alzheimer hakkında fikirleriniz.

mhmt06
26-03-2013, 14:19   |  #1  
OP Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 134
1,187 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Nis 2012

arkadaşlar dün bir tanıdığımın çok ilginç bir durumuna şahit oldum.  
kendisi  çevresi tarafından çok zeki olarak bilinen hatta ilkokul 5 giderken 1 den 100 e kadar olan sayıları toplayan formülü bulan ve   lise kitaplarında formülü kendisine gösterdiğimizdede çok üzülen birisi.   ilkokul mezunudur fakat okuma hızı telafuzu  hatta edebiyat diksiyon konusunda muhattab olduğunuz zaman sizi ezebilir.  bunu neden anlattım; çünküproblemi anlatınca ciddiye alınmasını istiyorum. 

dün akşam tv de haber izlerken bana bişey oluyor dedi. ve çok ciddi görünüyordu. gözünü televizyona dikti ve okuyamıyorum dedi. sonra biz test etmek için, son cümleyi tekrar etmesini istedik, tekrarlayamadı.  hatta ekranın altındaki 3 kelimelik  haber başlığını yavaş yavaş okudu ve başını çevirince  tekrarlayamadı.  3 kere denedi ama başka yere bakarken şaşırdı. 
biraz hava alıcam diye çıktı evden. yarım saat sonra merak edip telefon ettim telefonu unutup gitmiş. eşini aradım, az önce gelip yattı dedi. sabah telefonu almaya geldi ve  sizi nasıl kekledim diye espriri yaptı. ama ben onun her halini tanıyan birisi olarak alzhimmerden şüphelenip sabah nette bir araştırma yaptım ve olma ihtimalini gördüm.
sizden ricam bu konuda fikirleri olanlardan yada bu şekilde tanıdıkları olanlardan yorum bekliyorum.

okinkurt
26-03-2013, 14:36   |  #2  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 308
4,897 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Ara 2010

Çok kötü bi rahatsızlık gerçekten benim bir akrabada var sohbet ederken bi şeyi 10-15 kere soruyor kimisi yakın tarihi kimisi uzak ı hatırlayamıyor diye biliyorum türlü bir şey yani bence sen arkadaşını kandır bi doktora götür müdahale etmezlerse artabilir unutkanlığı önleyen ilaçlar var bi doktora gidin mutlaka.