arkadaşlar başlıktata gördüğünüz gibi,bu sistemi almayı düşünüyorum..ekran kartım saphirre hd 3850 256 bit..chipsette bi çakışma olup performansı etkileyecek bi durumla karşılaşabilir miyim ? yorumlarınızı bekliyorum...
Amd Athlon x2 5600+, Gigabyte ma 770 ud 3
hemen cevap vereyim kardeşim, aynı anakarttan bende de var ve anakartın kuzey köprüsü 80C'ye kadar çıkıyor kendi pasif soğutucusuyla. bende de athlon x2 6000+ işlemci var, ve phenom işlemci kullanmayan ne kadar insan varsa hepsi aynı dertten mustarip. bence paraya biraz daha kıy phenom işlemci al. beni çok uğraştırdı bu anakart, küçük bir fan aldım gerçi şimdi idare ediyor ama, internetten kendi yaptığım gözlemlerle bu anakartla ne kadar athlon x2 işlemci kullanan varsa hepsinin anakartın üzerindeki northbridge chipseti -kuzey köprüsü- 80C'ye vuruyor, tehlikeli olmasının yanısıra, bu chipset ekran kartının dibinde olduğundan ekran kartı ısısını da tavan yapıyor.
yani bu anakartı bu dediğin işlemciyle kullanıcaksan, ayriyetten bir fan almalısın, kendi pasif soğutucusunu sökmelisin, söktükten sonra kalan yapıştırıcıları kazımalısın, bir de northbridge'e uygun fan bulmalısın v.s.
eğer işlemcini almadıysan, az biraz daha para koy üzerine phenom al.. çünkü ben kafayı yemek üzereyim 1 haftadır : )
çok saolun..peki ma 770 ds 3 de aynı sorun meydana gelir mi ? veya x3 alırsam problem çıkmayacağının ne gibi bi olasılığı var ?
arkadaşım en aynı anakartı x3 8650 ile kullanıyorum.
şu ana kadar 35-40 derece arası gayet iyi
hd 3850 ekran kartım zaten var,onu almayacagım.hem 8650 alabilcek bütcem yok.zorlasam 8450 x3 ancak oluyor.8450 ve bu kart nasıl olur onu söylerseniz sevinirim.yada x2 7750 black edition nasıl olur?lütfen 8450 geçecek bi sistem önermeyin..
arkadaşlar düşüncesi,önerisi yorumu olan yok mu ?
8450 ve 770 ud3 gayet iyi olur.
bence bu şekilde kur
7750 de bir yerlerde ısınma problemi oluyo diye duymuştum.o yüzde 8450 ve 770 ud3 al
hmm çok saol.pekı 5600 ve 8450 arasında ne gibi bi performans farkı olur??
chip dergisi nisan 09' sayısının işlemci testine göre 5600+ performans puanı 58,6 iken 8450 in performans puanı 56,8..
TheEmrahErenhmm çok saol.pekı 5600 ve 8450 arasında ne gibi bi performans farkı olur??edit:benim önerim 7750(ısınma problemini bilmem.)Son Düzenleme: man on the moon ~ 16 Nisan 2009 03:18