arkadaşlar bu seriler arasındaki fark nedir artılar eksiler
amd fx serisi ve amd a serisi farkı
saçma sapan konular açmayın fx serisi tabii kide daha iyi a serisi full külüstür.fx serisi süper bi seridir.
saçma sapan konular açmayın fx serisi tabii kide daha iyi a serisi full külüstür.fx serisi süper bi seridir.adam sana farkı sormuş sen saçma sapan konuşma bir halttan anladığın yok boyuna artistlik yapıyorsun
konuyu açan arkadaş senin sorunun cevabına gelince şöyle
a serisinde entegre grafik işlemci vardır en büyük fark bu
yani anakartta onboard ekran kartı çipine gerek kalmaz a serisinde işlemcinin içindekini kullanırSon Düzenleme: Kapalı Hesap (63179) ~ 14 Nisan 2012 21:11
adam sana farkı sormuş sen saçma sapan konuşma bir halttan anladığın yok boyuna artistlik yapıyorsunben farkı söyledim ayrıca akıllı gayette güzel söyledim
konuyu açan arkadaş senin sorunun cevabına gelince şöyle
a serisinde entegre grafik işlemci vardır en büyük fark bu
yani anakartta onboard ekran kartı çipine gerek kalmaz a serisinde işlemcinin içindekini kullanı
NOT:sırf senle dostça arkadaşça olmak için skype konusunda vikingle yaptığınız konuşmada senin tarafını tuttum.
tutmaz olaydım viking bile senden adam ya (;) (:) (.)
belki viking haksız olduğu için ve ona gıcık olduğum için senin tarafını tutmam bu da 2.sebebti.
1.sebep senin iyi bir adam,saygılı,dostça bir adam olduğunu sandım ama biraz yanılmışım
A serisi işlemci alırsan kullandğın ekran kartı ile işlemci içindeki ekran kartı beraber çalşır. Bir nevi çift ekran kartı kullanmış gibi olursun. Daha fazla performans alırsn oyunlardan
fx serisi daha iyi değilmi?
fx serisi daha iyi zaten
neden?
8150 serisine bi göz atalım
3.6/4.2 ghz turbo modunda
8 çekirdek 16 CPUs
16 mb önbellek
1866 mhz ram destekler
işte budur
sacma sapan konusmayin islemci yonunden fx iyi ama oyun performansi ve dahili grafik birimi ile a serisi.Fx sadece islemci a ise hem islemci hemde ekran karti.Ayrica a serisinde performans artisi icin mutlaka desteklenen ekran kartlari olmalidir yoksa icindeki gpu cf olmaz.
Yani a serisiyle fx i kiyaslamak bence yanlis.
kesinlikle. a serisi ile kullandıgın kart 6990 veya gtx590 olmadığı sürece fx serisi dahakesinlikle yanlis bilgi amd a serisi sadece 6000 serisi ve 7000 serisi turk gpu larinda cf olur ve performans artar.Diger kartlarda performansi normal islemci gibidir.Son Düzenleme: Kapalı Hesap (63179) ~ 15 Nisan 2012 18:12
a serisinin kullanıldığı alana göre değişir derseniz daha mantıklı olacağına inanıyorum. masaüstü sistemlerde pek bir espirisi yok çok ucuza sistem toplayacağım denmiyorsa. disüstü sistemlerde işler değişiyor apu a8 ve a6 mimarisi çok ilerlemiş durumda i5 mimarisine kafa tutmadan ötede testlerde.
örnek test kıytırık 3d mark vs. standardında çakılmış gibi bişey apu ama gerçek gücünü 3d uydulama ve matwematiksel hesaplamalarda çıkartıyor i5 resmen çakılıyor.
AMD's 2012 Trinity APU Playing Deus Ex le kudurtarak geliyor.Super otesi.
http://www.youtube.com/watch?v=Xa-Fdh3BXSs
adamlar leptoplarinda a serisi islemci ile bf3 oynuyorlar multi player.6670 ile cf.
amd dizüstü konusunda aslında doğru yolda ilerliyor. böyle giderse intel baya yırtınacak dahili gpu ile geçebilmek için amd mimarisini.ayrıca masa üstü sistemlerde daha oturtamadığı buldozer mimarisini tam oturttuğu zaman sağlam sonuçlar doğacaktır kesinliklen daha halen çıkmadan önce bahsettikleri özelliklerin çoğu eksik. sse5 yok dx11 desteği bile 2. nesil ile gelecek diye söylentiler arasında zaten eğer gerçekten sse5 amd 64 teki gibi çığır açacak bir özellik olursa intelin çok çekeceği var ne sanal nede gerçek çok çekirdekli cpular kurtaramayacak.
kesinlikle yanlis bilgi amd a serisi sadece 6000 serisi ve 7000 serisi turk gpu larinda cf olur ve performans artar.Diger kartlarda performansi normal islemci gibidir.evet aslında lafın gelişi yazmstım ama a serisi pekde başarılı oolan bir seri değil. a serisi alacağıma i3 veya x4 alırım daha iyi