Merhaba,
AMD Athlon işlemcilerin üzerinde yazan 3.2 vs... değerler gerçek işlemci hızı mı yoksa sadece bir seri numarası görevi mi görüyor?
Gerçek hızlar nedir?
Merhaba,
AMD Athlon işlemcilerin üzerinde yazan 3.2 vs... değerler gerçek işlemci hızı mı yoksa sadece bir seri numarası görevi mi görüyor?
Gerçek hızlar nedir?
baslik ne alaka?
amd nin kullandigi hizlar farklidir. ancak p4 ler 3 gibi isimlerle oldugu icin amd de öyle yaziyor
ancak yanlis bilmiyosam amd 64 3400 hizi 2000 yada 2200 yani ayni deil.
AMD işlemcileri mimari farklılıklar nedeniyle aynı saat hızındaki Intel işlemcilerden daha hızlı çalışıyor. Ancak AMD gerçek hızı 1833MHz olan AMD AthlonXP 2500+ işlemcisini AMD AthlonXP 1800MHz diye satmaya çalışırsa kimsenin "yavaş" olduğu kanısıyla almayacağını biliyor bunun için artık testlerde hangi Intel işlemciye performansı yakın ise onun saat hızını model olarak seçiyor. Mesela AMD AthlonXP 2800+ işlemcisi Intel P4 2.8 GHz ile aşağı yukarı aynı performansa sahip hatta daha fazla...
+1
amd de su an hiz sayi olarak düsük gelsede asliinda p4 le cok rahat kafa tutuyor
ve oc imkani yüksek oldugu icin tercih ediliyor.
Vallaha bu ülkede pentium 4 üğn bir adı var herkes bir pc görünce pentıum 4 diyor ben anlamıyorum.Halbuki amd daha iyi.Bazıları ucuz etin yahnisi diyo.İşlemci bu televizyon yada radyo değilki bozulsun.
Kafası çalışan hesabını bilen hemde hız isteyenin işlemcisi:AMD
recep her ne kadar öyle desende sonucta bir sey sormak istiyorum
tmm alt modellerde amd daha mantikli ancak bir p4 3.0 800fsb alip iyi bir cpu sogutucusu ile oc etmekde iyi performans vermezmi?
AMD her zaman daha Overclock edilebilirdir.Ayrıca P4'ten de her zaman iyidir.
Recap gözüm yapma ucuz etin suyu kara olurmuş.Zenginsen amd al ama para diyorsan biriktir pntm4 al..Kalite sonuçta.Bu sadece türkiyede değil dünya geneli böyle düşünüyor.
alıntı:
Gönderen : chip_recepVallaha bu ülkede pentium 4 üğn bir adı var herkes bir pc görünce pentıum 4 diyor ben anlamıyorum.Halbuki amd daha iyi.Bazıları ucuz etin yahnisi diyo.İşlemci bu televizyon yada radyo değilki bozulsun.
Kafası çalışan hesabını bilen hemde hız isteyenin işlemcisi:AMD
revenge e katiliyorum. diablo 50 tmm ölede artik zaten amd nin de avantaji kalkcak
adamlar üretimi durdurcaklar. ama tabiiki bu kullanan kisinin ihtiyac ve mali durumuna bakan bir olaydir.
Her ne kadar P4 iyi dense de ben inanmam,Ayrıca kazık fiyatıyla da geride kalıyor.
arkadaşlar chip recep haklı. adam olaya bence son noktayı koymuş. düşünsenize piyasada bir tekel var. herkes onu biliyor onu alıyor. ve sizde bu tekele rakip olmak istiyorsunuz. reklamınız muhakkak şu olurdu:"daha ucuz ve daha kaliteli"
AMD nin o ürün ismidir.Mesela AMD Athlon XP 2500+ 1,8 GHz de çalışır. Ama AMD lerde P4 işlemcinin performansını alırsın. AMD işlemcinin GHz yükselince performansının yükselmeyeceğini savunuyor bu yüzden böyle bir politika izliyor.
alıntı:
Gönderen : Diablo50AMD her zaman daha Overclock edilebilirdir.Ayrıca P4'ten de her zaman iyidir.
alıntı:
kıçı kırık p4