arkadaşlar benim işlemci amd 3500+venice anakart epox 9npaj sli kasa thermaltake v6000 damier fan işlemcinin stock fanı aşırı yükte işlemci 51 derece normalde 44 46 civarı sizce ben ne kadar overclock yapabilirim
amd 3500+venice oc
51 derece amd için fazla gibi geldi bana.Aşırı yükte 45 dereceyi geçmiyor diye biliyorum ben.Stock fanı iyice temizleyip termik macun sürersen ısıyı 45 dereceye indirirsin diye düşünüyorum.Eğer overclock yapacaksan stock fanla yapma bence 40-50$ arası bir fan al.Kasa içi soğutmanda iyi olsun çok iyi o/c değerleri yapabilirsin.Ama fanı değiştirmezsen çok tatmin edici bir sonuç elde edemezsin.Ama tabiiki performansın artacaktır.
Amd işlemcye göre sıcaklık değerlerin yuksek bence o.c düşünme.
arkadaşlar torumlarınız için teşekkür ederim peki ben overclock için hangi fanı almalıyım ses çok önemli değil performans için sese katlanabilirim
raziel1991arkadaşlar torumlarınız için teşekkür ederim peki ben overclock için hangi fanı almalıyım ses çok önemli değil performans için seseTHERMALTAKE CL-P0257 Blue Orb II Fan 35$+KDV
ARCTIC COOLING Freezer64 PRO Fan 36$+KDV
THERMALTAKE CL-P0114 Big Typhoon Fan 47$+KDVBlue orb II'yi genelde amd'ciler kullanıyor.Big typhoon en sessiz olanı 16 dba.
fanda önemli olan özellik maximum hava akımı mıdır çünkü blue orb 2 de 77.85 cfm diyo big typhoonda 54.4 cfm diyo bu durumda blue orb 2 mi iyi yoksa heatpipe ları yüzünden big typhoon mu yani siz overclock için hangisini alırsınız.bide kaç dereceye düşürür bu fanlar işlemcinin sıcaklığını.
arkadaşlar işlemciye overclock yaparken voltajı arttırmak nereye kadar tehlikelidir ayrica ramlere ve pci ya da overclock yapmak gerekirmi
Voltajı arttırma bence kardeş.Ama ramlere overclock yaparsan iyi olur tabii bu ramlere zarar verebilir.Ramlerin kaliteliyse o/c yapmalısın.
bellekler Corsair CMX512-3200C2 dual 200 MHz 3.0-3-3-8 (CL-RCD-RP-RAS) zamanlamasıda bu ne kadar o/c olur bilgi verebilirmisiniz bide ramde o/c için mhz yi mi arttırmalı timingimi azaltmak daha fazla etkili olur
Recep BaltaşStok fanla OC yapabilirsin merak etme AMD öldürsen ısınmaz.:)))ısıtmak istiyorsan Adana'ya gelmenizi tavsiye ederim oda sıcaklığı 36.7derece(elektrik dalgalanmasından klimayı kapatmak zorunda kaldım da) athlon3000+(2430Mhz) 3saat mostwanted full detay max 51 derece...oyundan sonra 45 derece ve 39'a doğru iniyor...Son Düzenleme: arslankurt ~ 23 Ağustos 2006 10:18
raziel1991bellekler Corsair CMX512-3200C2 dual 200 MHz 3.0-3-3-8 (CL-RCD-RP-RAS) zamanlamasıda bu ne kadar o/c olur bilgi verebilirmisiniz bide ramde o/c için mhz yi mi arttırmalı timingimi azaltmak daha fazla etkili olurişlemciyi overclock yaparken ister istemez ramlerle de uğraşmak zorunda kalıyorsun örneğin ben işlemciyi 270x9=2430Mhz de kullanıyorum ramleri ise 2430/10=243Mhz(486MHz) de kullanıyorum...ramlarine güvenemiyorsan cpu bölenini artırman gerekiyor.timinglerin azaltıması elbette etkili olur.Benim eski ddr400'ler 218x2=436Mhz'ye kadar çıkıyordu...Artık bundan sonrası deneme yanılma ve stabilite testleri...sana kolay gelsin
arkadaslar ben thermaltake tidewater plus ve thermaltake big water 735 i almaya karar verdim onda sonra overclock deniycem umarım buyuk bir etki yapar