AMD Bulldozer FX 8150 İncelemeleri.

GodOfTheGameRs
13-10-2011, 19:32   |  #26  
GodOfTheGameRs avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 1
438 mesaj
Alıntı: ADEM-KAYA  
:)

Demek ki neymiş;

"denizi görmeden paçayı sıvamak olmuyormuş"

Sanki dereydi o ya bana öyle geliyo Kahkaha

firaristt
13-10-2011, 21:17   |  #27  
firaristt avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 3
3,194 mesaj
Alıntı: karacakoy  
Sanki dereydi o ya bana öyle geliyo Kahkaha
Yok okyanus... Bu arada guru3D'de bir incelemede 4.6GHz'de CPU-Z'dan gözüktüğüne göre 243Watt çekiyor işlemci. Ki yüke binince bu değer daha da artıyor :) Neyle nasıl soğutulur düşünün artık...

GodOfTheGameRs
13-10-2011, 22:20   |  #28  
GodOfTheGameRs avatarı
Yıllanmış Üye
438 mesaj
Alıntı: firaristt  
Yok okyanus... Bu arada guru3D'de bir incelemede 4.6GHz'de CPU-Z'dan gözüktüğüne göre 243Watt çekiyor işlemci. Ki yüke binince bu değer daha da artıyor :) Neyle nasıl soğutulur düşünün artık...
Sıvı nitrojen ile Beğendim
Ha bu arada işlemcilerden konusuyoruz coğrafyadan deil Kahkaha

Kapalı Hesap (153334)
14-10-2011, 11:11   |  #29  
Kapalı Hesap
Teşekkür Sayısı: 186
6,419 mesaj
2600K ile akıyorum var mı ötesi? Bilen bilir zamanında AMD'e sempatim vardı şimdi sövüyorum ve mutluyum :D 2katı çekirdek, daha fazla ön bellek, daha fazla saat hızı ama yine geride üstüne üstlük 30Watt fazla çekiyor. Bu ne perhiz bu ne lahana turşusu? Ama ucuz bahanesini öne sürmeyin. Para sorun değil ki 2600K alıyorum. Zamanında 8150 bekliyordum ertelendi bende gittim intel aldım AMD'e inat. o özelliklerle katlaması gereken işlemcinin gerisinde kalıyor daha ötesi yok. Ucuzsa vardır bir sebebi. AMD'e lider olsa AMD'de öper kullanıcıyı. AMD'nin 1000$'a işlemci sattığı zamanlarda vardı, ucuz çünkü geride kalıyor. Geçse zaten aynı fiyata gelirdi. Ama öyle olmadı..125Watt işlemci mi olur o performansa? intel'in eski serisiyle yarışan bir işlemci için 125Watt çok. hele o özelliklere o performans için AMD'e saygılarımı sunarım...
Madem para mühim değil bir tanede fx8150 toplada 2600k nı da test et bakarsın 2600i olan bilgisayarını elinden çıkartırsın.Bugune kadar p4 lerden daha üstün bir işlemci çıktı fx 8150 ve fx serisi.Çok tutarlı bir işlemci çok seri ve takılmadan işlem görücek çünkü çekridekler birleşti ve hepsi aynı işi yapmıyor hepsi farklı görevler üstlenmiş.

Son Düzenleme: Kapalı Hesap (104741) ~ 14 Ekim 2011 11:14
Kapalı Hesap (153334)
14-10-2011, 11:15   |  #30  
Kapalı Hesap
6,419 mesaj
Alıntı: karacakoy  
Sıvı nitrojen ile Beğendim
Ha bu arada işlemcilerden konusuyoruz coğrafyadan deil Kahkaha
4.6 sıvı nitrojene gerek yok intelle karıştırma o amd 8ghz de sıvı nitrojen gerekir amd de.

