Amatör fotoğrafçılara küçük öneriler

CHIP Online
27-07-2009, 00:30   |  #1  
CHIP Online avatarı
OP www.chip.com.tr
Teşekkür Sayısı: 26
36,771 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Oca 2004

Dijital fotoğraf kursumuz 4. bölümünde, ilk adımı atan amatör fotoğrafçılar için önerilerimiz var...

Okumak için: https://www.chip.com.tr/konu/amat ... oneriler_14128.html

Resimlerle: Etkileyici 100 fotoğraf karesi!

15 bölümlük dijital fotoğraf kursumuzun tamamına ulaşmak için tıklayın...

Dijital fotoğraf makinelerinin genel özelliklerini açıkladığımıza göre, artık bir makine seçerken nelere dikkat etmeniz gerektiğine geçebiliriz. Gerçi Alışveriş Rehberi bölümünde bu konu hakkında daha ayrıntılı bilgiler bulacaksınız; ancak bu bölümde konuya kısa bir giriş yapmakta yarar var. Öncelikle "kompakt mı DSLR mi?" sorusuna cevap verelim. Biri kompakt diğeri DSLR olan iki makine arasında kararsız kaldıysanız, bu soruya çoğu deneyimli fotoğrafçı "elma ile armut karşılaştırılmaz" cevabını verecektir.

Çünkü kompakt makinelerde pratiklik ön plandayken DSLR'lerde objektif ve aksesuarların yardımıyla her amaca, her konuya yönelik kullanım ön plana çıkar. Ayrıca kendinizi belirli konularla sınırlamıyorsanız, hem portre, hem manzara, hem makro, hem spor karşılaşması, hem vahşi yaşam fotoğrafı çekeceğim diyorsanız, DSLR makineler alacağınız pahalı objektif ve flaş setleriyle, diğer aksesuarlarıyla en pahalı kompakt makinenin bile bir kaç katı pahalıya çıkabilir.

O yüzden öncelikle amacınızı belirlemelisiniz. Fotoğrafçılığa başlangıç yapmak ve kendinizi zaman içinde geliştirmek istiyorsanız ekonomik bir kompakt makineyle işe başlayabilirsiniz. Bu sırada hangi konuların hoşunuza gittiğini ve fotoğrafçı olarak tarzınızı belirleyebilir, böylelikle ilerideki makine seçiminizi ona göre yapabilirsiniz. DSLR'lerin biraz daha usta fotoğrafçılara hitap etmesinin nedeni de budur. Yoksa marifetin çoğu makinede değil, fotoğrafçının gözündedir.

Tüm konu: Amatör fotoğrafçılara küçük öneriler

Resimlerle: Etkileyici 100 fotoğraf karesi!


Kaynak: www.chip.com.tr

Tartışıyoruz: Eklemek istedikleriniz...