AMD BullDozer İşlemciler 3.50GHz + Olabilir

ussaygrees
11-03-2011, 05:31   |  #51  
ussaygrees avatarı
Yeni Üye
Teşekkür Sayısı: 0
24 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Kas 2009

amd gerçekten entegre bileşende okumuş kürsüye laik olması için fiyat ını amerikan tüfe piyasasına endeklerse ticari fiyat girdabı yaşamaz amd bence doyumluk intel sükseli yapıya sahip

vecttra
21-03-2011, 20:58   |  #52  
Yeni Üye
Teşekkür Sayısı: 0
41 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Ağu 2009

Ölesiye seviyorum AMD'i. BullDozer işlemci almak için biraz para biriktireyim :)

sekoya
24-03-2011, 20:21   |  #53  
Üye
Teşekkür Sayısı: 0
79 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Oca 2005

hep daha hızlı olmak...hız...hız...hız... nereye varacak bu işin sonu...sürat felakettir..bu yarışın sonunda birileri bir yerlere çarpmasın..

darksilver
24-03-2011, 21:52   |  #54  
Yeni Üye
Teşekkür Sayısı: 0
28 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Oca 2011

milletin cahilliğine bakacan amd pek sevilmiyor
sitelerde i7-i5 diye gözümüze sokuyorlar diyelimki aldınız buldozeri markası amd satacagınız zaman ne yapacaksınız

enes erdem
27-03-2011, 14:19   |  #55  
Taze Üye
Teşekkür Sayısı: 0
11 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Mar 2011

ama intel bu bulldozerin altında kalmaz 'core i10 ları' ;) yoldadır yetişdirir cepheye :D

firaristt
27-03-2011, 16:32   |  #56  
firaristt avatarı
OP Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 3
3,194 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Ara 2009
Alıntı: enes erdem  
ama intel bu bulldozerin altında kalmaz 'core i10 ları' ;) yoldadır yetişdirir cepheye :

daha intel i7 SB'leri yeni çıkartıyor.(daha i7 2600 ve 2600K var) Durum biraz farklı. zira intel'in B3 revizyonlu anakartları piyasaya çıktı çıkmasına ama millet sorunlardan başını kaldıramıyor. kimisi ram sorunu kimisi ısı sorunu, kimisi bilmem ne... AMD BullDozer işlemciler üzerindeki çalışmasını uzun bir süredir sürdürüyor(maddi sıkıntılardan dolayı yavaş ilerleyen bir proje sonuçta. intel gibi bastıramıyor parayı), dolayısıyla şuanda gelinen noktada AMD daha önce yapılmamış birşeyi yaparak Thread sistemine benzer bir sistem yani modül sistemine geçiyor. Nedir bu modül sistemi? örnek olarak 4modüllü bir BullDozer işlemciyi ele alalım. 4adet modülden oluşuyor. Her modülde tam olmasa da 2şer çekirdek var. yani intel'deki sanal çekirdek olayı gibi 4gerçek "modül" olacak ve 8çekirdek gibi çalışacak. Tabii uygulama desteği olduğu sürece. Çok çekirdekli işlemcilerin en büük sorunlarından birisi olan uygulamanın işlemcinin bütün çekirdeklerini kullanamaması sorununa karşı AMD az önce belirttiğim "modül" sistemini devreye sokuyor. Yani 4modül ve her modüldeki (tam olmasada) 8çekirdeği, modülü çekirdeğe çevirip 4modül 4çekirdek olarak kullanmaya olanak sunuyor. Dolayısıyla 4çekirdekli bir işlemcide uygulama desteklemezse 4çekirdek oluyor ama çekirdek başına düşen performans katlanıyor, uygulama desteklerse bütün çekirdeklere yayıp daha seri işlem yapabiliyor. Modül yapısının bir diğer getirisi ise daha yüksek saat hızları. Şuanda 32nm işlemcilerin yavaş yavaş çıkmasıyla daha yüksek saat hızlarında çalışan ve fabrika çıkış hızı bile yüksek olan işlemcileri görmekteyiz. Bir öngörüye göre AMD BullDozer işlemcilerin bazıları(modeline göre) 3.5GHz stok, 4.2GHz turbo ile ulaşabilecek. stok fan ile ve oc yapmadan 4.2GHz gayet yüksek bir hız. Ve AMD her zaman olduğu gibi yine oc potansiyeli yüksek Black Edition işlemcilerinde(çarpan kilidi açık) yine iyi bir oc potansiyeline sahip olacaklarını belli ediyor zaten. Şuanda 2600K işlemcisini iyi bi anakartla 4.5-5GHz'de stabil olarak kullananlar varsa tahminimce(kesin değil) 5.3-5.5GHz stabil olarak BullDozer işlemcilerde iyi bir soğutma ve anakartla hayal olmaktan çıkabilir.

