Merhabalar. AMD ATHLON 64 3000 işlmecili bir sistem kurmayı düşünüyorum ama anakart seçme konusunda fikir edinmek istiyorum. marka ve model belirtebileceğiniz 100-120$ civarı bir anakart tavsiyesinde bulunabilirmisiniz.
Tavsiyelerinizde göz önünde bulundurursanız diye diğer donanımıda yazıyorum.
512ddr 400mhz kingston
80gb samsung hdd
17' samsung 793mb
asus kasa (bunu alırken tipini görüp begenecem)
ati 9550 128bit ekran kartı (marka konusunda karara varamadım)
lg dvd-rw
avermedia mpeg4
AMD 3000 için anakart
Bu başlık kilitlidir. Yeni mesajlar gönderilemez veya mevcut mesajlar düzenlenemez.alacağın kartın çok yüksek fiyatlarda olması gibi bir durumun söz konusu olmadığı anlaşılıyor..bence üstüne bir miktar daha ekleyip fiyat-performans uyumluluğu açısından hem msı veya gigabyte gibi kartlara göre daha ucuz olan epox alabilirsin( epox-9npa ultra)almışken hdd ni sata olan samsung alırsan daha iyi...ve kesinlikle asus kasa iyi bir tercih (önü gril olandan al bence)..ram ve monitör tercihlerin iyi..ekran kartı konusunda biraz daha para harcayıp almışken 9600 xt yada zaten pci express kullanabileceğine göre x 600 de alabilrsin ama nvidia alacağım diyorsan 6600 gt iyi bit tercih yada tekrar ati x700 (tabi 6600 gt tdh modeli bayağı iyi ama biraz daha pahalı olur),sadece lg bir dvd yazıcı alma ...bilmiyorum dvd yazıcıları tam nasıl ama marka olarak sadece bana pek olumlu gözükmüyor, kimde cd-rom veya yazıcısı varsa bozuluyor...git, gül gibi phillps var ondan al(bu işin duayeni)Kolay gelsin.
Arkadaşım öncelikle AGP ekran kartını unut. Sana iki sistem yazayım sen kararını ver. Elimdeki fiyat listesi geçen ayın olduğundan fiyatlar değişmiş olabilir.
- [ Tüm kodu seç ] [ Yeni Pencerede Göster ]
Amd Athlon 64 3000+ 939 Pin ----------- $163 Asus A8N-SLI nForce 4 SLI ------------- $188.20 2×512 Mb Twinmos DDR-400 RAM CL 2.5 --- $135.60 Winfast GeForce 6600 GT (TDH) --------- $209.40 160 GB Seagate SATA 7200 Rpm ---------- $101
- [ Tüm kodu seç ] [ Yeni Pencerede Göster ]
Amd Athlon 64 3000+ 939 Pin ----------- $163 Epox 9NPAJ nForce 4 ------------------- $139.00 512 Mb Twinmos DDR-400 RAM CL 2.5 ----- $67.80 Leadtek GeForce 6200 128 Mb ----------- $109.00 80 GB Seagate SATA 7200 Rpm ----------- $64
Her iki anakartta da tümleşik ethernet kartı ile iyi bir ses kartı var. Bu arada optik sürücüler için LG önermiyorum.
eğe bütçen kısıtlıysa amd athlon64 754 pın bir cpu almalısın.anakart olarak asus a8n (nforce3) tavsiye ederim.seçtigin ram ve monitör iyi.(793mb kullanıyorum çok iyi)ekran kartı olarak asus a9550 iyi olur çünkü iyi o/c oluyor 250/200 den 400/250 ye çıkabiliyor hemde ucuz.hdd yi sata 120 gb almanda fayda var.
AMD Athlon64 Serisi için alabileceğin en stabil ve overclock canavarı anakart
Abit Fatal1ty AN8 SLI'dır bence.Zaten Abit kalitesi ve nForce 4SLI gücü de var eğer paran varsa dehşet bişiy...
Diablo tam olarak haklı degilsin. OC için en iyi anakart DFI dir.
Eger alabilirse alacagı kart odur. www.gigabyte.com.tr dan 939 socket destekleyen anakartlara bakabilirsiniz.
Onun dışında paladin zaten gerekeni söylemiş.
anakart olarak ECS KN1 extreme 120$
ekran kartı nvdia geforce 6600Gt
kasa olarak raidmax veya aopen tercih edebilirsin
raidmax X-NAVIGATOR 500W lık bir kasa 99$
aopenlerin 350 watlık kasaları var onlardan alıp bir güç kaynağıda alabilirsin ama biraz masraf çıkar
benim de iki arkadaşım aopen kullanıyor ve gayet memnunlar ama 6600 gt gibi bir kart özellikle tdh olanı tam bir enerji sömürücü olduğu için standart 300 yada 350 watt olan kasaların güç kaynaklarının yetersiz geleceği kuvvetle muhtemel..bide izokaptan bu kadarına ihtiyaç duyuyor mu? bilmiyorum o da ayrı bir konu..
Rıdvan iyide aopen kasa alan bir kişi neden yenibir PSU alsın?
Zaten aopen FSP marka psu kullanıyor. Sadece üstünde ismi var o kadar.
AOpen kesinlikle iyi kasa ve psu ikilisi.
O dedigini everest codegen türü kasalar yapar.
350W kesinlikle yeterli.400W ideal.
(6600gt sandiginiz kadar enerji sömürmüyor. Öyle olsa ayrı bir
molex kablosu ile beslenmesi gerekirdi. Ultra kartlarda böyle bu.)
Jaina,DFI en iyisidir diyorsun o kartı biliyorum ama Abit satıp DFI alan arkadaşlarım oldu ve bazıları sorunlar yaşıyor bu karttan.Ayrıca TR genelinde DFI bayisi olmadığı için garanti sorunları çıkabilir.DFI'ı o yüzden önermiyorum.
Abit TR koşullarında #1 oluyor.
verdiğiniz bilgiler için teşekkürler arkadaşlar. Bu arada Paladinx'in 640$ olan ikinci tercihi epey kafama yattı. diğer gerekli şeyleride ekleyince bin dolara bu aleti toplarım ben galiba. Şimdi biraz daha sıkıp 200 dolar ekran kartına ayırmam lazım 6600 gt benimde aklımda ama maşallahı var onunda fiyat olarak. optik sürücü içinde chip dergisinin testlerini bir kurcalayayım ben bana uyacak bişey vardır illaki
ekran kartını msi al. leadtek fln önermiyorum. optik sürücüde neden lg tavsiye etmiyorsunuz ki bende lg cdrw var 4 senedir kullanıyorum fıstık gibi.
Evet tr koşullarında bende Abit diyebilirim.
Ama genel olarak DFI abitden daha iyi. Daha fazla "uc" oc ye imkan veriyor.
Ekran kartında marka farketmez. Sorun ya da performans eksikligi olmayacaktır. Palit fiyat ucuzlugu açısından avantajlı.
Optik olarak lg o kadarda kötü degil. Ancak 1.5,2 sene önce lg ler de çok büyük bir sorun vardı. Nedense lazeri kötüydü ve cdleri çiziyor kullanılmaz hale getiriyordu.( orjinal oyun kaybettim onun yüzünden.)
Ama artık böyle birşey yok ama insanlarda hayla güvensizlik var.