Ben 2 hafta kadar önce ucuz olsun diye AMD aldım.Amd Athlon X2 3800+.Ayrıca XP 64 Bit Edition'u ve ayrıca Pardus 2007'yi kullanıyorum.
Beklediğim performansı fazlasıyla aldığımı gönül rahatlığı ile söyleyebilirm.Niyetim 4000+ almaktı, ne de olsa onun önbelleği daha fazlaydı ancak stoklarda kalmadığından abim 3800+ almış.
TMPGEnc Xpress ile birlikte video düzenlerken birde Most Wanted oynamayı denemiştim bir keresinde.Oyunda donmalar yaşamadım ve hemen ardından (~15 sn) BIOS'tan işlemci ısısına baktığımda sıcaklık 32 dereceydi.Şu güne kadar gördüğüm en yüksek sıcaklığım 32 derece.Normal çalışmada 24 derecede çalışıyor.Ara sıra işlemci fanının duracak kadar yavaşladığını da hissediyorum.Tek derdim ekran kartım (ASUS EAX1300 Pro).Fanı yavaşlamak nedir bilmiyor da.
4200+ daha iyi tabii ki 3800+ a göre.
Ancak yeni nesil Intel işlemcilerin de AMD'ninkilerden daha iyi olduğu yapılan testlerle apaçık ortaya konmuş durumda.
Şuan için işlemciniz ve işlemcim rahatlıkla ihtiyaçlarımı karşılayacak biçimde.Yok yere için fazla para ödememe gerek yok diye düşünüyorum.
Sizin de içiniz rahat olsun; işlemciniz işlerinizi rahatlıkla yapacak yeterlilikte.