ADEM-KAYA
14-10-2011, 11:49   |  #31  
ADEM-KAYA avatarı
OP Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 10
12,271 mesaj
Alıntı: black_flood  
amd buldozerin tam detayını gördüm ve tek diyeceğim çöp bir ürün gerçekten phenomun x2 550 modeli bile daha iyi bir mimari. ürünün tasarımı gerçekten mükemmel ötesi fakat salaklar intel bfirmasının ilk dual core yani çift ekirdekte yaptığı salaklığı yapmak için çok büyük bir özenti içerisine girmiş durumdalar.

işlemci çekirdekleri birbirinden bağımsız konumda değil üst üste press şeklinde 8 çekirdek. intelin  önceki pentiumD yani ilk dual core mimariside pres çekirdekti ve gücü amd sempronu bile geçmeye zor yetiyordu. aynı muhabbet şimdide amd ürünlerinde söz konusu durumda.

diğer işlemci üreticileri ibm uyardı tınlamadılar yakın zamanda cep telefonlarına işlemci üreten firmada uyardı dinlememişti. yırtındı durdu amd x86 mimari ile herşeyi yaparım diye aldı babayı oturuyor şimdi. senin neyine salak firma x86 mimarisine dönüyorsun zamanında x64 mimari ile üretmiş olduğu amd cpular halen mükemmel performansa sahip durumda.

amd tekrar gerçek x64 mimariye dönüp çakma 8 çekirdek olayından vaz geçip birbirinden bağımsız gerçek 8 çekirdek yapmadıkça hiç bir anlam ifade edemeyecek malesef. kırıcı oldum kötüleyenlere buldozeri ama malesef mimari ve yapı tamamen fos hepinizden  özür dilerim. amd firması elindeki 128 bit mimari ve komut setlerini malesef hiç etti sanki ilk defa işlemci üretiyor gibi fiyasko durumda Phenom II xxx serisini kullanmaya devam.

Bu bilgilere nasıl ulaştın kaynak alabilir miyim ?
Hem öğrenmiş oluruz BD lerin kötü olmasının sebebini..

black_flood
14-10-2011, 18:49   |  #32  
black_flood avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 152
5,190 mesaj

http://hexus.net/tech/reviews/cpu/32110-amd-bulldozer-fx-8150/

verdiğim linklerde işlemci yapısının tam detayı mevcut. hatta 2. linkte  zambezi adı altında olan fx buldozere ait 10. ve 15. resimde gerçek görüntüsü mevcut. modül başı sözde 2 çekirdek fakat görünürde gerçek 4 çekirdek var diğer 4 kardeş çekirdekten eser yok hepsi çekirdeklerin sırtında preslenmiş vaziyette.

intel Pentium D seriside aynı mantıklaydı ve fiyaskoydu birbirinden bağımsız çekirdek olayına geçince olay çok farklı boyutlara geldi ve en gelişmiş model core quad serisinde ht eskiye göre baya fark yaratmış  surumda.

firaristt
15-10-2011, 08:56   |  #33  
firaristt avatarı
Yıllanmış Üye
3,194 mesaj
Alıntı: DETROID_35  
Madem para mühim değil bir tanede fx8150 toplada 2600k nı da test et bakarsın 2600i olan bilgisayarını elinden çıkartırsın.Bugune kadar p4 lerden daha üstün bir işlemci çıktı fx 8150 ve fx serisi.Çok tutarlı bir işlemci çok seri ve takılmadan işlem görücek çünkü çekridekler birleşti ve hepsi aynı işi yapmıyor hepsi farklı görevler üstlenmiş.
madem sende bu zeka var neden sen denemedin? Ne de olsa böyle bir dehaya(!) işlemciyi vs.'i göndermemek saçmalık olurdu... Para sorun değil, nasıl değil? Ben alacakken sorun değil yoksa neden Bulldozer gibi bir faciaya para vereyim? balck_flood'un dediği gibi 4çekirdek gerçekte... küçük bir hileyle 8yapmışlar... Bence en büyük hataları burda... Ama şöyle bir şey var 2500K bile 8150'i geçebiliyor. 4.6GHz'e çektiğinizde sıvı soğutma gereken bir işlemciyi 4.8GHz'de tokat manyağına çevirmeye yeter 2500K... Ama arada hız farkı var demeyin... O da 4çekirdek bu da. 2600K'yı kast etmiyorum o stok hızlarda bile yarıp geçmiş zaten...Haa unutmadan intel SB-E'leri duyurmak üzere. AMD o zaman 2çekirdeklilerle felan mı kapışacak 8(!) çekirdekle? BD 1.nesil faciadan ibaret... o kadar para verip istediğim performansı alamamak yerine 100-150TL daha koyar istediğim performansı alırım hemde daha az güç tüketimi, daha az ısınma ve daha düşük saat hızlarıyla...