@Darksilver alacak olanın bilgisi varsa merak etme her türlü satılır. Ama bizim halkımız bilinçsiz olduğu için sanal çekirdeğin gerçek çekirdekle aynı oranda performans verdiğini düşünmeye devam eder. Sokakta çoğu kişinin elinde iPhone var. Ama kullanmasını ne kadar bilir işte orası meçhul...(arkadaşımın bir sözü var ve sevdiğim bir sözdür: " Gidip bir iPhone/iPad alıcam son model, sonra arkasındaki elma logusunu göstere göstere ortalıkta gezincem." )

@sekoya hız trafikte kötü olabilir ama bilgisayarda kötü değil tam tersine iyidir. Yeterki nasıl kullanacağınızı ve gerekenleri bilin. Siz, size gerekeni biliyorsanız iş orada biter. İhtiyacınıza uygun olanı alır kullanırsınız. Aynı fiyata daha hızlı ve daha iyi bir sistem almayı kim istemez? Kaza demişsiniz tamam arada sorunlar olabiliyor. En iyi örneklerinden birisi intel'in SB'deki sata sorunu. Yine halkımızdan örnek verecek olursak: Daha yeni oc yapmaya karar vermiştir. Heveslenir yeterince şeyi öğrenmeden parçanın dayanabileceğinden fazla güç verir veya hızı arttırır. Sonra parça yanınca firmaya suçu atar. X firması kötü oc yaptım yandı. Başka birisi oc'tan iyi anlar, ulaşabileceği ve sorunsuz kullanabileceği en yüksek hıza çıkar ve keyfini sürer. Çıkarılacak sonuç: eğer yeterince bildiniz yoksa ve riski göze almıyorsanız(parçanın yanmasını veya zarar görmesini ve hatta garanti dışı kalmasını göz önüne almıyorsanız) o işe girişmeyeceksin :D Sonra suçu kimseye atmaya uğraşmayacaksın. Çünkü riski göze alıyorsun. Dolayısıyla yükümlülük te şahsa ait oluyor.

CarlJohnson
01-04-2011, 21:33   |  #57  
CarlJohnson avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 0
1,081 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Kas 2009

su an ki 1090T falanda gayet iyi işlemciler tabi piyasadaki ama neden daha iyileri olmasın bkz:Bulldozer amca geliyor..Haziran tarihi uzak gozuksede pek birsey kalmamıs acıkcası tabi yeni ve süper pc toplamak isteyenler için ideal..Bulldozerler için yeni anakartlarıda gelicek sadece soyle kotu birsey var donanımhaberde ozellikleri okudugum kadarıyla usb 3.0 olayı mevcut degil yeni gelecek olan 9serisi AMD anakartlarda..gelişen teknolojide 3.0 olmaması kotu bana gore..tabi amd bunu kendi mantıgına gore uyumluluk vs sorunlarını cozmek için yapmıs..oyle yazıyor..malum henuz usb 3.0 lar ve sata3 ler pek yaygın degil..hatta nvidia bile bulldozer işlemcilerden sonra amd sistemine SLI sistemini taşıma kararı almıs yatırım olarak.nvidia da gördü gelecegi heralde..

Son Düzenleme: CarlJohnson ~ 01 Nisan 2011 21:37
lterlemez
21-04-2011, 13:06   |  #58  
lterlemez avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 3
191 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Mar 2005
Alıntı: bismarck2013  
Merak ettiğim konulardan biri İşlemcilerin 1333 ram desteği. Ram hızları 2000 i geçti ama nedense işlemci halen 1333mhz  yi destekliyor. çift ekran kartı işlemci yüzünden 8x veri yolunu kullanmak zorunda kalıyor. yani cpu ların önündeki iki önemli sorun olan ram frekans desteği ve slı veya cf deki dar boğaz sorunu aşılmaya çalışılmıyor.
Nedeni anakart ve çevre birim teknolojisinde bir yenilik (örneğin en son üç yenilik sadece hard disk bağlantı ve pci teknolojisinde oldu, kaldı ki bunlarda maalesef yine veri iletim yolu teknolojilerine bağlı) olmamasından kaynaklanıyor. Örneğin, veri yolu hala bakır, altın vb. mazlemelerden yapılıyor olması ve benzeri nedenlerden kaynaklanıyor. Intel'in fiber teknolojisi yeni ışığı yaktı ama allah bilir ne zaman son kullanıcıya gelir. Kaldı ki, gelse bile parça parça gelecektir, normalden fazla para kazanmak isteyeceklerdir her zamanki gibi.

hayatın_içinden
23-04-2011, 15:08   |  #59  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 0
373 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Nis 2009

turbo bust teknolojili bir işlemci veya ondan daha üstün bi özelliğini göremedim bu işlemcide..?

anarxia
24-04-2011, 00:36   |  #60  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 41
663 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Nis 2011

kim ne derse desin, amd de birşeyler var usta, sanki işlemci kendi kendini yiyor, bozuluyor yahu, ayda bir servise götür falan. intel bana göre vazgeçilmez, ama dersen ki ben pc fetişistiyim, abuk subuk hız aşırtmalar yapacağım, evimde uçak besleyeceğim diye, bu işlemciler birebir.

clairvoyant
26-04-2011, 16:00   |  #61  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 0
2,316 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Nis 2011

Amd intel'e karşı kılıçları çekti demek, bakalım neler olacak (:

firaristt
28-04-2011, 11:12   |  #62  
firaristt avatarı
OP Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 3
3,194 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Ara 2009

