merhaba arkadaşlar amd x6 1055t işlemcim var 3d programlar kullanıyorum render sırasında işlemcim çok ısınıyor (80 dereceye kadar gödüm)fiyat-performans oranı en iyi olan soğutucu önerirmisiniz.şimdiden teşekkürler birde ileride belki am3+ bir işlemciye geçme ihtimalim oalbilir onun için mümkün olabilirse hem am3 hemde am3+ uyumlu bir sağutucu olursa süper olur :)
am3,am3+ amd soğutucu önerisi
- 1
- 2
çok sağol vodoo çok güzel ancak fiyatı yüksek biraz ben"XIGMATEKHDT-S1283 " ve "Noctua dh14" arasında kaldım sizce hangisini almalıyım nuctua daha pahalı degermı seızce bide bu mark ıyımıdır?
çok sağol vodoo çok güzel ancak fiyatı yüksek biraz ben"XIGMATEKHDT-S1283 " ve "Noctua dh14" arasında kaldım sizce hangisini almalıyım nuctua daha pahalı degermı seızce bide bu mark ıyımıdır?bunu diyorsanızolabilir aslında bu da iyi bir ürün olabilir siz bütçe belirtmeyince bende akasayı önermiştim
evet bu ürün sizce iyimi? bütçemde de 100tl ye kadar çıkabilirim
stok fandan daha iyi olacağı kesin ama gerçekden de ne kadar iyi bilemem ama vereceğiniz paraya değer bir soğutucuya benziyor
peki teşkkürler 100 civarı daha iyi sğutucu yokmudur sizce
http://www.vatanbilgisayar.com/s ... _ID=42544#allImages
nasıl bunu almak daha mantıklı olurmu?
Ben senin yerinde olsam hazir elindeki 6 cekirdekli islemci para ederken ikinci el satar onun yerine Fx 8120 alirdim böylece sogutmaya degil islemciye para yatirir daha cok performans alirdim.
http://www.vatanbilgisayar.com/C ... ils.aspx?I_ID=57065
hocam ne yaptın sen ya tüm fikirim değişdi :D peki kaç paraya gider acaba benim işlemci x6 1055t bi fikriniz varmı :)
bırak sen boşver taş gibi işlemcin var niye değiştirip para harcayıp zarar edesinki
1. seçenek;
benım işlemcim 6 çekirdek-2.8-45nm 100 tl sogutucaya verırsem en fazla 3.8 yaparım o.c ile
2.şeçenek
bu işlemcimi 300 tlye satıp yine 100tl ekleyip 400 tl ye Fx 8120 8 çekirdek-3.1-32nm bir işlemcim olacak hemde işlemcim yenilenmiş olcak daha mantıklı geliyor bide fx 3D çalışmalarda ve Render işleminde daha çok fark yaratacak. kafam baya karıştı :D
yanlış mı düşünüyorum? hangsi daha mantıklı
1. seçenek;yanlışın yok fakat anakartın o işlemciyi açabilecek mi birde o var
benım işlemcim 6 çekirdek-2.8-45nm 100 tl sogutucaya verırsem en fazla 3.8 yaparım o.c ile
2.şeçenek
bu işlemcimi 300 tlye satıp yine 100tl ekleyip 400 tl ye Fx 8120 8 çekirdek-3.1-32nm bir işlemcim olacak hemde işlemcim yenilenmiş olcak daha mantıklı geliyor bide fx 3D çalışmalarda ve Render işleminde daha çok fark yaratacak. kafam baya karıştı :D
yanlış mı düşünüyorum? hangsi daha mantıklı
ana kartım bu "M4A89GTD PRO/USB3" bios güncellemesiyle am3+ uyumlu olabiliyor driver bölümünde güncelleme var
1. seçenek;sen o işlemciyi 300 tl ye satabiliyorsan çok iyi valla vatan da bile % 25 indirimli fiyatı bile daha ucuz
2.şeçenek
yanlış mı düşünüyorum? hangsi daha mantıklıve pc den anlayan bir çok kişi vatandan % 25 indirimle alışveriş yapıyor
ve son olarak o işlemcinin piyasasını tam bilmem ama amd x6 1090T bile 250 tl ye satılıyor 2 ci el de bence hiç uğraşma sanki 6 çekirdeğin yetmediği oyun yok
haklısın ben sahinbinden .com dan bakarak 300 diye tahmın ettım sahn,binden .com da 300 civarına satılıyor 2. elleri 350 de 0 olanları onn için 300 e gider diye düşündüm. linkleri verdiğin için sağol 300 degil 200 e bile zor gider bu durumda :D ozmn ben sağlam bi sğotucu alayım akasa voodoo ya karar verdim 1-2 sene sonrada am3+ olanı alırım artık onda da bu soğutucumu kullanırım öneriler için çok sağolun :)
bu arada yeniden belirtiyim ben oyun oynamıyorum çok fazla 3D programlar ve render için önerilerinizi almak iştedim herkeze önerileri için çok teşekkürler :)
bu arada yeniden belirtiyim ben oyun oynamıyorum çok fazla 3D programlar ve render için önerilerinizi almak iştedim herkeze önerileri için çok teşekkürler :)Kesinlikle daha önce sögledigim gibi islemci para ederken sat ve sogutucuya verecegin parayi ustune koyup daha iyi islemci al sonucta 3d render yapiyorsun aradaki fark cok daha bariz olur. Birde sistemde SSD yoksa SSD almaya calis.
evet ssd şart tabi ama ondan önce işlemci işini halletmem grek. işlemcim "glscgn " arkdaşın dediği gibi iyi bir paraya gitmez.yani 300 civarı bi fiyata satamayacağım işlkemcimi anca200tl ye gider belki ozmnda soğutucu almak daha mantıklı oluyor.
evet ssd şart tabi ama ondan önce işlemci işini halletmem grek. işlemcim "glscgn " arkdaşın dediği gibi iyi bir paraya gitmez.yani 300 civarı bi fiyata satamayacağım işlkemcimi anca200tl ye gider belki ozmnda soğutucu almak daha mantıklı oluyor.300'e degil 250'ye sat 230'a sat 70 lira daha fazla verip 40% dolayinda daha fazla performans almis olacaksin. Sonucta isin buysa degecegini dusunuyorumhttp://cpubenchmark.net/cpu_lookup.php?cpu=AMD+FX-8120+Eight-Core
http://cpubenchmark.net/cpu_lookup.php?cpu=AMD+Phenom+II+X6+1055T
Son Düzenleme: Haksu77 ~ 12 Şubat 2012 14:39
tamam 280 e koyacağım bakalım satılırsa süper olur çok sağolun öneriniz için en mantıklısı işlemciyi değiştrmek :)
render yapacaksan i5 2500 K veya i7 2600 K alıp o.c ilede 5 ghz yapıp öyle kullanacaksın ki alacağın işlemci parasının hakkını versin
ana kartım amd olduğu için intel alma şansım yok malesef :)
e satmışken onuda sat bari bişeye değsin zaten alan adam anbakart ve işlemciyle beraber alır ikisine 450-500 tl arası satarsın
hocam ne yaptım zaten ben ana karta sadece 500 vermiştim aldıgımda(1sene oldu) anakartın şimdiki fiyatı ise 400-500 arası sadece anakartım.işlemci iyi para ederse işlemciyi satarıp fx8150 alabilrim oda ileride çıkacak win 8 ve yeni sürüm 3D programlarda fx in performansının dahada yükseleceği için. birde render sürelerinde testlere bakıldığında x6 1055t fx den daha hızlı görünüyr oda başka kafa karıştırıcaı bsy tabi :)
- 1
- 2