AMD'den tabletlere özel AMD Z serisi APU

CHIP Online
13-10-2012, 00:01   |  #1  
CHIP Online avatarı
OP www.chip.com.tr
Teşekkür Sayısı: 26
36,771 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Oca 2004

AMD, tabletler için ürettiği yeni hızlandırılmış işlemcisini ortaya çıkardı! İşte özellikleri...

Okumak için: https://www.chip.com.tr/haber/amd ... risi-apu_36420.html

AMD yaptığı bir açıklamada, performans tablet ve küçük tasarımlı bilgisayar alanındaki en yeni hızlandırılmış işlemcisi (APU) AMD Z-60'ı duyurdu. AMD'nin en düşük enerji tüketimine sahip APU'su olan AMD Z-60, 10mm'ye varan incelikte tablet tasarımlarında performans ve AMD AllDay pil ömrü sunuyor. Çekici özellikleri, göz alıcı grafikleri, en yeni Microsoft Windows 8 uygulamaları ve kullanıcı arabirimi desteğini ve bunların yanında Windows 7 ve diğer tüm eski Windows uygulamalarına desteği bir arada bulunduran AMD Z-60 APU, birçok tasarım için ideal çözüm.


AMD Z-60 APU'ya sahip ilk tabletlerin bu yıl Windows 8 ile birlikte piyasaya çıkması bekleniyor.


AMD Z-60 APU'nun tablet deneyimini iyileştirmek için taşıdığı özellikler arasında bilgisayarın hızla açılmasını sağlayan AMD Start Now teknolojisi ve web uygulamaları sırasında sekiz, HD video izlerken altı saate kadar pil ömrü bulunuyor. APU'da bulunan AMD Radeon grafik işlemcisi ise 1080p tam HD çözünürlük, harici ekran bağlantısı için HDMI çıkışı ve Microsoft Direct X 11 desteğiyle etkileyici bir oyun performansı sunuyor.


AMD hızlandırılmış işlemcilere sahip tabletler, işlemcinin tüm özelliklerinin hayata geçirilmesini sağlayan popüler uygulamaların bulunduğu AMD App Zone'dan da yararlanabiliyor.


"Microsoft Windows 8 platformunda içerik oluşturma ve kullanma sırasında kaliteli bir deneyim yaşamak isteyen tablet kullanıcıları artık AMD Z-60 APU ile performans odaklı ve makul fiyatlı bir seçeneğe sahip," diyen AMD Ultra Düşük Tüketimli Ürünlerden Sorumlu Başkan Yardımcısı Steve Belt, şöyle devam etti: "Düşük performanslı ve yüksek fiyatlı seçenekler arasındaki büyük boşluğu doldurabilecek durumda bulunan AMD, gerek müşterilerini gerekse son kullanıcılarını memnun edecek tasarımlara önayak olacaktır."

Tüm Konu: AMD'den tabletlere özel AMD Z serisi APU

Kaynak: www.chip.com.tr

black_flood
13-10-2012, 19:27   |  #2  
black_flood avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 152
5,190 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: May 2006

ARM muadili olan bir firma konumundaki AMD firması yaptığı ürünler her ne kadar İNTEL standardı ile % 95 uyumsuz olsada düşünülenin aksine çok güçlü vaziyette. ARM işlemcili tablet pc' lerinde inceleme ve görme imkanı olan forum yetkilileride bunu biliyor yaptıkları testlerde ARM mimari sistem yerlerde sürünmesine karşın masaüstü quad core bir sistem varmışçasına akıcı ve neredeyse hiç beklemeden tüm işlemleri yapabiliyordu. intelin şuan için tablet platformuna uygun hiç bir ürünü yok malesef kim ne derse desin. ATOM diyenleri yada diyecekleri duyar gibiyim şimdiden fakat ATOM ile olmaz maleseft doğuştan tırt ürün. İ5 İ3 desek onlarıda optimize edip tablet sisteme sığdırmak bir hayli zor şuanki mimari ile. görünüşe göre İNTEL adam gibi bir atılım yapmaz ise piyasa ARM ile AMD firmaları arasındaki güç gösterilerini izlemek zorunda kalacağız.