Neredeyse 1aydır chip'e girmiyordum.Bugün gireyim biraz bakayım dedim, demez olaydım. Forum çocuk yuvasına dönmüş. Daha yeni üyeler ahkam kesmeye, mesaj sayısıyla milleti ezmeye başlar olmuşlar... Fanatikler dediklerini yaptırmak için ellerinden geleni yapıyorlar... Aferin aferin böyle devam...Yıl olmuş 2011 hatta 5ay geçti neredeyse ama hala AMD ısınıyor, AMD şöyle kötü, böyle bilmem ne diyenler var. AMD kaç çeyrektir üst üste zarar açıklayan bir firma ama hala ayaktaysa vardır bi hikmeti. Daha yeni yeni kar açıklamaya başladı. intel 40miyar $, AMD 300milyon $ kar açıklıyor. Biraz düşünün aradaki farkı. AMD'nin yıllardır bir projeye yatırdığı parayı intel tek projeye, bir kerede verebilicek güçte. AMD bu haliyle intel'e kafa tutmaya uğraşıyorsa kafanızı biraz kullanın da nasıl bir firma olduğunu anlayın. Yeri geldi intel'i savundum yeri geldi yerden yere vurdum, yine aynı şekilde AMD'yi de. Ama bir firmaya olmayan birşey için(cahillikten olsa gerek) bu kadar yüklenilmesine tahammül edemiyorum. Hangi firma olursa olsun.

Ayda bir işlemciyi servise götüren kimse olamaz olan varsa ya cahillikten, anlamıyordur sorun var sanıyordur yada kö körüne fanatiktir. İşlemcide sorun çıkarsa tamir edilmez(anca ayak yamulmuştur o düzeltilebilir) yeni işlemci verilir. 4yıldır AMD işlemci kullanıyorum bundan önceki bütün sistemlerim(şimdiki notebook dahil) intel tabanlı sistem kullanılıyor. Stabilite olarak intel veya AMD arasındaki farkı normal bir kullanımda anlayamazsınız. Arada bir kaç programda fark olur onun dışında fark olmaz, olan farkı da fark edemezsiniz, çünkü çok çok az bir fark olur.sistemde masaüstü kullanımda etkiyi işlemci değil HDD yapar. Farkı hissetmek isteyen SSD alsın aradaki dağlar gibi farkı görsün. CAHİLLİK DİZİ GEÇMİŞ, HATTA BOYU BİLE GEÇİYOR..!!

@anarxia hız aşırtma abuk sabuk birşey değildir bu 1, AMD işlemciler ile aynı seviye bir intel işlemci arasındaki farkı anlayamazsınız bu 2, kullanmasını bildikten sonra bisikletle f1 aracını da geçersiniz ;) Yeterki nasıl kullanacağınızı bilin... 

@ CarLJohnson USB 3.0 desteği doğal olarak yok ama 3.parti kontrolcülerle(şimdiki anakartlarda olduğu gibi) sağlanacak yine ama en büyük artısı Sata 3.0'a doğal destek verilmesi. Dolayısıyla benim gibi SSD alıcaklar için oldukça iyi bir haber. Doğal destek ile SSD'nin(ben Vertex 3 120GB düşünüyorum) tam performansını alabileceğiz :)) Bol bol Sata 3.0 portu da cabası :D

@hayatın_içinden turbo bust değil Turbo Core.Turbo Boost olan intel'in teknolojisi. Turbo Core zaten şuanki güncel AMD işlemcilerde kullanılan bir teknoloji. Bulldozer işlemcilerdeki ise Turbo Core 2.0. Daha stabil, daha başarılı ve daha yeni.Ayrıca BullDozer işlemcilerde 1modül=1çekirdek=2çekirdek benzeri yapı(tam bir çekirdek değil ama çekirdek gibi kullanılabilir) .  Uygulamaya göre modüllerin hızları 4.2GHz(?)'e kadar yükseltilebilecek(fabrika çıkış hızı), uygulama desteğine göre 1modül=1çekirdek veya 1modül=2çekirdek(dediğim çekirdek benzeri yapılar kullanılarak) şeklinde kullanılabilecek.(tabii %100doğruluk garantisi veremem. Ama olma ihtimali bir hayli yüksek) Yani intel'deki Hyper-Threading(çoklu izlek) teknolojisinin yazılımsal değil de donanımsal olarak yapılmış ve daha yüksek performans verebilecek bir türü de denebilir. Çünkü intel'de HT ile zaman zaman sıkışmalar ve dolayısıyla darboğazlar olabiliyor. 1gerçek çekirdeğe 2işlem geldiğinde ve işlemler belli bir hızda yapılmazsa aksama oluyor ve işlemin süresi bir hayli artıyor. ama AMD'de(bu sistem uygulanırsa) öyle bir sorun olmayacak ve gerçek bir çekirdek ile yapıldığı için işlemler darboğaz veya sıkışma gibi bir sorun oluşmasının da önüne geçiliyor. Belirli bir oranda sanal çekirdek sayısı da arttırılsa(darboğazın asla olmayacağı bir seviyede) uygulama desteği olduğu sürece zaten yüksek olan performans katlanabilir :)) AMD'nin bir diğer takdir ettiğim özelliği de sadece gerekli çekirdekleri çalıştırması. intel'de 1çekirdek kullanan bir uygulamada bile çekirdeklerden 1tanesi bile yüke binse bütün çekirdeklerin hızlar tavan yapıyor ama AMD'de sadece gerekli çekirdeklerin hızları arttırılıyor.Turbo Core 2.0 teknolojisi ile daha da stabil ve daha uyumlu bir hale gelecektir. 2çekirdek destekli uygulamada 2modül kullanılarak çekirdek başına düşen performans arttılıp diğer modüller 800MHz'e veya tamamen kapalı hale getirilerek hem düşük güç tüketimi hemde uygulama için gerekli yüksek performans alınabiliyor. Kapalı çekirdeklerin ısınmaması dolayısıyla çalışan 2modülün(veya uygulama kaç çekirdek kullanabilirse) hızları yükseltilerek maximum performans alınması amaçlanıyor.üstüne 1866MHz doğal bellek desteği ile beraber yüksek hızlı bir ram kullanılırsa renderda Bulldozer'lerin önü açık bence :)) Ama günümüzde e.kartı üzerinden de uygun bir yazılımla bu işler yapılabiliyor artık. 1500küsür paralel işlemcili HD6970 ile işlemci üzerinden saatlerce süren render işleri dakikalar içerisinde yapılabiliyor :))

