AMD Görüntü Sürücü Driver durduruldu

HPQ-User
15-10-2010, 13:03   |  #1  
OP CHIP Online
Teşekkür Sayısı: 29
30,996 mesaj

ibrahim sormuş:
TTNET in vermiş olduğu DELL Inspiron 15R Dizüstü Bilgisayar windows 7 64 bit yüklü geldi ve ben kullanamadığımdan 32 bit yükledim. Ancak ekran kartının 32 bit olan driverını bulamadım. 64 bit driverını yükleyince windows görüyor fakat bu seferde facebook yada youtube da flash player destekle video izlerken şu hatayı veriyor:

''AMD DRİVER GÖRÜNTÜ SÜRÜCÜSÜ YANIT VERMEYİ KESTİ VE BU DURUMDAN KURTARILDI''

ve ekranı 3-5 saniye kitliyor ve mozillayı kapatıyor.

Aynı olay internet explorerda da olmuştur. Görüntü sürücü kaldırılıp standart vga ile video izlediğimde ise hiç bir sorun vermemektedir.

Sanırım driverdan kaynaklanıyor. Ancak 32 bit driver bulamadım hep 64 bitlik var.

Soru Türü: Yazılım
İşletim Sistemi: Windows 7
Sistem Özellikleri:
DELL Inspiron 15R Dizüstü Bilgisayar

İşletim Sistemi: Windows 7 32 Bit
Sistem Özellikleri:
Intel® Core™ i3 -350M işlemci (2.26 GHz, 3MB Cache)
3 GB DDR3 1333Mhz RAM
512MB ATI Mobility Radeon HD 5470
320GB GB HDD
15-6'' Ekran

İnternet Tarayıcı: Mozilla 6 BETA build 4 ve İnternet explorer 8

İnternet Tarayıcı: Mozilla/5.0 (Windows NT 6.1; rv:2.0b6) Gecko/20100101 Firefox/4.0b6

kutukak
16-10-2010, 13:40   |  #2  
kutukak avatarı
Yeni Üye
Teşekkür Sayısı: 0
22 mesaj

Sorunu çözdüm arkadaşlar fakat bazen aynı sorunu veriyor... Aynı sorunu veren arkadaşlara yardımı dokunsun. 64 Bitte de aynı hatayı veriyor. Driver sorunu yokmuş....

Çözümü:
Facebook , youtube ....vb siteler Adobe Flash player çatısı altında videolarını açmaktadır. Şimdi herhangi bir video yu açınız ve açıldığında video ekranında sağ tıklayın ve açılan menüde ''Ayarlar'' a giriniz ve açılan pencerede : ''Donanım Hızlandırma Özelliğini Etkinleştir'' yazısının yanında bulunan tick 'i kaldırın. Bu şekilde sorununuz çözülmüş oluyuyor...

FAKAT: bazen bilgisayarımın içinde bulunan Flv dosyalarını açarken hemen aynı hatayı veriyor. Ancak bunun çözümünün bulamadım.

Sonuç olarak ATİ ekran kartlarının ne kadar dandik olduğunu görmüş oldum.

ElEaNoR
16-10-2010, 13:46   |  #3  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 1
514 mesaj

32 bit sisteme 64 bit driver kurulurmu hiç ?

kutukak@ Dediğin çok saçma . ATI yerine Nvidia kart olsaydı ozamanda Nvidia dandikmi dicektin ATI iyi olcaktı öylemi ? Ne kadar mantıksız konuşuyon

mancukya
16-10-2010, 14:53   |  #4  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 4
2,844 mesaj

o pc durduk yere o hale gelmemistir sacma sapan ati nvidia olayi yapacagina pc kullanmayi ögren öncelikle

Atilla Sarıtaş
16-10-2010, 15:16   |  #5  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 2
5,871 mesaj

Sen sorunu çözmekten ziyade driver bulmayı öğren.

http://support.amd.com/us/gpudownload/windows/Pages/radeonmob_win7-32.aspx 

Zaten neredeyse tüm kart serisine aynı driver kuruluyorken nasıl bulamıyorsun ? 

firaristt
16-10-2010, 15:29   |  #6  
firaristt avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 3
3,194 mesaj

sorun sende pc de değil.. benim yılların kartı onboard x1250 nin driveri varsa senin kartın hayli hayli driveri vardır... kullanamıyorum demiyorsunuzda hemen suçu driver a firmaya atıyorsunuz..

