asus m5970 evo R2aldım iki hafta önce komple sistem topladım işlemci çok ısınıyordu çıkarıp yeni macun süreyim dedim işlemcide beraber çıktı neyse bir iki tane pin yağmuldu doğrulttum taktım cpu led hatası verdi defalarda denedim olmadı yok pili çıkar v.s ne yaptımsa olmadı, eski anakart msı onda eski işlemcimin bir pini bile kırıkken hep çalışıyordu asus aldığıma pişman oldum gibi.şimdi yeni anakartı verdim servise.böyle en ufak bir şeyde sıkıntı yaratıyor asus sanırım.
ASUS olmaz asla ve asla o firma bitti artık lanetli resmen ürettikleri ürünler hep elde iğatlıyor hele donanımsal bioslu kartları ayrı bir dert overclockta ve bios güncellemeleri çok aşırı sıkıntılı genelde. nadiren tek seferde tam oturuyor bios güncellemesi genelde bios tamamen uçuyor güncelleme sonrası yada uçmasa dahi 4 kere 5 kere bazense sürekli hiç durmadan sürekli bios güncelleme ekranına dönüp duruyor oturana kadar güncellemesi.
anakart olarak msi,gigabyte ikilisinden asla şaşma. asrock firmasınında anakartlarından sattım mükemmel çalışıyor fakat asrock' un donanımsal uefi kartlarından ne sattım nede kullandım o nedenlen bilemiyorum + ve eksi yönlerini.
MSİ kullanacaksan çok güçlü bir psun yoksa yüksek işlemci amman derim overclock hele asla anakartın mosfetleri direk kül oluyor yada kartın çipleri patlıyor yetersiz güç geldiği için. önerebileceğim xilent 750 watt yada thermaltake 650 watt ama sadece 80 plus ve en az 2 tane ekran kartını ve 24 faz desteği olan modelini. bendeki modüler xilent 550 watt 80 lus ve 2 ekran kartı 24 fazlı anakart giriş desteğinede safip. anakart olarakta gigabyte var ve çok memnun kelimesi hiç kalıyor stabilite ve performans açısından.
ben daha bu karttaki gibi görenin ağzını açık bırakacak performans görmedim. i7 kullananların bile ağzını açık bırakacak dercede hızlı. Windows 8 ortamındaki açılış süresini ben bile hesaplayamıyorum salisenin altında sürüyor. windowsun açılış logosunu bile getirmiyor. ama kötü yanıda ram' lere asla overclock yaptırmayan can sıkıcı huyuda mevcut. işlemciyi 4.9 ghz' e dayattım banamısın demedi ram 1333 den 1600' e çektim açmadı overclock yapılamaz yazısı geldi karşıma ram için belkide voltaj istiyor onuda gözüm kesmedi.
msi anakartlarda bu tarz bir durum yok gerekli psu beslemesi varsa her türlü overclocka olanak sağlıyor. msi kartlarda çok mükemmeldir fx öncesi kullanıyordum hiç yarı yolda bırakmadı. fx işlemci için sırf gigabyte 990xa-ud3 kart aldım yoksa msi ilede devam edebilirdim.
msi fx kartta sattım kullandım mükemmel çalışıyor verdiğim yerde memnundan öte gerçekten dediğin kadar varmış sistem diyor sorduğumda nasıl diye.
asrock kullansaydım onuda yazardım 38 dolarlık nforce çipsetli modelini kullandıydım athlona oda çok güzel ama yeterli değil özellik olarak mikro atx' ti çünkü.