Erşah
28-04-2011, 12:23   |  #63  
Erşah avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 11
2,183 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Oca 2010

Hayırdır kardeş ne oldu ? Ne bu şiddet bu celal.Sen daha olayları bilmiyorsun.Site iyice battı.Göt herifin teki çıkmış bütün millete saydırıyor.Bende o ibineyi şikayet ettim.Bak tam 2 hafta geçti.Adamın üyeliği(ya da kendini adam sanan ne haltsa ) hala duruyor.Bende milletin bacısına anasına sövmeye başlıcam.Bi tane fake oturum açıp sövecem herkese.Adam gibi adam üye olmuyo siteye.Beni dinden imandan ediyolar.Yöneticiye 100 tane mesaj gönderdim denetmen olmak istediğime dair.Her defasında "denetmen olmak istediğiniz bölümü seçin" diye mesaj yolluyup duruyor.Ne oldu anlamış değilim...

firaristt
28-04-2011, 13:19   |  #64  
firaristt avatarı
OP Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 3
3,194 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Ara 2009

2-3aydır DH'i iyicene sıkı takip ediyorum ve ilgilendiğim konuları sürekli takip ediyorum. Laf attığında denetmeni görüyorsun karşında(küfür vs.'de) ama burda maşallah sokak mı çocuk yuvasını belli değil. Galaxy S Ana Konusunu mümkün olduğu kadar sıkı takip ediyorum(sayfa atlamadan 150.sf'dan beri okuyorum şuanda 308sf'lık bir konu ve günde 3-4safya ilerliyor) buradaki gibi kavgalar belki 4-5kere olmuştur 160sayfa içerisinde. Aynı soru bir sayfada 2-3kere sorulduğu olmasına rağmen. Tabii öyle olunca konu çorba oluyor ama aradığımı biraz uğraşınca bulabiliyorum. Bilgisayarla veya elektronik bir cihazla sorunum olduğunda artık google aramamın sonuna "donanımhaber" kısmını da ekler oldum.

1ay önce chip zaten çocuk yuvasıydı şimdi ipi tam kopmuş. denetmen nerede? O da kim gardaş? konu dağılıyor(dağılmış zaten takip eden chip'ten değil başka yerden de takip edebilir. DH, AMD'e tavır koyuyor(bilen bilir o mevzuyu) HD6990 incelemesi yapılmayacak sitemizde diyor üyelerin çoğu destek veriyor...) DH'nin eksikleri yok mu? Var. Ama göze o kadar batmıyor. İncelemelerde pil ömrünü söylenmesi unutuyorsa ürünü kullananlar zaten bilgilendiriyor o konuda. Yada internete bakıp öğrenilebiliyor. Yazdıklarım bir işe yarıyorsa ne güzel ama eminim ki belli kişiler hariç kimse takmayacak. Elimde bir resim var ve resmi saklıyorum hala. Sözüm ona yöneticilere kaç kere şikayet etmiştim, sonuç: bırakın adamın banlanmasını denetmenler bana geri dönüş bile yapmadılar.Çıkan haberlere bakıyorum benim bir kaç hafta hatta bazen 1ay önce okuduğum haberler. Çocukları kandırmak için bilgisayar hızlandırma yöntemleri.Bilgisayarın daha hızlı çalışması için donanımsal birşey lazım. Yoksa var olan gücü daha iyi kullanmak olur. Lamborghini'nin yeni arabasını alıp hız sınırı olmayan düz yolda şehir içi hızla gitmek gibi bişey... Basarsan gider, basmazsan(var olan gücü kullanmazsan) gitmez, bu kadar basit...Athlon 3500+ 1GB 800MHz CL5 ram ve onboard x1250 e.kartı ile arkadaşımın Core 2 Quad'lı hazır pc'sine kafa tutuyor dediğimde burada yalancı yerine konuyorum ama DH'de yada düzgün bir forumda söylesem normal birşey deniyor. tek çekirdek vs 4çekirdek ve daha yeni teknoloji. Ama yine tek çekirdekli benim sistem alıyor. HDD'lerimiz aynı ama onun sistemde takır tukur ses çıkarıp 8-12MB/s arası yazma hızına ulaşırken, benim sistemde (sözüm ona daha zayıf olan sistem) 23MB/s'ten aaşağı düşmüyor genelde 25-27MB/s arası. Winrardan dosya çıkartırken yine aynı.(HDD darboğaz yapıyor arkadaşın sistemde) benim sistem yine önde. PSU deseniz yine benim sistem(uyduruk denebilecek bir psu var ama) daha iyi.. bi e.kartı arkadaşın sistemde daha iyi(benim sistemin 3-4katı para verince harici e.kartı olsun bi zahmnet) ama HDD ve ram yetiştiremediği için genelde aynı oyunlarda yakın fps alıyoruz. stok soğutucu ve küçücük ve dar bir kasada soğutma yetersizliğinden boşta 60-70dereceyi gören sistemine arkadaşın temizleyince 40lara anca düştü ama olan olmuştu sonuçta.O zamana kadar kötü kullanıldığı için(garanti yüzünden kasayı açmamıyordu arkadaş) HDD, işlemci, işlemci soğutucu,zaten ne olduğu belirsiz bir psu(parmak büyüklüğünde simsiyah toz topağı çıkmıştı) DWD-RW ve kart okuyucu. O sisteme bu saatten sonra upgrade de pek işe yaramaz çünkü parçalar kötü kullanımdan(aslında arkadaşın suçu yok, garanti gitmesin diye kasayı açamıyordu ve garantiyi de bilirsiniz.) parçalar zarar görmüş ve performans bayağı düşmüştü. Garanti bitip kasayı açıp temizlememiz 3saati bulmuştu.Biraz daha serin çalışıyor sistem ama HDD benimkinin yarı performansını zor veriyor. eee ben gördüğüm şeyi söyleyince bu forumda kaç kere iftira ile suçlandığımı saymadım ama bi yerden sonra tak ediyor.

