AMD Ekran kartı driveri güncelleme ile ilgili..

Promethe9
21-09-2014, 16:41   |  #1  
Promethe9 avatarı
OP Taze Üye
Teşekkür Sayısı: 0
2 mesaj

Merhabalar..Sapphire HD7850 2GB 256 bit ekran kartına sahibim benim kafa takılan ise driver güncellemelerini nasıl yapmalıyım.şu an 14.4 driverini kullanıyorum bunun yanına ek olarak 14.7 betayı da kurdum.Soruları ben size sorayım inanın kafayı yiyeceğim. 

1.Diyelim ki 14.4'den sonra 14.5 geldi bu driveri yüklemeden önce eskisini kaldırmalımıyım ? Kaldırmayıp kurduğum zaman 14.5 adında ek driver klasörü yaratıyor.Kart hangisiyle işlem görecek aklı karışmaz mı ? 
2.Betaları da yüklemek gerekli midir ? Ben 14.4'ün peşinden 14.7 betayıda yükledim AMD kontrol merkezinde yazılım güncelleştirmeye tıkladığımda 14.7 beta yüklü değil yükleyiniz yazıyor.14.4'e ise yüklü sorun yok diyor ama betayı da yüklememi istiyor..Bende yükledim.. 
Betayı yüklediğimde yazılımına baktığımda 14.7 beta olarak gösteriyor..o zaman 14.7 Betayı kullanmış oluyor ? 
3.Ana driver buraya kurulu "C:\AMD\Support\14-4-win7-win8-win8.1-64-dd-ccc-whql" BETA driverı ise buraya " C:\AMD\AMD-Catalyst-14.7-RC3-Windows-Aug12" bu kart hangini okuyarak çalışıyor..anlamadım gitti :)) 
Biraz araştırma yaptığım da Driver Sweeper programı ile önce denetim masasından amd driverini kaldırıp ardından driver sweeper programıyla regeditteki kalan amd bilgilerini temizlemem öneriliyor.Ondan sonra en yeni çıkanı yüklemem gerektiği gösteriliyor.. 
Çoğu kişinin dediğine göre eski driveri kaldırıp yeni çıkanı kurmam gerekiyormuş..İnanın kafam allak bullak oldu :) 

Konuyu yanlış yere açtıysam çok özür dilerim hepinizden..

LENO7
21-09-2014, 18:08   |  #2  
LENO7 avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 91
2,019 mesaj

Çok gereksiz birşeye kafa takmışsın. En iyi sürücü kararlaştırılmış sürümdür (şuanki 14.4 sürümü) Beta sürücüleri önermem yapım aşamasında oldukları için birkaç eksiklik olabiliyor.

Bahsettiğin C:\AMD klasörünün içindekiler setup dosyası yani kurulum dosyalarıdır. Sürücüleri kurduktan sonra o dosyaları silebilirsin. Klasörün içindeki setup dosyasını açıp AMD sürücülerini kaldır seçeneğini seçip sürücüleri ve yazılımları kaldır. Sonra bilgisayarı yeniden başlatıp 14.4 sürücüsünü yükle.

Promethe9
22-09-2014, 02:07   |  #3  
Promethe9 avatarı
OP Taze Üye
Teşekkür Sayısı: 0
2 mesaj

Tamam teşekkürler LEN07 :)