ben 2000-2300 tl arası oyun için sistem toplamayı düşünüyordum.bu işlemcide dikkatimi çekmişti ama sizin dediklerinizi görünce kafam karıştı.yani şimdi 6 çekirdekli 3.4ghz bir işlemci i5 işlemciden daha mı kötü olur?
Bugun yazdigim diger yorumlara bakabilirsin.
Burada cekirdek sayisi onemli degildir. Performance onemlidir sizin icin. o nedenle Intel i5 750 islemci, AMD X6 mimarisindeki islemciyi her turlu alt eder.
Burada islemci secerken, cekirdek sayilarina, frekans hizlarina bakmaktan cok (bunlar son kullanicilar icin onemlidir, yani bilgi bakimindan yoksundurlar), teknik gozle bakildiginda, en onemli unsur, islemci secerken mimarisidir.
Mesala eskiden AMD nin 2.0 Ghz indaki bir model islemcisi, Intel pemtium 2.4 Ghz a denk geliyordu. :)
Yani birebir Ghz karsilastirmasi yapmamak gerekiyor.
Bugun ise AMD X6 3.4 (sanirim 1090), oyunlarda i7 860 i kesinlikle yakalayamaz, sebebi islemci kalitesidir. i5 750 ise cok iyi bir islemcidir ve ozellikle oyuncular icin design edilmistir.
Burada yapilan en buyuk hata yanlis kiyaslamalardir, cok yuzeysel ki bu son kullanici icin en buyuk yaniltici nokta olmaktadir ne yazikki.
Benim size tavsiyeyim i7 860 dir performans icin, sonra i5 750, ancak yogun multi-threading islemi yapacaksaniz veya oyle bir program uzerinde calisacaksiniz, butceyide goz onunde tutarak X6 mukemmel olur. X6 in tek gucu multi-threading yani ayni anda coklu islemlerde ortaya cikar, bunun disinda performansi dusuk bir islemcidir.
cheers, :)