Atilla Sarıtaş
16-10-2010, 15:37   |  #7  
Yıllanmış Üye
5,871 mesaj

Donanım hızlandırmayı kapattığın zaman ekran kartı driver kullanımı duruyor zaten ondan hata almıyorsun. Sen gitmişsin tofaş arabaya audi motoru takmışsın suçu tekerlekte buluyorsun.

Son Düzenleme: Atilla Sarıtaş ~ 16 Ekim 2010 15:43
firaristt
16-10-2010, 15:41   |  #8  
firaristt avatarı
Yıllanmış Üye
3,194 mesaj

Atilla bişey olmaz :D bende havalar soğsunda işlemciyi 2.7GHz e çekiim die bakıom xD zor insana neler yaptırıyor xD HD 5470 fena değil... isterse mobile olsun :D ama tabii giriş seviyesi bir kart çok bişey beklememek lazım :D

Atilla'nın verdiği sürücüyü kur sorun düzelir :D ama donanım hızlandıra vs. den çok bişey bekleme kart giriş seviyesi yani zayıf...

kutukak
16-10-2010, 19:16   |  #9  
kutukak avatarı
Yeni Üye
22 mesaj

ElEaNoR 

Öncelikle alınan bilgisayar ın Dell in web sayfasına girdiğinde 32 bit lik hiç bir driverın olmadığını görürsün... Dell in müşteri hizmetleri 32 bitlik kurulan işletim sistemine verdikleri cd de bulunan 64 bitlik driverların kurulumu hiç sorun vermemektedir şeklinde bildirdiler... Bu konuda hiç bir sorun olmadı... Ayrıca yazıyı iyi okumamışsın 64 bitlik işletim sistemide kurdum fakat aynı olay orada da olduğunu belirttim... Verilen çözümüde zaten Dell in  Müşteri hizmetleri verdi... Bu şekilde olay çözümü... ATI kart ilk defa kullanıyordum bu zamana kadar 2 tane daha bilgisyaarım oldu her ikiside Nvidia idi. Ve hiç bir şekilde böyle sorun vermedi... Mantıksız konusma bu mudur? Sadece sorunu ve yazdıklarımı eksik bir şekilde okuyup mantıksız yorum yapan sensin....

mancukya

Arkadaşım ben bilgisayar kullanmayı bilmesem bu kadar açıklamayı bir yerimden uydurarak mı yapacağım... Bu bölüm uzamanına sorun bölümü soran insana mantıksız, sen bilgisayar kullanmayı bilmiyorsun gibi soruya hiç bir cevap vermeyen sadece okumadan yorum yapanlar için değil.

Son Düzenleme: kutukak ~ 16 Ekim 2010 19:17
kutukak
16-10-2010, 19:19   |  #10  
kutukak avatarı
Yeni Üye
22 mesaj

Arkadaşlar 64 bitlik kurulumu zaten 64 Bitlik işletim sisteminde de aynı hatayı verdim diyorum... Sorunu dikkatli okurmusunuz.... Olay firmden değil!!!!!!!!!!!!!!!!!!

kutukak
16-10-2010, 19:22   |  #11  
kutukak avatarı
Yeni Üye
22 mesaj

Müşteri Hizmetlerinin Tam Cevabı şöyle:......

Bu problem bu kartta sürekli kaynaklanmaktadır... Flash player ayarlarından hızlandırma tick ini kaldırınız Flash player da verilen sorun bu şekilde çözümlenmektedir....

