AMD daha hesaplıymıs..
- 1
- 2
fiyatlar pek çok kritere göre belirleniyor.amd fiyat performans intel performans lideri.
Eğer fiyatı pahalı satan sitede verirsen tabi pahalı olur. 450TL http://www.gigatek.com.tr/taksit.php?id=2561
AMD çok uygun fiyatlıdır ve performansıda artık çok ilerledi. 1-2 sene içinde hem fiyat hemde performans olarak İnteli geçecek benim kanaatimce.
AL SANA BASKA FİYAT http://www.exa.com.tr/amd/cpular/amd_phenom-325-8151.html
HEM EXA YETKİLİLERİ FİYAT KONUSUNDA COK YARDIM SEVERDIR BİZZAT KENDİ GÖZLERİMLE GÖRDÜM LÜTFEN BENİM REKLAM YAPTIGIMI DUSUNMEYIN CUNKU TÜRKİYEDE DEĞİLİM
HEMDE ÖĞRENCİYİM
İDDAA EDEBİLİRİMKİ KARGO İLE GÖNDERME KONUSUNDA TÜRKİYE 1. DİR
Exa kullanmadım hiç ama. Hepsiburada sanalmarketim hızlıal kullandım bunlardan en iyisi kargoda hızlıaldı. 70Tl ve üzeri ücretsizde ondan :)
KaptanosEğer fiyatı pahalı satan sitede verirsen tabi pahalı olur. 450TL http://www.gigatek.com.tr/taksit.php?id=2561benım demek ıstedıgım AMD nin en yeni ürünü ve intelin Quad 9650 üste belirttim zaten bu işlemciler arasında pek fiyat farkı olmaıdıgı gibi intel en yeni ürünü olmamasına ragmen Quad dan bahsediyorum işlemci özelligi olarak çok önde(gözle görülen özelliler mesela önbellek miktarı)AMD çok uygun fiyatlıdır ve performansıda artık çok ilerledi. 1-2 sene içinde hem fiyat hemde performans olarak İnteli geçecek benim kanaatimce.
sende sırf mesaj sayın artsın die mesaj yazmamalıydın !!!
Yaanlışın var Phenom II 955 Q9650 daha iyi bir işlemci. İşlemci testlerine bakarsan daha iyi performans verdiğini görebilirsin.
Testlerde de göreceğin gibi çoğu uygulamada Core İ7 920yi bile farkla geçiyor..
core i7'lerden sağlam fark yemiş bu ne yaa:)))
1-2 uyduruk testle bu kanıtlanmaz.Phenom II 940 core i7 920 yi bazı testlerde geçiyordu bazılarında aynı sonuçları alıyorlardı bazılarında ise 920 geçiyordu.Detaylı testler buyrun http://www.pclabs.com.tr/2009/01 ... -38-ghze-overclock/
R3QU3M1-2 uyduruk testle bu kanıtlanmaz.Phenom II 940 core i7 920 yi bazı testlerde geçiyordu bazılarında aynı sonuçları alıyorlardı bazılarında ise 920 geçiyordu.Detaylı testler buyrun http://www.pclabs.com.tr/2009/01 ... -38-ghze-overclock/Yani bi kabullenemediniz gitti ha İntelin performansda daha iyi olduğunu tamam AMD daha hesaplı olabilir ama performansda İNTEL şu an daha iyi verdiğin sitede adamlar OC etmiş çoğu kullanıcı OC yapmaz bunu sende biliyorsun ona bakarsan bende E5200 ü 4 GHZ e OC ettiğimde üst sınıf işlemcilerin bazılarından daha iyi sonuçlar veriyordu
Ali Yenal Erbilevet 3.8 oc yapınca bazı testlerde yakalamış peki intel oc olmuyormu.He sanki İntel OC olmuyor.
955 940 ı hep 3.8 max oc bütünsitlerde gördüm 3.8 den yukarı çıkmıyor galiba budurumda intel daha iyi oc oluyor.
Evet testlerde yanlış yere bakmışım sadece oyun testlerinde 955 daha iyi Corei7 winrar winzip video işleme gibi uygulamalarda çok daha iyi. Dediğim gibi tam bakmadan yazmışım kusura bakmayın.
Arkadaşlarında dediği gibi Coreİ7 920>Phenom II 955>Q9650
Aradaki fiyat farkı ve performans farkına bakarsak AMD almak mantıklı 940 orjinal saat hızıyla bazı yerlerde geçebiliyor dedim core i7 920 yi farkındaysanız o.c yi katmadım 955 ise 920 ile aynı sonuçları almakta bazı yerlerde ise core i7 920 yi geçmekte bu işlemcinin asıl rakibi Q9650 dir. AMD nin işlemci haritasına bakarsak 3.5 Ghz hızındaki phenom II 990 modelinide çıkarmayı planlıyor bu modelin dışında 3.8Ghz hızındaki 995 modelide beklenmekte muhtemelen bu işlemci fx serisi olacak.