Kolay Gelsin. Forumda takılan ve bilinçli olanlara da Allah sabır versin...

Me Not Working Hard
29-04-2011, 03:22   |  #65  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 1
749 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Kas 2008

Ama  O Kadar Fark  Olcagını Sanmıyorum
Gerçi İntel Kullanan Biri Olarak
p4 Kullanıyorum
AmdNin Eski İşlemcilerine Kıyasla Cok İyi Ama.Semphron.Athlon İle Kıyasladım Sadece
Sanırım Amd Son 3-4 Yıldır Cok İyi İşler Çıkarıyor
İ3 530 Kullandım  5-6 Dkda Bir  Tüm Uggulamalar 3 Saniye Kadar Donuyor Gta Victy Gibi Bir Oyunda Alt Tab Yapınca Pc Kitleniyor Vs.. Yani İntel Kullandıgım İçin Soruyorum Sadece Amdnin İşlemcileri Gerçekten Başarılımı.Cok Isınma Düşük Performans Vs Gibi Sorunlar Varmı Yeni Bilgisayarımda Amd Toplamayı Düşünüyorum Bu Mesajı Yazarken Tarayıcı 2 Saniye Dondu Bile:D

microfrost
11-05-2011, 16:26   |  #66  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 0
223 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: May 2011

Temel işlemler ve Ofis Yönetimleri = Intel
Oyunlarda Yüksek Performans = AMD
 
İşlemci kaç çekirdekli  olursa olsun bu kaide değişmeyecek bence. :)

ekran kartı
13-05-2011, 19:42   |  #67  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 7
1,414 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Nis 2011

Hiç AMD işlemcili bilgisayarım olmadı ama o kadar güzel anlattınız ki bir dahaki bilgisayarımı Bulldozer'li alacağım. Bu kesin. :)

lterlemez
18-05-2011, 23:04   |  #68  
lterlemez avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 3
191 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Mar 2005
Alıntı: TRJinKazamaTR  
Ama  O Kadar Fark  Olcagını Sanmıyorum
Gerçi İntel Kullanan Biri Olarak
p4 Kullanıyorum
AmdNin Eski İşlemcilerine Kıyasla Cok İyi Ama.Semphron.Athlon İle Kıyasladım Sadece
Sanırım Amd Son 3-4 Yıldır Cok İyi İşler Çıkarıyor
İ3 530 Kullandım  5-6 Dkda Bir  Tüm Uggulamalar 3 Saniye Kadar Donuyor Gta Victy Gibi Bir Oyunda Alt Tab Yapınca Pc Kitleniyor Vs.. Yani İntel Kullandıgım İçin Soruyorum Sadece Amdnin İşlemcileri Gerçekten Başarılımı.Cok Isınma Düşük Performans Vs Gibi Sorunlar Varmı Yeni Bilgisayarımda Amd Toplamayı Düşünüyorum Bu Mesajı Yazarken Tarayıcı 2 Saniye Dondu Bile:
286'dan p4 3.0Ghz. kadar tüm intel işlemcilerden kullandım. Hatta kısa bir süre vestel'in bir pc kampanyasından alınmış amd işlemcili bilgisayarla kurulan net kafede de çalıştım. O net kafeden sonra amd'den çok korktum (özellilkle windows!?!?!?! uyumsuzluğu nedeniyle), ta ki Turion 64 çıkana kadar. Tüm cesaretimi topladım ve Turion 64 bit işlemcili bir dizüstü aldım. Çok memnun kaldım, ara sıra termal macun yenileyerek hala kullanmaktayım. Isınma problemi (yeni amd'lerde) kesinlikle havalandırma tasarımından kaynaklanıyor. Termali vurunca 72'den yukarı çıkmıyor sıcaklık. En son 4 ay önce masaüstü bilgisayarımı da Phenom II X4 925'le değiştirdim (önceki P4 2.8Ghz 512K Cache 800 Mhz. FSB). Alet uçuyor neredeyse (ama 4 GB rağmen biraz ram eklemeliyim) ve o da aynı, tam yükte, örneğin SETI@Home uygulamasında 72 -+2'den yukarı çıkmıyor, birlikte gelen fanla. Ve memnun kaldım kaldı ki 9 serisinin giriş işlemcisi bu (945-965'ler daha iyidir muhtemelen elimdeki böyle ise). Bu işten anladığım şu, maalesef son kullanıcının böyle bir şey yapmaya pek şansı yok ama, ne yapıp edip alternatifleri bir kez denemek. Aslında bunada pek vakit yok çünkü çekirdek sayısında giriş seviyesi 4 (hatta belki daha fazla) çekirdek olacak ve işlemciler arasında pek fark kalmayacak çünkü intel 2 çekirdek+2 iş parçacığı ile pek dayanamayacak gibi görünüyor.