Tüm sorunlara cevap arkadaşlara teşekkürler.... Bilginize hayran kaldım....

Atilla Sarıtaş
16-10-2010, 22:47   |  #12  
Yıllanmış Üye
5,871 mesaj

Eee ? Madem böyle bi sorun var neden hala satıyorlar ? Hangi müşteri hizmetleri diyor bunu dell mi TTNet mi ? Flash playerde hızlandırma tikini kaldırdığın zaman video driver kullanımını deaktif yapmıyor mu ? Hata vermemesi normal. Donanımsal değil yazılımsal bi sorun var.

mç38
17-10-2010, 02:00   |  #13  
Taze Üye
1 mesaj

şimdi arkadaşlar bn pc ye format atmayı denedim ve pc formata kaşılık vermedi yani boot format atarken 2 sarı çubugun dolmasını bkliyoruz ve daha snra windovs yeniden başlıyor kndi kurulumuna gecmeden pc yeniden başlıyor ve formatı baştan alıor neden acaba
Yalnız pc de 2 tane hard disk var

kutukak
17-10-2010, 02:33   |  #14  
kutukak avatarı
Yeni Üye
22 mesaj
Alıntı: Atilla Sarıtaş  
Eee ? Madem böyle bi sorun var neden hala satıyorlar ? Hangi müşteri hizmetleri diyor bunu dell mi TTNet mi ? Flash playerde hızlandırma tikini kaldırdığın zaman video driver kullanımını deaktif yapmıyor mu ? Hata vermemesi normal. Donanımsal değil yazılımsal bi sorun var.
,

Arkadaşım biraz önce kısa bir araştırma yaptım. Flash Player 10 ve sonrasında Adobe firması Donanım hızlandırma özelliği üretmişler bu özellik Videoların işlemciye binen fazla yükü dağıtmak için kullanılan bir özellik ve ekran kartlarına yükü biraz daha arttıran bir özellik gibi bir şey :S Bunu da bazı ekran kartları destekliyor kendi sitesinde açıklamasına göre:

Video donanım hızlandırma desteğiFlash Player 10.1, gelişmiş video performansı sağlayarak desteklenen donanım ve sürücülerle Windows ve Mac bilgisayarlarında H.264 videonun donanım tarafından hızlandırılmış kod çözümünü destekler. Desteklenen donanım ve sürücüler hakkında en güncel bilgiler için aşağıdaki tedarikçi sitelerini ziyaret edin:
AMD/ATI sürücüleri*Flash Player 10.1 dahilinde H.264 videosuna ait AMD/ATI donanım kod çözümü, ATI Radeon™ ürün ailesine yönelik sürüm 9.11 ve ATI FirePro™ ürün ailesine yönelik sürüm 8.68 sürücüden başlayarak, ATI Catalyst™ Yazılım Paketi'ne sahip UVD2'li AMD/ATI ürünlerinde desteklenir. Desteklenen GPU'lar arasında şunlar yer alır: Radeon HD 4xxx ve sonrası; Mobility Radeon HD 4xxx serisi ve sonrası; Radeon HD 3xxx ve sonrası; FirePro V3750, FirePro V7750, FirePro V8700 ile FirePro V8750 ve sonrası.
Broadcom sürücüleri*Flash Player 10.1 dahilinde H.264 videosuna ait Broadcom donanım kod çözümü, Broadcom BCM70012'nin yanı sıra Broadcom Crystal HD Enhanced Video Accelerator donanımına sahip sistemlerde bulunan BCM70015 video kod çözümü yonga setlerinde desteklenir. Broadcom video kod çözümü kullanan sistemler, en uygun tam ekran oynatma performansı için Windows Aero teması kullanmalıdır.
Intel sürücüler*Flash Player 10.1 dahilindeki H.264 videosuna ait Intel donanım kod çözümü, 32/64 bit Windows Vista ve Windows 7 için sürüm 15.16.5.2021 (8.15.10.2021) grafik sürücülerinden başlamak üzere, Intel HD Graphics sahibi 2010 Intel Core işlemci ailesinde ve Intel 4 Series yonga seti ailesinde desteklenir.
  Atom/GMA 500 yonga setinde, 32 bit Windows 7 için sürüm 5.2.1.2020 (8.14.10.2020) grafik sürücülerden başlamak üzere donanım kod çözümü desteklenir. GMA 500 video kod çözümü kullanan sistemler, en uygun oynatma performansı için Windows Aero temasını kullanmalıdır.
NVIDIA sürücüler*Flash Player 10.1, NVIDIA ION ile desteklenen NVIDIA GeForce ve Quadro tabanlı bilgisayarlar için H.264 video GPU hızlandırma sunar. Desteklenen GPU'ların en güncel listesini* görüntüleyin.

