AMD Bulldozer İşlemcilerden Son Detaylar

suheyl-34
03-05-2011, 19:01   |  #1  
suheyl-34 avatarı
OP Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 0
412 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Şub 2010

merak eden doslarım ıcın guncelledım
selamlar
////////////////////kapo///////////////////////////////
AMD'nin Bulldozer serisi işlemcileri Haziran ayında piyasaya sunulacak. İşte son detaylar... 
Daha önce de değindiğimiz gibi AMD'nin yeni nesil performans işlemcileri Bulldozer mimarisinden gelecek. 32 nm üretim teknolojisi ile geliştirilen Bulldozer işlemcilerin dört, altı ve sekiz çekirdekli modellerini göreceğiz ilk etapta.
Ayrıca AMD, yeni mimari ile Phenom, Athlon ve Sempron isimlendirmelerini de bir kenara bırakıyor. Yeni AMD işlemciler, performans ve çekirdek sayılarına göre kodlanacaklar AMD FX-8000, AMD FX-6000 gibi...
Bulldozer mimarisi 1866 MHz dahili DDR3 bellek kontrolcüsü ile gelecek. Diğer detaylar aşağıdaki resimde.
Tabloda da görebileceğimiz gibi yeni nesil Bulldozer işlemcilerde 8 MB L3 önbellek bulunuyor. L2 önbellekler ise, çekirdek sayısına göre değişiyor. Burada dikkat çeken bir diğer ayrıntı ise, serinin sekiz çekirdekli AMD FX-8130P hariç diğer işlemcilerin 95 Watt TBA değerinde kalması. Kuşkusuz bu, önemli bir artı.
[/url][url=http://donanim.thgtr.com/resim/yazi-grafik/bulldozer-ozellikler]AMD, henüz Bulldozer işlemcilerin fiyat bilgisini paylaşmakta aceleci davranmıyor. Kaldı ki, fiyatlandırmalar için bir hayli erken; fakat AMD'nin yayınladığı bir slayt Sandy Bridge sistemler ile Bulldozer işlemcilerin fiyat/performans oranını karşılaştırıyor. Eğer tabloda gördüklerimiz gerçekse AMD, tıpkı fanlarının beklediği gibi fiyat/perfomansta iddialı geliyor.