Amd fx6300 işlemcim var oyun oynarken, overclock yapmadığım halde kendiliğinden 4.1 ghz e çıkıyor ve %18 overclock lu gözüküyor işlemci ısısı max 58 derece ama fan 5000 de çalıştığı için gürültü yapıyor. Ne yapmam lazım? stok fan kullanıyorum ve böyle devam ederse fan bozulur mu?
Amd fx6300 yardım
OP Taze Üye
Teşekkür Sayısı: 0
8 mesaj
Son Düzenleme: yasar124 ~ 04 Şubat 2014 17:33
Kapalı Hesap
Teşekkür Sayısı: 186
6,419 mesaj
o kendi kendine turbo core denen bir özellikle fabrika çıkışlı ısıyıda göz ardı etmeden düzenli bir şekilde hızı arttıran bir sistemdir.Fan bozulmazsa sıkıntı olmaz.Amd fx6300 işlemcim var oyun oynarken, overclock yapmadığım halde kendiliğinden 4.1 ghz e çıkıyor ve %18 overclock lu gözüküyor işlemci ısısı max 58 derece ama fan 5000 de çalıştığı için gürültü yapıyor. Ne yapmam lazım? stok fan kullanıyorum ve böyle devam ederse fan bozulur mu?
OP Taze Üye
Teşekkür Sayısı: 0
8 mesaj
peki bu özellik yüzünden fan bozulur mu?
Fan bozulmaz hemen (biraz şans işi). Fakat ses rahatsız ediyorsa yeni bir işlemci soğutucu olıp stok soğutucudan kurtulmak daha iyi olur 5000RPM çok yüksek bir rakam.Amd fx6300 işlemcim var oyun oynarken, overclock yapmadığım halde kendiliğinden 4.1 ghz e çıkıyor ve %18 overclock lu gözüküyor işlemci ısısı max 58 derece ama fan 5000 de çalıştığı için gürültü yapıyor. Ne yapmam lazım? stok fan kullanıyorum ve böyle devam ederse fan bozulur mu?