Laptopta bulunan ekran kartı Raedon HD 5XXXX versiyonlu fakat bu özellik bu kartı desteklemiyor... Büyük ihtimalle bu özellik ekran kartında bir çeşit bağlantı mı yapıyor ne yapıyorsa o yüzden böyle bir sorun veriyor... Bu sorun ileride gelecek flash player güncellenmesi ile de bitecek...

Bazı arkadaşların 32 bit verdikleri driverı zaten indirmiş ve denemişim... Hatta bugun format atıp tekrar bu 32 bitlik driverı yükledim hala aynı sorun yapıyor ta ki bu tick i kaldırıncaya kadar...

Atilla Sarıtaş
17-10-2010, 02:43   |  #15  
Yıllanmış Üye
5,871 mesaj

TTNet düzgün ürün verse şaşırırım zaten :)

kutukak
17-10-2010, 02:43   |  #16  
kutukak avatarı
Yeni Üye
22 mesaj
Alıntı: mç38  
şimdi arkadaşlar bn pc ye format atmayı denedim ve pc formata kaşılık vermedi yani boot format atarken 2 sarı çubugun dolmasını bkliyoruz ve daha snra windovs yeniden başlıyor kndi kurulumuna gecmeden pc yeniden başlıyor ve formatı baştan alıor neden acaba
Yalnız pc de 2 tane hard disk
Dostum sorununu ayrı bir konu açarsan daha iyi bir sonuç alırsın....
Ancak sorununa ben yardımcı olayım. Öncelikle hangi hardiske kuracaksan windowsu o pc ye takılı olsun. Diğerini çıkarmanı öneririm. Büyük ihtimalle senin bios harddiskleri görmede bir problemi var ki şöyle ihtimaller:
1- İki harddiskin var biri A Diğeri B olsun. Sen A harddiskine kurdun diyelim. Kurulumu oraya yapıyorsun windows ön yükleme bilgilerini yükledikten sonra pc yeniden başlıyor ve burda A harddiskini görmesi gerekirken B harddiskini görüyor olabilir.
2- Kurulum cd yada dvd si yeniden açılışta klavyede bir tuş basılı falan kaldıysa otomatik olarak tekrar kuruluma başlayacaktır...
3-Harddiskinde muhtemel bir Bad sector olabilir ki bu da ön belleğinde ya da ön yükleme yaptığın alanda olabilir ilk açılışta okuyacağı dosyayı okuyamıyor olabilir ve bu yüzden direk yeniden yüklemeye başlıyor olabilir.

