Amd 4 çekirdekli işlemcilerini çıkarmay hazırlanırken gelece yönelik işlemcilerinide tanıtmaktan çekinmiyor. Bulldozer kod adlı işlemci sse5 komut setine sahip olcak ve kayar nokta hesaplamalarında sse ye göre 30 kat daha performanslı. buda multimedya alanında çok önemli bir performans artışı demek. Bununla yetinmeyen amd 128 bit desteğiyle birlikte geliyor. intel ev kullanıcısı için 32 biti yeterli görürken amd 128 bit ile en az 2 kat daha performans suncak eski 64 bitlere göre. ilgilenener aşağıdaki linkleri inceleyebilir. yeni işlemcileri 2009 da sürmeyi planlıyor.
AMD den SSE5 komut seti ve 128 bitlik cpular
bütün kollardan AMD akını başladı yeniden AMD devri geliyor ATHLON devrindeki gibi lider yine AMD olacak
bende gelsin diye dua ediyorum intele kalırsak yanarız walla
vay be intelin ezik olduğunu biliyorumda bu denli ezik olacağını sanmazdım bence amd vermemeli kodları intel sürünsün adiler sürekli pis pis çamurlar atıyorlar bence 4 yıl amd süründürsün sonra versin bu ardada daha iyi yeni işlemciler üretmeyide unutmasın intel bu sonuçta dönektir yalvarır paspas olur alana kadar sonrada çekilin biz yaptık derler.
black_floodvay be intelin ezik olduğunu biliyorumda bu denli ezik olacağını sanmazdım bence amd vermemeli kodları intel sürünsün adiler sürekli pis pis çamurlar atıyorlar bence 4 yıl amd süründürsün sonra versin bu ardada daha iyi yeni işlemciler üretmeyide unutmasın intel bu sonuçta dönektir yalvarır paspas olur alana kadar sonrada çekilin biz yaptık derler.Katılıyorum.AMD'nın kodları hıcbır sekılde vermemelı. Ondan sonra Intel dantel işlerle uğraşıyor bız yaptık varmı ötesi diye soruyor.Zaten intele kasak yanmıştık.. AMD geliyor heryerden... OHHHh OHHH
İntel sözde SSE4 komut seti ile hava atıyordu. Pehh...
Aklı başına gelsin.Bu da İntel'e kapak olsun !!
bencede beter olsun intel. ona kalsaydık 200 dolara celeron alırdık ve hala 32 bitte sürünürdük.
128 biti biliyordum sse5 i bilmiyordum sesziz ce sol gösterip sağ yumruğu sallamaya hazırlanıyor belli oldu zamanında söyledim ama amd ciler haricinde pek umursamadılar seszilik bitiyor yakında 90 nmde intelın 65 nm dekılerı yenıyordu 65 nm de 45 nm dekılere diş gösteriyor hadi hayırlısı
AMD'cidiydim ama fanatik değildim.Sonunda fanatik ettniz beni,
AMD FOREVER
Bir AMD forever Where Are You Going to School farkını izlediniz (Varya kafama sıkca geçti..)