oha sizde ne yaptınız :D 750$... AMD'nin sunucu işlemcileri ile yarışır :D ki AMD x6lar ilk çıktığında 600TL civarındaydılar yani 400$ kadardılar.. yeni testteki işlemci yaklaşık 2600K ayarında ve fiyatı da 100TL kadar daha az olursa mantıken x8'de intel'in i7 SB x8 işlemcileriyle yarışır o da 750TL'e fln gelir mi acaba diye düşünüyorum ama pek olası gelmiyor..
ancak bir düşününce 2600K çıktığında rakip yoktu ve 980X'den daha hıızlı olmasına rağmen 650-700TL civarındaydı. rekabet ile beraber 550TL'e kadar düşer 2600K, x4 BullDozer de 500TL civarına gelirse 650-700TL'e x8 alma ihtimalimiz olabilir :D yada intel sata sorununun maliyetini kullanıcıdan çıkartmaya kalkıp fiyatları şişirirse AMD'de pastadan kendiye pay almak açısından fiyatları yüksek tutar.. kural bu. intel 700TL'e 2600K satarsa AMD'nin daha güçlü işlemcisi 450-550TL olucak değil yani.. AMD'de fiyatları yükselticektir.. umarım intel masrafı son kullanıcıya yıkmaz...
haziranda kısmet olursa yeni sistem topliycam ve bütçe derdim olmadığı için i7 SB veya AMD BullDozer alıcam.. AMD anakartlar daha ucuz olduğu için anakart için ayırdığım bütçenin kalanını işlemciye aktarıp x8 bile alınabilir belki.. şuanda kesin bişey söylemek için erken.Hele bir işlemciler çıksın, tarafsız testler çıksın, fiyatlar bi belli olsun ondan sonra intel mi AMD mi alıcağıma karar veririm :D
"Forumda 1500TL'm var monitör dahil oyunları son ayarlarda açıcak pc istiyorum" gibi başlıklarda olmasa fena mı olur :D ben sadece e.kartına 1700TL civarında bütçe ayırdım millet o paraya sistem istiyor..