Kapalı Hesap (153334)
15-10-2011, 23:46   |  #34  
Kapalı Hesap
6,419 mesaj
madem sende bu zeka var neden sen denemedin? Ne de olsa böyle bir dehaya(!) işlemciyi vs.'i göndermemek saçmalık olurdu... Para sorun değil, nasıl değil? Ben alacakken sorun değil yoksa neden Bulldozer gibi bir faciaya para vereyim? balck_flood'un dediği gibi 4çekirdek gerçekte... küçük bir hileyle 8yapmışlar... Bence en büyük hataları burda... Ama şöyle bir şey var 2500K bile 8150'i geçebiliyor. 4.6GHz'e çektiğinizde sıvı soğutma gereken bir işlemciyi 4.8GHz'de tokat manyağına çevirmeye yeter 2500K... Ama arada hız farkı var demeyin... O da 4çekirdek bu da. 2600K'yı kast etmiyorum o stok hızlarda bile yarıp geçmiş zaten...Haa unutmadan intel SB-E'leri duyurmak üzere. AMD o zaman 2çekirdeklilerle felan mı kapışacak 8(!) çekirdekle? BD 1.nesil faciadan ibaret... o kadar para verip istediğim performansı alamamak yerine 100-150TL daha koyar istediğim performansı alırım hemde daha az güç tüketimi, daha az ısınma ve daha düşük saat hızlarıyla...
intel paşa paşa çekirdekleri birleştirip hızı amd gibi düşürücek sizde intele gıkınız bile çıkmıcak çünkü
bugunlerde hep inteli övdünüz.Ben yapamadıgım için sana yap diyorum çünkü ben amd ve inteli kapıştırmam farkı zaten bilen bilir.Ama senin ihtiyacın ve paran bol o yüzden kolay gelsin.

berkay0660
19-10-2011, 20:12   |  #35  
berkay0660 avatarı
Yıllanmış Üye
334 mesaj
Alıntı: DETROID_35  
Beyler yeni yazılımlar çıkınca ve işlemcinin orjinali çıkınca ayrıca windows 8 ve diğer yeni sistemlerde Amd buldozer tanıtılınca ağzınız açıkta kalıcak, ayrıca işlemci gelecekge yatırım yapıyor siz bunu farketmediniz çekirdekler lüzümsuz yere kullanılmıyor hepsinin bir görevi var üstelik yapışıklar buda inanılmaz bir overclok yetenegine ve çok daha tutarlı çalışmasına sebep oluyor.Siz inanıyormusunuz Amd gibi bir firma 5 sene üzerinde çalışıcak ve intelin i5,  i7 sini gördügü halde böyle piyasaya sürücek.Hem arkadaşlar i7 ile 2 tane en kral amd işlemci yada 1 tane sağlam amd bilgisayar toplanıyor one öyle 2000tlye işlemci mi olur intellle yola devam 2000tl i7 quad fx 2000000teraflops.Yaw bukadar da çevre düşmanı kendinizin düşmanı olmayın.Ati yi Amd satın aldıgında millet bu ne biçim kart bu nasıl bir firma dendi şimdide kalkıp amd denin nvidia dan üstün oldugunu söylüyorsunuz hemde ekonomik peki sisteminizde en iyi ve uyumlu bir şekilde amd nin kendi ürettigi işlemci ve chip setlerimi daha iyi çalışır yoksa intelin mi.Bana sorarsanız çok erken yorumlar yapılıyor tıpkı windows 8 gibi ben windows 8 beyenmedim ama bu tam sürümü çıkınca belli olucak yani kararımı tam sürümünü görünce tam olarak vericem.Sizi amd de den başka düşünen yok herkez 2000tl ye işlemci alamıyor i7 yi intel tepe tepe kullansın ben fiyatı ucuz olanın yanındayım.Mikrosoftada karşı olmamın sebebi şu kimse fakir halkı düşünmüyor herkez daha fazla para kazanmak peşinde unutmayın ülkemizin %80 fakir.i7 kaç kişi alıpta evinde kullanır.Adamlar sempron topluyor yeterki bilgisayarı olsun diye.Millet 2000tl ile 3 bilgisayar toplar.
Bi adam daha Allahdan belasını mı istesin şuraya bak işlemci ekran kartı içinde adama 162 tl ye mal oluyor ram anakart kasa falan filan adam 600 tlye bilgisayar topluyor.Ama öteki türlü işlemci + ekran kartı diğer şeyler adama 800tlye mal oluyor üstelik elektirik parasıda bunun güzel bir örnegi server kuran firmalar laptoplar artık 2kat daha ucuza mal olursa sizde 1500tlye dandik bir laptop değil en kral bir laptobu toplarsınız.

