Merhaba benim bi arkadaşımda bu işlemciden var ve kendisi pc den fazla anlamıyor ve performansından memnun değil bende arkadaşıma overclock yapalım dedim o da bilmediğinden o ne dedi anlattım fln ve tmm yapalım dedi standart 3.0ghz olan işlemciyi 3.4 ghz e kadar cpu ya voltage vererek cıkarttım ramler çakılamasın die ddr 800mhz den 666mhz ye indirdim merak ettiğim arkaşın pc si olduğu için korkuyorum yani fazla risk almak istemiyorum yani bişi olamadan bu işlemciyi kac ghz kadar çıkartabilirim.
Amd Athlon II x2 250 OC
45nm fabrikasyon teknolojisi ile üretilen işlemcinin overclock potansiyeli de gayet yüksek. Yaptığımız denemelerde 1820 MHz HT Link ve 2600 MHz de kuzey köprüsü hızı ile işlemciyi 3.90 Ghz hızına overclock etmeyi başardık. Bu esnada bellek hızları 1333 Mhz'de sabitleyerek gecikme sürelerini de 7-7-7-20 olarak belirledik. Buradan da anlaşılabileceği gibi işlemciyi %30 gibi bir oranda overclock edebiliyorsunuz. Tabii ki bu durumda daha
fazla güç çeken işlemcinin çekirdek frekansını 1.5250V'a yükseltmek ve kaliteli bir soğutucukullanmak gerekiyor. 250'nin overclock edildiğinde Intel'in çift çekirdekli ve 3.00 Ghz hızındaki E8400 işlemcisini geride bıraktığını ekleyelim.
https://www.chip.com.tr/inceleme/amd-athlon-ii-x2-250_i2656.html
----------------------------------------------------------------------------------------------------