Çözüm:
1- Eğer yukarıdaki 1. ihtimal göz önüne alırsak Bir hardiski çıkar diğerine öyle kuruluma geç. Ya da bios ta ayarları tam yap kaydet ve önyükleme bilgilerini kontrol et. Daha sonra yeniden başlattığında biosu aç ve hangi harddiske yüklediysen onu boot ta 1. sıraya al dene.
2- Cd ile boot et kurulum da ön yükleme dosyaları yükledikten sonra yeniden başlattı ve tam o sırada biosu aç ve boot u Hangi harddiske yükleme yaptıysan orayı seç.kaydet ve yeniden başlasın bakalım olacak mı.
3-Hardisikinde hangisinde bad sector varsa o harddisk dursun diğerine kurulum yap ve Diğer harddiskin içindeki bilgilerin yedeğini al ve Acronis true image programı ile Hardiskin tüm bölümlerini Wipe yani tümden bir silme yap... Eğer bas sector varsa küçük bir ihtimal düzeltebilir :)

Şimdilik bu kadar sorularını yeni bir konu talebinde bulun...

kutukak
17-10-2010, 02:45   |  #17  
kutukak avatarı
Yeni Üye
22 mesaj
Alıntı: Atilla Sarıtaş  
TTNet düzgün ürün verse şaşırırım zaten :)
Aslında suçlu ttnet değil ATI de değil Flash playerdan kaynaklanıyor... Laptop çok güzel hızı da çok güzel... :)

Atilla Sarıtaş
17-10-2010, 02:50   |  #18  
Yıllanmış Üye
5,871 mesaj

Suçlu TTNet değilde o fiyata çok daha iyi ürünler mevcut. Sadece Dell diye kampanya yapıyorlar. Benim tarihi eser ekran kartında dahi sorun yok nVidia GeForce 7300 GS.

kutukak
17-10-2010, 03:20   |  #19  
kutukak avatarı
Yeni Üye
22 mesaj
Alıntı: khramn  
Bilgisayarınız hakkında azıcık araştırma yapıverdim. Oldukça kaliteli ve özellikli. Ekran kartıda çok iyi. Değil 5470 ekran kartına sahip bu cihazın böyle hatalar vermesi eski x serisi karta sahip cihazların bile böyle basit flaşh oynatımı ve video gösterimlerinde hata vermesi beklenemez. Sürücü proplemi olduğunuda düşünmüyorum, windows kurulumundan sonra siz sürücü kurmasanız bile windows 7 nin kendi kurduğu sürücüde gayet sağlıklı ve stabil. Düşüncem sorun;

1. bilgisayarınızda ısınma proplemi olabilir ki hava akışını engelleyecek bir ortamda (yatakta vs.) kullanmıyorsanız, düz zemin üzerindeyse bu bilgisayarda arıza yada donanım hatası olduğuna işaret eder.  Sisteminize everest ultumate yazılımını kurup bu şekilde hata aldığınız zamanlarda ısıları everestle kontrol edin. Bence %100 ısınma proplemi var ve cihaz elinizde şişmeden çözümüne bakın. Mazllah sonra yanar üstünüze kalır.

2. Isınma proplemi yoksa kurduğunuz sürücülerde proplem olabilir, sürücü kurmadan windowun kendi sürücüsü ile deneyin.

3. Mozilla yada ie farketmez sisteminize kurduğunuz eklentilere (flash player eklentisinde) proplem olabilir, kaldırıp tekrar kurun.

Herşeye ragmen bence sorun ısınma kaynaklı çözümünü bu yönde arayın. İsterseniz orta seviye bir oyun oynamayı deneyin bence aynı hatayı verecektir.

Dostum yazılan cevaplara ve yazdığım cevapları okudun mu? Pc de hiç bir ısınma problemi yok ve Dell in müşteri hizmetlerinin verdiği ve bu sorun yüzünden yüzlerce kişinin telefon ettiğini ve sorunun anlattığım şekilde çözüleceğini anlattılar... Lütfen yorumları okuyalım sonra cevap yazalım...