http://www.vatanbilgisayar.com/c ... ils.aspx?I_ID=56894

İşte skor bu kendinizin düşmanı olup kendinizi kandırmayın boşa para harcamayın 2 senede bir 3500tl bilgisayarmı toplucaksanız intel nvidia.

Adamlar size 8 çekirdekli (gerçek) işlemci sunuyor siz intelin 4  çekirdekli işlemcilerini övüyonuz teknolojide geride kalan intel amd değil intel halen 8 çekirdekli işlemci üretemedi siz halen bana inteli savunuyonuz.Sanki 8 çekirdegi ekran kartını ramleri tamponları kontolüleri vs vs oraya sığdırmak çok kolay bir işti üstelik 8ghz çıkarmak da ayrıca çok kolay intelde denesenize cızırttttttttttt....Size pahalıya satmayan sizi düşünen ve ekran kartlarının satılmaması pahasına içene gömen fiyatını böyle ucuz yapan ve intel gibi içine 4 çekirdek uydurukdan bir ekran kontolcüsü takmayan ve sınırsız overclok ve gelecegin teknolojilerini size çok ucuzdan ve önceden gösteren bir firma amd.(Amd den para almadım doğruya doğru kazık yemeyi seviyorsunuz ve yediginiz kazıkdanda övünüyorsunuz.)

%100 katılıyorum helal olsun size.daha bunun ustune konusacaklar boş konuşurlar herşey ortada o testlerde amd nın zangır zangır gelısını durdurup fx buldozerlerın az satılması amacı ıle yapılmış testlerdır.Bunun uzerine gene intel diyorsanız siz bilirsiniz.her insan bir şeyi yaşamadan anlamaz hep kendi bildigini okur yaşadıktan sonra o kazıga oturduktan sonra vah benım salak der . sizde gidin bi i7 alın hevesle kullandıktan sonra sizde nası anlarsınız o kazıgın ne oldugunu.Varmı bir benzeri AMD FX 8150 8 cekirdek 16mb önbellek 3.6ghz turbo ile 4.2 daha neyın davasını yapıyonuz ön yargılarınızı yenın biraz objektif olun...

Son Düzenleme: berkay0660 ~ 19 Ekim 2011 20:15
censez41
19-10-2011, 20:32   |  #36  
censez41 avatarı
Yıllanmış Üye
1,705 mesaj

bu intelin  geçen seneki pazar payı 81 ini ele geçirmiş
http://donanim.thgtr.com/haber/d ... n-son-pazar-paylari
bu da intelin 3. çeyrekteki 14 milyar dolar ile kar rekorunu yazan makale
http://www.donanimhaber.com/isle ... gelir-elde-etti.htm

anlıyacağını intel pahalı da olsa peynir ekmek gibi işlemcisini satıyo ve indirime gitmesine gerek kalmıyo bunu bir nedeni de amd nin rekabet edebilecek işlemci üretememesi bütün teknoloji siteleri amd buldozerinin başarısız bir işlemci olduğunu söylür burda amd nin daha iyi olduğunu söyleyenler insanları yanıltmasınlar
bence intel amd ye  birazda insaflı davranıyor eğer  isterse fiyatlarını da  indirebilir di ve kesinlikle amd bu fiyatlarlada rekabet edemezdi ve iflas ederdi

