış Üye
3,651 mesaj
keşke kotalı olmmasaydım,senin için yapardım ama...
İkinize de ilginiz için teşekkür ederim. İşte Chip ruhu budur :P Ben onu kafanıza çok takılırsa diye söyledim zaten şu an ihtiyacım kalmadı.

Qromodynmc
18-09-2009, 19:31   |  #25  
Qromodynmc avatarı
Yıllanmış Üye
4,184 mesaj

şöyle o,videoya gömülü altyazı video ile birdir artık yazı özelliğini kaybetmiştir,ama dvdlere eklenen altyazılar özel bir formatta dvd içine konulur, dvd de sub diye bi tuş olur onla altyazıyı açıp kapatabilirsiniz,gömülü altyazıda açma kapama olmaz dediğim gibi o videonun içindedir artık..