mancınık
17-10-2010, 12:14   |  #20  
mancınık avatarı
Yıllanmış Üye
726 mesaj

ozaman sorun dandik ati kartlarda değilmiş doğrumudur

Banned
17-10-2010, 12:16   |  #21  
Banlandı
Teşekkür Sayısı: 21
5,777 mesaj
Alıntı: kutukak  
Dostum yazılan cevaplara ve yazdığım cevapları okudun mu? Pc de hiç bir ısınma problemi yok ve Dell in müşteri hizmetlerinin verdiği ve bu sorun yüzünden yüzlerce kişinin telefon ettiğini ve sorunun anlattığım şekilde çözüleceğini anlattılar... Lütfen yorumları okuyalım sonra cevap yazalım...
Merak etme ben hepsini okudum. Asıl sen gerçekten bu sorunlardan biri varmı yokmu diye kontrol ettin mi ? Dell demişki bu kartlarda bu sorun hep yaşanmakta, böyle birşey mümkün mü. Ati gibi bir firma flash bile oynatırken proplem yaşayacak akrt üretsin. Ben konuya hiç cevap yazmadım sayın, biliyorsanız kendiniz çözün. Ne diye hem böyle bir sorunum var diye yardım isteyip sonrada bilgiçlik taslıyorsun. Madem biliyordun kendin çözseydin ya ne diye konu açtın.

kutukak
17-10-2010, 12:47   |  #22  
kutukak avatarı
Yeni Üye
22 mesaj
Alıntı: khramn  
Merak etme ben hepsini okudum. Asıl sen gerçekten bu sorunlardan biri varmı yokmu diye kontrol ettin mi ? Dell demişki bu kartlarda bu sorun hep yaşanmakta, böyle birşey mümkün mü. Ati gibi bir firma flash bile oynatırken proplem yaşayacak akrt üretsin. Ben konuya hiç cevap yazmadım sayın, biliyorsanız kendiniz çözün. Ne diye hem böyle bir sorunum var diye yardım isteyip sonrada bilgiçlik taslıyorsun. Madem biliyordun kendin çözseydin ya ne diye konu açtın.
Problemi yayınladığımda bu sorunu çözememiştim. Fakat sonra müşteri hizmetlerini arayınca onlar yardımcı oldular. bende burada paylaştım. Sorun çözülmüştü fakat buradaki arkdaşların saçma yorumları buraya kadar getirdi. Ben zaten sorunu çözdüm ama sizde dahil olmak üzere anlamak istemiyorsunuz. Sadece sırf yorum olsun aman altta kalmayayyım davranışı var. Burada dalga geçmek yada yok bilmiyosun biliyorsun ne açıyosun, dostum farklı motor takmışsın, bilgiçlik taslıyosun diye msj atıyorsun. Bilgim var ki cevap veriyorum....

ElEaNoR
17-10-2010, 15:57   |  #23  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 1
514 mesaj
Öncelikle alınan bilgisayar ın Dell in web sayfasına girdiğinde 32 bit lik hiç bir driverın olmadığını görürsün...
Sen driveri nerde arayacağını öğren önce ondan sonra gel konuş...
http://support.amd.com/us/gpudow ... eonmob_win7-32.aspx

ATI kart ilk defa kullanıyordum bu zamana kadar 2 tane daha bilgisyaarım oldu her ikiside Nvidia idi. Ve hiç bir şekilde böyle sorun vermedi
Sen driveri kurmayı bilmedikten sonra Nvidia alsan değişecekmiydi...

cacaca555
17-10-2010, 16:43   |  #24  
Taze Üye
1 mesaj

MessengerDiscovery 2
yükledim şimdi msn açamıyorum nedennn ? S:

Lütfen FaceBook Aça BiLİRİM Sadece Adım : nasuhcan Soyadım : Durmaz Ekleyen OLuRsa kABL Ederim Acil Bu SorUNU Çözelim Lütfen
nASIL KONU AÇILACINGI BİLMIOYRUM ONUN İÇİN BURADAN YAZIYORUM YARDIM !

firaristt
17-10-2010, 18:15   |  #25  
firaristt avatarı
Yıllanmış Üye
3,194 mesaj

3. parti yazılım olduğu için sorun çıkartması normal karldırın öyle kullanın... bende de var pek i hayrını gördüğüm yok...