Kapalı Hesap (153334)
23-11-2011, 00:47   |  #37  
Kapalı Hesap
6,419 mesaj
Alıntı: censez41  
bu intelin  geçen seneki pazar payı 81 ini ele geçirmiş
http://donanim.thgtr.com/haber/d ... n-son-pazar-paylari
bu da intelin 3. çeyrekteki 14 milyar dolar ile kar rekorunu yazan makale
http://www.donanimhaber.com/isle ... gelir-elde-etti.htm

anlıyacağını intel pahalı da olsa peynir ekmek gibi işlemcisini satıyo ve indirime gitmesine gerek kalmıyo bunu bir nedeni de amd nin rekabet edebilecek işlemci üretememesi bütün teknoloji siteleri amd buldozerinin başarısız bir işlemci olduğunu söylür burda amd nin daha iyi olduğunu söyleyenler insanları yanıltmasınlar
bence intel amd ye  birazda insaflı davranıyor eğer  isterse fiyatlarını da  indirebilir di ve kesinlikle amd bu fiyatlarlada rekabet edemezdi ve iflas

insan dusmanina acirmi intelin elinden bisey gelmiyor gecmisi okursan amd ye neler yaptigini gorursun.simdi bisey yapamiyor yaparsa kendi kaybeder.

YasinC
23-11-2011, 12:44   |  #38  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 0
2,472 mesaj

Vay be forum mühendislerle doluymuş. 
Takım tutmak gibi marka tutmak sanırsam tek bizim milletimize has paran hangisine yetiyorsa onu alırsın neyin kavgasını yapıyorsunuz anlamadım.

niko6185
23-11-2011, 14:35   |  #39  
Yıllanmış Üye
886 mesaj

valla arkadaşlar intel resmen kazıkcı diyorum bende başka bişeydemiyorum elimdeki işlemcim core 2quad q8300 hepsiburada.com dan alınma ve fiyatı 445 tl ama amd x6 işlemci 6 cekirdek onun fiyatıda 420 tl ve benim işlemciyi cok rahat fark ile geciyor işlemci alacağım bu sefer ama amd alacağım ekran kartında nvidia kartlardan şaşmam buda böle

viking20
25-11-2011, 19:54   |  #40  
viking20 avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 141
7,681 mesaj

The Bulldozer Review: AMD FX-8150 Tested
http://www.anandtech.com/show/49 ... w-amd-fx8150-tested

Son Düzenleme: viking20 ~ 25 Kasım 2011 19:58
Emperian
31-03-2012, 16:06   |  #41  
Yeni Üye
44 mesaj

amd ci olarak i5'i teknolojide cigir acan bir islemci kabul ediyorum
cok seviyorum i5 2500k yi ama
cok yanlis degerlendiriyorsunuz bakin 2009 temmuz cikisli
windows 7 kullaniyoruz ve bunlarda fx 8150 geride kaliyor
neden mi cunku microsoft oldum olasi inteli sevmistir w7 "intelin i serisine" hitap etmektedir.
Suanda geride kaliyor olabilir mimari yapisida mukemmel olmayabilir
fakat bu gelecege yonelik bir islemcidir cekirdek yapisinin ne kadar harika oldugunu
forumda bilgisi olan tum Amd ci Intelci arkadaslar bilir
I5 Fx 8150'yi simdilik gecti,
gelecekte tam tersi olacagi cok acik ve nettir
Win8 de bunun hic boyle olamayacagi hakkinda Amd den iddanamenin otesinde aciklamalari var,
hersey icin cok erken bence FX 8150 gelecekte kendini kotuleyenleri utandiracak

Son Düzenleme: Emperian ~ 31 Mart 2012 16:09
firaristt
01-04-2012, 14:52   |  #42  
firaristt avatarı
Yıllanmış Üye
3,194 mesaj

sadece w7'de geçilse yine iyi...Kendinizi kandırmayın bence :) Kağıt üzerinde gerçekten süper über bir işlemci olabilir ama iş pratiğe geçtiğinde hiç bir işe yaramıyor o kağıt üstündeki değerler... 4GHz stok voltajın bile daha altında çalışan bir 2600K'ya sahibim. Ve 4.5-5GHz 8150'lere kök söktürmekten fazlasını yapabilecek güce sahip 2600K...AMD sonraki nesilde adam akıllı revizyona gidip işlemcileri ya beklenildiği gibi yapar ya da sürünmeye devam eder. Satacağı kişiler belli zaten...

Joker65
07-04-2012, 09:33   |  #43  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 12
2,229 mesaj

bence şu ana kadar en iyi ve en ucuz amd ama 29 nisan'da intel 3.nesil işlemcileri yeni cpu'ları çıkacak.o zaman göreceğiz :)