aslanomer47
19-05-2011, 09:11   |  #69  
Üye
Teşekkür Sayısı: 0
76 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Nis 2011
Alıntı: firaristt  
@Mami4gs sende ne yaptın AMD yi yerden yere vurdun... AMD x6 1100T nin rakibi i7 960 ve i7 950'dir... 1100T ile 980X arasında %30civarında performans farkı var ancak uygun program kullanılırsa...
sen öyle san oyun açısından ve daha çok açıdan test edilmişler intel i5 750 onu geçmiş inkar edemezsin oyun tutkunları i5 almalı hem fiyat amd x6 ile aynı nerdeyse

lord_yildirim
20-05-2011, 22:58   |  #70  
lord_yildirim avatarı
Üye
Teşekkür Sayısı: 0
82 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: May 2011

AMD BU ARKADAŞLAR YAPARMI YAPAR

firaristt
22-05-2011, 20:53   |  #71  
firaristt avatarı
OP Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 3
3,194 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Ara 2009

Yorumum atarsam küfür yemem değil mi? Şaka bir yana BullDozer'ler geldi gelecek konuya bir bakayım dedim.(beni arayan DH'de bulabilir.)

Şaka bir yana AMD ısınıyor, performansı düşük gibi söylemleri lütfen bırakın arkadaşlar. daha 4çekirdeği düzgün kullanabilen oyun yok olan da yeterince faydalanamıyor. Oyunlarda zaten CPU çok önemli eğil ancak Phenom II x4 serisi veya üzeri bir işlemci her durumda daha iyi olur :) kaldı ki AMD x6'ların popülerliği azalmaya başladı.Malum SB i5 2500K ve i7 2600K var. Belki biraz daha pahallıya geliyorlar ama kesinlikle daha güçlüler. OC'un dibine vurulduğunda 5GHz'e ulaşılıyor hava soğutma ile. Ve işlemci uçuyor. Ama o işlemcinin gücünü kullanabilecek uygulama yok. O yüzden çekirdek başına düşen performans önem kazanıyor oyunlarda. AMD x6 işlemcilerin tüm gücünü kullanabilecek bir uygulamada veya oyunda gerçekten yüksek performans alabilirsiniz. Kaldı ki AMD fiyatı düşük performansı yüksek işlemciler satıyor. BullDozer'ler ile de bunu devam ettirecek. Kesin olmamakla beraber BullDozer FX 8130P(x8 olarak geçse de 4modül yani 4çekirdek) 320$ fiyat etiketine sahip olabilirmiş. Ve AMD anakartların üst seviye anakartların özellikle kalitesi ve özellikleri gözüde ihtiyaca da yeterde artar. 6Adet doğal Sata 3.0 portu, çoku ekran kartı kullanım olanağı ve 32GB gibi yüksek ram kapsitesi de cabası. Haa unutmadan birde yeni bioslar var.

@aslanomer47 bak kardeşim(yaş farkına bir bak, sonra eski mesajlarımı bir incele) ben hep demişimdir intel'in bir projeye 1kerede verebileceği para AMD'nin 1projeye verebileceği 4-5yıldaki paraya denk oluyor. Sen burda en dişlisinden jaguar ile yavru kediyi kıyaslıyorsun.(firma bazında) birisinin geliri 40milyar$ diğeri daha yeni kar açıklamaya başlıyor ve 300milyon$ kar açıklıyor. Biraz düşünün bakalım AMD nasıl bir firma ve intel gibi bir tekel ile yarışıyor. Gelelim yorumuna; i5 750 x4 955BE ayarında bir işlemci. Sentetik testler gerçek hayatta %99 tutmaz. Atıyorum winrarda senin bilgisayarındaki i7 2600K 5GHz'de 1dk'da paketliyorsa dosyayı benim ki stok hızlarda 25saniyede paketleyebilir. Nasıl mı? SSD ve 0 darboğaz(engel).  Günümüzdeki bir oyunda, hatta CPU'yu çok kullanan GTA IV oyununda (i7 2600K vs 8130P) BullDozer'in hızlı olacağına nerden mi karar veriyoruz? cevap yine basit AMD intel'deki 4çekirdeği 8çekirdek yapma olayını farklı bir şekile sokup tam olmayan 8çekirdeği(çekirdek benzeri yapılar) 2şer 2şer paketleyip bu paketlere modül diyor ve gerektiğinde 8çekirdek gücü gerektiğinde 4çekirdekten 8çekirdek gücü sağlanabilicek. Yani bu ne demek oluyor? Çok çekirdek desteği varsa çok çekirdek kullanılıcak ama çekirdek başına düşen performans az olucak, çok çekirdek desteği yoksa az çekirdek kullanılıcak ama çekirdek başına düşen performans artıcak ;)

