Daha dün elimde Amd'nin x3 450 işlemcisi vardı.Windows 7 puanı 6.9 du.Amd eskisi gibi değil.Gerçekten çok iyi.Yani 70 dolarlık bir işlemcisi intelin 200 dolarlık işlemcisi gibi performansını veriyor.Ben ilk başta dalga geçtim ama alıp kullandıktan sonra tank gibi sağlam ve hızlı olduğunu anladım.Üstelik ddr3 2gb ram ve dandik bir tarihi eser ekran kartı ile windows 7 de üstün bir deneyim yaşatıyor.Daha önce aynı ekran kartında takılan oyunlar şimdi takılmadan seri şekilde oynatıyor.Yani aslında insanların aklına hep aynı yalan sinmiş.Amd kötü Amd çok ısınıyor, Amd dandik.
1.si Amd kötü ise şuan kullandıgım en kötü işlemcisi x3 450 bellek mellek yok 28 derecede tank gibi sağlam uçak gibi hızlı.Şimdi Amd kötüyse bu işlemcisi neden kötü deil.Abartmıyorum intelin i3 gibi.Farkı anlayan olamaz.
2.si Amd çok ısınmıyor.Aksine dandik dediğininiz sagutucuyla 28 dereceyde geziniyordu.Kaliteli sağutma alsan bile en fazla olsun olsun 23derece.Peki Amd çok ısınıyorsa bu neden 28 derece.(x3 450)
3.sü Amd dandik diyenlere bir sorum olucak, intel malzemeyi uzaydanmı getirtiyor.O da dünyadan kullanıyor Amd'de peki Amd'yi
dandik yapan nedir.Tabiki intel fanlıgıdır.Amd'nin en dandiginden en pahalısına kadar tüm işlemci ailesi intelden daha iyi ve performanslı değildir ama intelinde Amd den çok çok ahım şahım performanslı işlemcisi yok.Kullanıcı şunu bilmeli Amd'de alsan aynı intel'de alsan aynı farklı olan şey insanın göreceliligidir.
Görecelik her insana göre değişir.Kimisinde hızlı kimisinde ağırdır.Bu makineyi nasıl görmenle nasıl kullanmanla alakalıdır.Ben Amd'nin x3 450 işlemcisini i3 den ayırt edemedim.Hatta i5 bazı modellerinin bile x3 450 den bir farkını gören olamaz.Peki neden yıllardır İntel mi Amd mi kavgası var.Çünkü Amd işlemciyi kullanmıyan insanlar genelde inteli överler.Kullandıkdan sonrada Amd ye övgü başlar.Bence artık övmeyi bırakında gerçeklere dönelim.Paranız hangisine yetiyor.Bence artık ayrım yapmayı bırakın.İki firmada aynı inteldende işlemci alınır amd den de.
Peki sorun nerde sorun fanatik insanlarda.Fanatik olmayın kimseye faydanız olmaz zarardan başka.Ön yargıları yıkın gidip amd de alıp kullanın ki intelden farkı olup olmadıgını anlayın...Şunuda unutmayın...Gidip Amd den 70 dolarlık bir işlemci alırsınız sonra gider intelden 500dolarlık bir işlemci ile kıyaslarsınız normal olarak amd kötü görünür.İşlemcileri katagorilerine göre alırsanız bir farkın olmadıgını anlarsınınız.Birisi omo birisi ariel sonuçta ikiside kaliteli ikiside işini iyi yapıyor.Ariel pahalı diye omo nun kötü oldugu anlamına gelmez.Deneyin bence beğeniceksiniz.Hiç yoktan asus bir anakart, ram, işlemci, 400watt güç kanagı bir bilgisayararı çok çok ucuza toplarsınız.Peki neden intel mi amd mi kavgası yapanlar var.