bir ayrıca dipnot amd 600+ ın kullandığı yükset wat gereksinimi vista kullanıcılarında yarı değerlerdedir.sebebi ise xp sistemler amd sürücüsü yüklense dahi biostan ayarlarıda yapılsa vista kadar stabil işlemci optimizasyonu sağlayamamaktadır.vistada bütün amd serisi 800 ila 1.3 ghz arasında çalışır sadece gerektiğinde çok kısa süreliğine gerçek değerinde çalıştırıyor ve sonra geri kısıyor ayarları ama xplerde malesef herdaim ya 2.0 yada 3.0 6000+ tada olduğu çalışıyor.işlemci vistadaki gibi eğer saat hızı kısıtlamalı çalıştırılırsada sistem aşırı yavaşlıyor.ayrıca sadece işlemcinin yarı enerji tüketmesi değil gerekmediğizamanda vista sistemi tamamen pasif yapıp monitörü bile kapatarak sistemin normalde 400 wat tükettiğini var sayarsak bunu direk 125 wat gibi rekor bir değere çektiğinide gözlemek mümkündür.asilemci nederse desin mangal yakıp üstünde ızgara yapmak isteyen varsa sıcak iklimlerde dayansın intele.hep intel ürünler bu denli aşırı sıcaklarda garantiye gidiyor.amd sistemlere 60 ytllik bir bakır fan takarak sistemin gölgede 52 derece olsa dahi stabil çalıştırılması mümkün ama intelde hemen hemen imkansız 175 ytllik bir bakır fanlan idareten çözülüyor sorun ama zarardan başka birşeydeğil ben bu paranın üstüne 25 ytl daha ekler sistem belleğini yükseltirim daha iyidir.intel sadece çok aşırı kavramı bile karşılamaz gerçi onun isteklerinide neyse kaynak tüketimi normalde az miktarda kaynaklanan alınması gereken performansı devasal cache belleklen ve yüksek saat hızınlan sağlayabilen aciz bir firma.yazık diyorum yaptıkları işede aldıkları parayada bir kuruşunu haketmiyorlar.
AMD ATHLON 64 X2 6000+ (ACİL)
amd 6000 performanslı işlemcı tavsiye ederim ıntelın 4 cekırdeklılerıne bile ben burdayım diyebiliyor 2 çekirdeğe rağmen amd lerın en performaslısı
asilemci eğer kullandığı işlemcinin yeteneklerini az çok biliyorsa birtane açık kısım bıraktım okısma istinaden yazsın yazısını yazmayıp elma şekeri elinden alınmış çocuk gibi ağlayacaksa hiç yazmasın bence çünkü bıraktığım açık kısmı gerçekten mantık konusu işlemcilerdeki step by step = cool quilet. tek dediği 2 kelime core2 duo 4300 ezer amdyi.yada yada soğukmuş.2 firma ve ikisininde teknolojileri farklı ama intelinki en bayat fırınlanmış teknoloji başkasından aldığını geri aldığı kişiye satmaya çalışıyor intel.step by step ancak işlemci off konumuna doğru yol alınca devreye geçip amd gibi frekans kırıyor ve kırma esnasında eski celeron 1100 gibi makina çalışıyor bu esnada.amd sistemlerde ise tam aksi 55 derecelik işlemci ısısında dahi işlemlerde yavaşlama yerim tam güçte performans sunmaktadır.aslında intelin teknolojisini amdlerin üstüne çıkarmakta mümkün ama hiç denemeye bile deymezzz.
ben yeni bir sistem kurmuyorum arkadaşım sistemimi iyileştirmeye çalışıyorummmmmmmm.....
black_floodasilemci halen anlamıyorum mantığını amd ısınıyor diyorsun son 1 haftadır antalya kavruluyor gölgede 45 ila 48 arası seyrediyor oda sıcaklığı 43.5 derece klima falanda yok amd sistem am2 ısısı oyun oynarken 52.5 ila 53 boşta ikende 43 derecede seyrediyor.tam 5 tane intel sistem çöpe gitti sırf ısınma sorunu yüzünden oda sıcaklığı 43 derece işlemci çalışmaısıs 55 ila 58.5 derece arasında yük altında değilken yük altında 78 dereceye kadar çıkabilmekte.bumu ısınma sorunsuz sistem birinde 100 dolarlık kasa birinde ise dandik 28 dolarlık kasa nasıl iş bu intele para döktü müşteri iyi diye sadece kasa ve soğutma sistemine 100 dolar harcandı amd sistemide ben alternatif olarak verdim kullansınlar diye 28 dolarlık kasa verdim tek fanlı canavar gibi ama intel sürekli ısıdan dolayı belli bir süre sonra resetliyor odada klima çalışmassa bumudur adalet ver 180 dolar kaliteli intel core2 duo işlemciye 95 dolarlık amd 3500 kadar bile dayanamayıp yolda bıraksın.bende intel kart var orjinal fan ve ayrıyeten 2 fan var ASUS 350 watt kasam var ve işlemcim en fazla 50 derece..
üstünü ispatla sana makinem hediye.