Ama unutma ki x6 1090T i5 750'den daha iyidir ;) 1090T'nin rakibi i7 950-960'tır. Ancak SB'lere şuanda AMD'den cevap verebilecek BullDozer'ler var onlarda satışta değil. Ama az kaldı bende sabrediyorum. Asıl atağı AMD BullDozer II ile yapacak. Hem L1ano gibi(Nam-ı diyer Fusion) entegre grafik birimi olacak hemde yüksek performanslı bir işlemci olacak ve bunları aynı zar altında doğal bir yapıda yapcak. Yani bir işlemci alıp uygun bir anakartınız varsa ona takıp oyunlarınızı makul bir seviyede oynayabileceksiniz ve donanım hızlandırma alabileceksiniz ;)

Ayrıca BullDozer işlemciler herkesin harcı değil.Kullanamayacağınız işlemciye fazladan para vermek yerine gidip hızlı bir HDD veya SSD almak performans anlamında daha fazla getiri sağlar ;) ama lazımsa durum başka.  BullDozer'in gücünü çoğu kullanıcı için çok fazla onun yerine bu tür kullanıcılar L1ano işlemci alıp yanına HD 66xx serisi harici bir e.kartı ile entegre GPU'yu CF olarak kullanıp hem güncel oyunlar için tatmin edici grafik performansı(HD6650CF gibi düşünülebilir) hemde iyi bir CPU'ya sahip olabilirler. Hemde fazladan yüzlerce lira vermeden. Şimdi diyebilirsiniz sen neden BullDozer alıcan? Benim ki uzun hikaye ama kısaca o sistemin suyunu çıkartıcam diyebilirim.

Me Not Working Hard
23-05-2011, 07:58   |  #72  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 1
749 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Kas 2008

Umarım Bellek Kontrolcusu 1.7 Volt Falandır Böyleyse Hemen 2000 Mhz Ram Alıcam 
1.5 Volt İse DDR4 Ramlar Yada 2000 Mhz 1.5 Volt Ram Bulmak Lazım Onunda Fiyatı Araba Gibi Bişeyler Olur:)
Şuan Bilgisayarımda İ3 530 Var Ömrümde Bu Kadar Kitlenen Bi İşlemci Görmedim 4-5  Sekme Açıyorum Sayfalar Açılmış Yandaki Sayfa Kaydırma Çubuklarından Belli Oluyor..Sekmeler Arası Geçişde Yapabiliyorum Ama İşlemci 5 Siteyide Açıcam Diye Bi Tutturuyor 5 Site Tam Açılmadan İşlem Yapılmıyor Bekliyorum Site Açılsın Diye 1 Tane Sekmeylede Pc Kullanılmıyor.Google Hep Açık Bekliyor Onsuz  Olmuyor:P
Oyun Performasıda Öyle Gta Victy Giriyom Loding Ekranı 25 Saniye Sürüyor Oyundan Cıkıyorum Siyah Ekranda 25 Saniye Sürüyor
Önceden P4  Ve Core 2 Duo..Quad Core İşlemciler Denedim Hepsi İyiydi..Hıç Sıkıntı Çekmemiştim Ama İntel ''i'' Serisi İşlemciler Bence Tam Fıyasko 
Oyunlarda  Fps Veriyor Yanı  Phenom İşlemciden Bi Farkı Oyun Oynarken 2 İşlemci Arasında Farkı Farkedemessiniz Donma Falan Olmuyor Kolay Kolay Ama Sanki İşlemcide Bi Gariplik Var Nasıl Desem Ping Yada Lag Var İşlemcide  Öyle Bişeyler Var Oyunlarda Pek Belli Olmuyor Ama Genel Kullanımda Aşırı Derecede Belli Oluyor Hele 3-4 Uggulama Açınca Chorome.Wmare.Photo Shop WMPlayer.... Gibi 4-5 Uggulama Açtım Tmm Performansı Güzel Yanı İşlem Yaparken Aynı Amd Gibi Aynı Sürelerde Yapıyor  Hemen Hemen Ama  İşlemciyi %75-80 Kullanınca İşlemci Öyle Bi Kasıyorki O Sırada İnternete Girmek.Oyun Oynamak İstiyor İnsan İşlemci Yok Diyor Seni Oyuna Sokarsam Şerefsizimlan Diyor:P Aynı İşlem Amd İle Yapınca Phenom x4 965 Denedim %50-60 Oluyor En Fazla Ve O Sırada Oyuna Girebiliyorsunuz..Kaç Kişi Bilgisayarda Hıza O Kadar Önem Verirki Ayda Yılda Bir  Yaptıgım İşlem Uzun Sürse Ne Olucak Beklerim...Ve Genede Amd İşlemi İntel İle Aynı Sürelerde Yapıyor Üstüne Oyun Oynuyorsunuz..Zaten Günde 12 Saat Çalıştıgımız Bi Ülkede Zaman Altın Gibi Oluyor
Gerçi İşlemciyi %25 Bile Zorlamadım Ama Programlar Arası Geçiş 2-3 Saniye Sürüyor..Alt+Tab Yapılmıyor Arkadaş:P
Merak Ettigim Konu Bendemi Böyle Yoksa Tüm i Serisi İşlemciler Böylemi Özellikle İ7 Serisi  Kadar Şikayet Alan İşlemci Görmedim i3.i5 Alan Adamın Render.Convert Gibi İşlemle İşi Olmaz Ama İ7 Alan Adam İstedigi Performansı Alamıyınca Bir Daha İntel İşlemci Alıcagını Sanmıyorum

Querorz
23-05-2011, 13:36   |  #73  
Taze Üye
Teşekkür Sayısı: 0
10 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: May 2011
Alıntı: firaristt  
walla Ceo'luk ta düşünüyor değilim, işin ucunda çok para var :D daha üni var askerlik var lise var ohooo... oku babam oku... ölme eşşğim ölme xD

annemde diyetisyen ol diyor :D çocuklar çok yiyor ben küçükkende şimdi de ince uzun olmuşumdur ama şimdiki çocuklar maşallah topaç gibi xD aslında fena fikir değil :D yiyin çocuklar ileride sizi zayıflatma adı altında soyucam xD 2şey yaz gönder parayı indir cebe

 CEO'luğu yanlış anlatmışlar size sanırım. 

