Malesef evde net olmadığı için ancak yazabiliyorum kusura bakmayın.
Testler herşeyi gösteriyor işte daha neyi inad ediyorsunuz anlamıyorum.
Burda AMD İ7 2600K ya değil daha Phenom II lere rakip olamıyor,gerçekler bunlar.
AMD FX için 5 yıl çalışmış verdiği performansa baktığımızda sonuçlar herşeyi gösteriyor.
Kıasacası FXler hüsrana uğradı.Bunun yerine Phenom II lerde nasıl %20 performans sıçraması olduysa bunda da herkesin beklentisi bu yöndeydi.Phenom dan PII ye çok iyi performans farkı var.
Adamlar FXlerin yüzünü kara çıkardı.Kendi adlarına kara bir leke oldu.
Hiç çıkarmasan bari Phenom III diye çıkarsaydın ya da Phenom II lerini güncelle.
İşlemcilerin daha İ7 lerle bırak baş etmeyi İ5 ile zar zor baş ediyor.
Herşey ortada,FX bekleyenler bunu beklemiyordu.Şimdi FX 8150 nin mimarisine baktığımızda 32NM eyvalalh ancak gel görki 125W TDP si var yük altında ilk mesajda da yazdığım gibi çok aşırı güç harcıyor.
Piyasada %80 İntelin payı bulunuyor.AMD nin tek yapacağı fiyat performansa oynamak.
Ben pek sanmıyorum FX 8150 ya da FX 8120 nin İ5 2500K dan ucuz olacağını.
AMD ye de çalışmıyorum İntele de sonuçta burda bilgi paylaşılıyor.
İ5 2500K kullanmıyorum İ5 750 kullanıyorum.İ5 750 aldığıma pişman değilim gayet güçlü işlemci.
Şuan alınabilecek en iyi işlemciler AMD Phenom II 955 BE ve İ5 2500K dır.
Üstüne Akasa Venom alınıp günlük 4GHz kullanılır.
Arkadaşlar bu işlemciler ekran kartı gibi her ay yazılım mı çıkacak sanıyorsunuz ?
İşlemcilerin asıl performansları düşük çözünürlükte ortaya çıkıyor.!Buyrun Dirt 3 testi ben mi yalan söyleyeceğim herşey ortada iken neyi inkar edeyim ki?
"alıntı"
8120-8150 nin tdp sinin uçtuğu performansının yerlerde olduğu fiyatının da geçildiği cpu lardan yüksek olduğu şu dönemde amd nin performans olayını updatelerle çözeceğine kesin gözüyle bakıp fx almayı düşünenler var...
isin komigi 3 senedir bir turlu begenilmeyen phenomII islemciler simdi degere bindi.bd'yi cikarmak icin ugrasacaklarina phII'yi gelistirip phIII diye cikarsalar hatta onu bile yapmayip uretim fabrikalarina milyarlar yatiracaklarina phII'leri ucuzlatsalar bundan iyi olurdu.
Kim ne derse desik AMD FX epic fail'dir ve tarihinin yüzkarasıdır...
FX gibi efsane bir ismi böyle rezil bir önceki nesilden bile kimi testlerde
kötü sonuçlar alan bir işlemciye vererek AMD kullanıcılarının gözünde
bitmiştir...
AMD'nin 5 para etmez islemcilere harcayacagı arge yi gpu bolümüne
harcaması cok daha mantıklıdır zira AMD GPU/APU alanında iyi...
Artık AMD ile CPU bir arada anılmamalı diye düsünüyorum.
.