Ali Yenal Erbilhttp://www.guru3d.com/article/amd-phenom-x4-945-and-955be-processor-review-test/11biraz daha ayrıntılı yazarsan yazını yazını kesik yazmıssın sankı
955 920 rakip bile değil
955 920 kime rakip bile deil yoksa 955 920 ye mi rakip deil ?bu arada ben İntel Core2 Quad 9650 yi soruyorum herkez Q9450 nin testlerini gösteriyo
ne amd.si ne intel.i ikisinide kullandım alayı aynı ama intel daha uzun ömürlü
Amd PhenomII 955 Am3 platformu
işlemci 466 tl
anakart 347 tl
ram 2x2 dual kit 182 tl
Toplam 995 tl ediyor,
İntel core i7 platformu, (hani çok pahalı yaa alınmaz dediğiniz)
işlemci 525 tl D0 Rev
anakart 424 tl
ram 176 tl
Toplam 1125 tl
işte çok dediğiniz aradaki fark bu kadar,
bu şekilde üst düzey bir sistem toplayan kişi 130 tl'yi hesap edipte Amd alırsa o da kendi bileceği iş,
zira ne kadar Amd fanları sentetik mentetik diyerek testleri hafife alsa da olay açık ve net:
130 tl daha fazla verip en iyisini alacaksın, artı trible kit'in avantajlarından faydalanacaksın artı ister cross yaparsın ister slı...
Q9550 nin rakibi phenom II 940 tır Q9650 nin ise phenom II 955 dir.. Towarscke adlı üyenin bilgileri iyidir AMD yi iyi bilir kendileri.
beyler cidden kafam cok karıstı yaa :D AMD-İNTEL arasında gelip gidiyorum
bazı yerlerde AMD üstün bazı yerlerde İNTEL üstün
AHMET79 unda dedigi gibi İNTEL İ7 serisindenmi alsam fazla fark olmuyo ki ya dayanıklılık bakımndan size denısmak istedim yani hangi işlemci daha hızlı,daha performanslı,daha dayanıklı.
Hem oyunlarda hemde programlarda kulancagım.
bide İ7 serisi kalkcakmıs die bişey duydum nedir bu ?
ycsycs1907beyler cidden kafam cok karıstı yaa :D AMD-İNTEL arasında gelip gidiyorumOyun için AMD öneririm,ayrıca çoklu uygulamalarda AMD öne geçer,rar sıkıştırma ,açma gibi uygulamalarda AMD daha iyidir.Isınma konusunda AMD daha soğuktur=daha dayanıklıdır.
bazı yerlerde AMD üstün bazı yerlerde İNTEL üstün
AHMET79 unda dedigi gibi İNTEL İ7 serisindenmi alsam fazla fark olmuyo ki ya dayanıklılık bakımndan size denısmak istedim yani hangi işlemci daha hızlı,daha performanslı,daha dayanıklı.
Hem oyunlarda hemde programlarda kulancagım.
bide İ7 serisi kalkcakmıs die bişey duydum nedir bu ?
İntel hızlı gider çabuk kesilir,AMD kararlıdır istikrarlıdır yavaş demiyorum hızı sana yeter kesinlikle.
Ayrıca imzamdaki link ten inceleme yapabilirsin neden amd diyoruz :)
teşkrler saygılar
İ7 ye para kaptırmak çok gereksiz ama savurcak kadar paran çoksa orasını bilmem core i7 nin gerçek hızı ağır uygulamalar yaparsan yada o sistemi server yaparsan anlarsın onun dışında oyunlarda falan fark yok.Core i7 ye harcadığın parayla 2 tane AMD sistem toplarsın core i7 nin satışları neredeyse durma noktasına gelmiş söylentilere göre farkındaysanız intel core i7 lerinden vazgeçip core i5 lere yatırım yapmaya başladı sana tavsiyem phenom II 945 yada phenom II 955 almandır pişman olmassın illa intel işlemci istiyorum dersen Q9550 alabilirsin ama unutma onunda fiyatı biraz tuzlu.Dayanıklılık olarak ikiside kaliteli cpu lar zaten kaç kişi bir işlemciyi 7-8 yıl kullanıyorki en fazla 4-5 yıl kullanıp sistemlerini yeniliyorlar en üst seviye bir sistem toplasan bile 4-5 yıl sonra demode olmaya başlıyacak teknoloji bu paran varsa ayak uydurursun her gün yeni bir şey çıkıyor paran yoksada elindekiyle uzun yıllar yetinirsin.
Q9950 ben bulamdım nerdeyse AMD nin ki cıkıyo Q9950 diye yoksa sen Q9650 mi yazcaktın?
Pardon yanlış yazmışım Q9550 olucaktı.AMD yada intel almak senin bilceğin iş ben yorumumu yaptım diğer arkadaşlarda yaptı hangisi kafana yatıyorsa onu alırsın.Şimdiden hayırlı olsun toplarsan.
- 1
- 2