" Büyüyünce ne olacaksın? " sorusuna "Başbakan olacam" demek gibi bişey söylediğiniz...

firaristt
27-05-2011, 11:19   |  #74  
firaristt avatarı
OP Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 3
3,194 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Ara 2009

@Querorz başarı, başaracağım diyerek çalışanın ve sonunda başardım diyebilenindir ;) Daha nasıl konuşmasını bilmeyenlerin geldiği yerleri görünce ben neden CEO olmayayım? Veya bir yönetici? (Aslında mikroişlemci mimarisi de istiyorum ama ışığın kırılmasıyla 0 ve 1 değerlerinin üretilmesi için uğraşılıyorken pek fazla ömrü olmaz heralde.) Maddenin sınırlarına geliniyor.7nm limit sonrasında aşırı dirençten ya çok fazla ısınan işlemciler olucak yada anakart kadar yer kaplayacak... Işık teknolojisi de onun için çalışılıyor.

@Me Not Working Hard i3 işlemciler zaten giriş seviyesi ve öyle oyun oynamaya vs.'e pek uygun değildir. Dediğiniz doğrudur, birisi çift(i3) diğeri 4çekirdek(x4 955). Ama şöyle bir şey var ben ne zaman arkadaşımın evindeki i7'li sisteme geçsem illaki bir şey olup HT'i cins bir şekilde kullanıp(intel saolsun) sistemi kitliyorum :D HT sanal olduğu için 2 işi 1çekirdeğe yükleyince aynı anda yapılamıyor(ağır uygulamalarda. Zayıf uygulamalarda öyle bir şey olmaz) dolayısıyla kasılma oluyor. AMD BullDozer'lerden zaten o yüzden ümitliyim. donanımsal olarak yaptığı için daha verimli ve takılmalara sebebiyet verecek bir şey yok :D 1çekirdeğe(modüle) 2iş geliyorsa modül içerisindeki 2adet çekirdek benzeri yapı devreye giriyor ve sorun olmuyor. Tıpkı trafik sıkıştığında ek şeritlerin açılması gibi :D HT açık olsa bile 4çekirdek fazlasını kullanamayan bir uygulamada performans artışı %2-5 arası olurken BullDozer'lerde modül yapısından dolayı 8(tam olmasada) çekirdek performansı 4çekirdekten(modülden) alınması sağlanabiliyor ve gerektiğinde çekirdek başına düşen(kullanılmayan çekirdek benzeri yapıların performansı oranında) performans artışı oluyor :D

FX 8130P'i ve Asus veya MSI'ın 990FX anakartına kurulmuş HD6970 CF'li bir sistem almayı düşünüyorum :D Beni özellikle bol bol doğal sata 3.0 desteği ve 1866MHz doğal ram desteği cezbediyor :D Eğer uygun olursa(stabilite sorunu olmazsa ve uyumlu olursa) Gskill Sniper 1600MHz CL9 8GB(2x4GB) almayı düşünüyorum :D Birde Corsair Force 3 120GB SSD gelse Türkiye'ye :D 140$ yurt dışında...(310TL yapıyor vergilerle) bizde kim bilir ne kadara satarlar. Ban!!

Querorz
29-05-2011, 23:14   |  #75  
Taze Üye
Teşekkür Sayısı: 0
10 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: May 2011
Alıntı: firaristt  
@Querorz başarı, başaracağım diyerek çalışanın ve sonunda başardım diyebilenindir ;) Daha nasıl konuşmasını bilmeyenlerin geldiği yerleri görünce ben neden CEO olmayayım? Veya bir yönetici? (Aslında mikroişlemci mimarisi de istiyorum ama ışığın kırılmasıyla 0 ve 1 değerlerinin üretilmesi için uğraşılıyorken pek fazla ömrü olmaz heralde.) Maddenin sınırlarına geliniyor.7nm limit sonrasında aşırı dirençten ya çok fazla ısınan işlemciler olucak yada anakart kadar yer kaplayacak... Işık teknolojisi de onun için çalışılıyor.
 Yanlış anladınız siz beni. "CEO olamazsınız" demiyorum ki ben. Estağfirullah, ama CEO'luk müdürlüğün de üstündeki bir mevkidir. Nasıl "Ben müdür olmak istiyorum" demek anlamsız kaçıyorsa "Ben CEO olmak istiyorum" demek de biraz anlamsız kaçıyor... Bi yerde çalışırsınız ve eğer istediğiniz gibi yükselirseniz müdür de olursunuz CEO da ama CEO luk diye bir meslek yok ki... Üst düzey bir mevkidir CEO'luk, bir meslek denemez.